Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - do wspomnień a potem na bieżąco

YreQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edyciu - w MOIM przypadku wbicie to bardzo na miejscu słowo :lol: :lol: :lol: dlatego zakrywam tak, aby na odkryte wyglądało :wink:

A łza - oj tak ; zakręciła się w oku - z ryczeniem czekam na Ciebie ; po białym na pewno się poryczymy :wink:

Też ściskam :D

ok razem będzie nam się super ryczało ;)

a wracając do bikini.... to nie wiem dlaczego ale ja na lato zawsze robie się :x :x ... no robi sie mnie więcej... hihih czyżbym już zaczynała zapasy na zimę robić??

:-? :-? :-?

ŁO MATKO!!!!

Co ja widzę!!!

Normalnie Francja-Elegancja robi sie Wasz domek!!! Cudne! No cudne są te bonie i elewacja! :)

Pozwolisz, że zaciągnę mojego małża pod Wasz płotek i pokażę mu co mi może zafundować na najbliższych 5 prezentów pod choinkę? Ślicznie wyszła wam elewacja!

Jeżeli nie zrobicie sobie R w kółeczku, że wzór zastrzeżony to chyba "zgapię" sobie trochę. :oops:

Cześć dziewczyny :D (i Bartka witam :wink: )

Jestem zaszczycony :D - skąd wiesz, że podczytuje? :roll:

Coraz piękniej u Was, kiedy przeprowadzka?

U mnie weszli dziś z wylewkami, mają być do jutra gotowe :o Expresowo to robią...

A nie rozjeżdżone skrawki działki u nas zakwitły makami, chabrami, czymś żółtym, fioletowym itp. i zrobiło sie pięknie :lol:

...... ja w sprawie parapetów. Możesz coś bliżej o nich napisać :wink: też mam ochotę na drewniane ale jakoś się waham :roll:

dużo zapłaciłaś za metr - jeśli wolno spytać :)

stolarz znęcił mnie 8) tymi rustykalnymi frezami na obrzeżach - niby nic a jakże wiele - nie każdy stolarz chciał takie zrobić a ten robił bez dopłaty, bo to nie problem ponoć ...a mi w to graj bo samych kanciastych nie chciałam.

Drzewo merbau, bejca orzechowa (producenta nie znam) 2x malowane a na koniec bezbarwny utwardzony lakier stosował; cena 650 zł za mkw......(urzędowski ponad 800 i czeka się 5-6 tygodni, włoski marmur napoleon dostaniesz za 400 parę zł za mkw w kolorze capucino - jakby coś ) Jak będziesz chciała to wrzucę parę zdjęć - jutro , jak zrobię :wink:

Pozdrawiam

pewnie, ze chcę

:D

Edyciu - w MOIM przypadku wbicie to bardzo na miejscu słowo :lol: :lol: :lol: dlatego zakrywam tak, aby na odkryte wyglądało :wink:

A łza - oj tak ; zakręciła się w oku - z ryczeniem czekam na Ciebie ; po białym na pewno się poryczymy :wink:

Też ściskam :D

ok razem będzie nam się super ryczało ;)

a wracając do bikini.... to nie wiem dlaczego ale ja na lato zawsze robie się :x :x ... no robi sie mnie więcej... hihih czyżbym już zaczynała zapasy na zimę robić??

:-? :-? :-?

no ja też jakoś ostatnio puchnę :( .....tylko po czym? opuchlizna głodowo-ciśnieniowo-atmosferyczna :wink:

ŁO MATKO!!!!

Co ja widzę!!!

Normalnie Francja-Elegancja robi sie Wasz domek!!! Cudne! No cudne są te bonie i elewacja! :)

Pozwolisz, że zaciągnę mojego małża pod Wasz płotek i pokażę mu co mi może zafundować na najbliższych 5 prezentów pod choinkę? Ślicznie wyszła wam elewacja!

Jeżeli nie zrobicie sobie R w kółeczku, że wzór zastrzeżony to chyba "zgapię" sobie trochę. :oops:

Lilla :D to dopiero jedna ściana :oops: , bo chłopaki na raty robią - ale ..... miło że się podoba ( w piątek lub sobotę robią kolejne 2 ściany, a z przodu jeszcze lukarna zupełnie nieocieplona jest, bo nie mieli na tyle rusztowań (tylko na 2 ściany),aby dookoła poustawiać; robią na gotowo ścianę i przestawiają ).

Zgapiaj ile się da, dam Ci namiary na gościa od którego bonie zamawiałam - wzorów jest sporo, mi taki nie za bardzo strojny do gustu przypadł, ale są też bardziej wymyślne :wink:

Zapraszam :D

Cześć dziewczyny :D (i Bartka witam :wink: )

Jestem zaszczycony :D - skąd wiesz, że podczytuje? :roll:

Coraz piękniej u Was, kiedy przeprowadzka?

U mnie weszli dziś z wylewkami, mają być do jutra gotowe :o Expresowo to robią...

A nie rozjeżdżone skrawki działki u nas zakwitły makami, chabrami, czymś żółtym, fioletowym itp. i zrobiło sie pięknie :lol:

hej Bartku :D .....no takie rzeczy się czuje 8) :wink:

Przeprowadzka - nie wiem kiedy :roll: ; kiedy bym chciała ?JUŻ :lol: , ale może w sierpniu się uda :oops:

Fajnie, że podłogi masz - posadzki to faktycznie 2 dni; potem z górki - jak to się mówi 8)

Czekam na zdjęcia pięknej łąki :D - fioletowy to pewno groszek, a żółte to jaskry......ale wklej - anielsko muszą te skrawki wyglądać, u nas takich kolorów nie ma :(

Pozdrowionka dla rodzinki

:o aż zwątpiłam gdy otworzyłam Twój dziennik YreQ!! :D

:o już otynkowane i pomalowane??!! :o

wygląda SUPER !!! :D :D :D

i jak ładnie wyglądają te podpórki pod balkonami! :)

:oops: to pierwsza ściana, ale efektem chciałam się podzielić - DZIĘKUJĘ :D

Podpórki i balkon są na razie tylko zagruntowane (ale o tym sza :wink: ), bo chłopaki mieli obawy aby wylewka nie zaciaptała im roboty 8) a ewentualny deszcz nie zrobił zacieków....pod płytą balkonową :roll: Ale zanim skończą resztę to balkony będą z opierzeniem mieć już przygotowane :D

(...) dam Ci namiary na gościa od którego bonie zamawiałam - wzorów jest sporo, mi taki nie za bardzo strojny do gustu przypadł, ale są też bardziej wymyślne :wink:

ja też poproszę:)

nie za bardzo strojny to ja będę mieć - prosty całkowicie, jak w projekcie, choć mi się bardziej Twój podoba - pikny! :D

a podpórki pod balkonami to ładny kształt mają, chciałam rzec - więc już teraz widać nawet jeśli tylko, sza, zagruntowane :wink:

ja też chcę ten konakt!!!!! też chce takie bońki.!!!! :o :o :o

cudne, cudne, cudne, może i ja sobie coś takiego wybiorę.... :roll:

Kuchnia super.... mam pytanie to duże zabudowane pod ścianą to lodówka? czy szafki i druga rzecz czy Ty masz za drzwiami spiżarkę? jeśli tak - to zazdroszczę....

a co jeszcze chcesz zmienić? no oświetlenie z podłogi :o - napisz co i jak - bo jam ciemna i o takim nie słyszałam :roll:

Dziewczyny - bonie zamawiałam u jednego pana w Legnicy, który różne cudeńka ze styropianu lub gipsu robi. Drugiego znalazłam jeszcze bardziej na południu kraju - koło Dzierżoniowa. Jeśli na serio chcecie numer to dam :)

O wypływie pieniążków nie wspominam :evil: :evil: :evil:

A kuchnia - no nie do końca identyczne szafki zaprojektowałam :-? - m.in. nie miało być szyb a są; zabrakło halogenów po obydwu stronach okapu; piekarnik też nie taki będzie :wink: (wiem, to tylko wizualizacja 8) ), inne uchwyty - ale na to pewno wpadłyście 8) :wink: -będą w starym patynowym złocie z porcelanką w środku; szafka z szufladami przy piekarniku miała być .... z 3 małymi i 1 dużą a nie 1 małą i 2 dużymi ( mam teraz taką przy kuchence i przyzwyczaiłam się już do takiego układu rzeczy.... :roll: ; to duże pod ceglaną ścianą ( postarał się projektant o wrażenia artystyczne - nie sądziłam , że mi ściankę w projekt wstawi :o w rzeczywistości ma być na niej jeszcze belka drewniana wybejcowana) to lodówka, a półka która wisi między oknami ( moje ze szprosami i inaczej się otwierają :oops: ) nie z taką koroną chyba będzie ( łuki są baaardzo drogie - korona pod kątem ( no ale to była propozycja projektanta, więc się nie czepiam a półeczka na moje babcine filiżanki i mlecznik będzie); na środku okien i lprawie nad blatem - lekko w stronę środka kuchni będą wisiały dwie stylowe jakieś lampy - stylowe będą zwłaszcza na początki, gdyż powieszę same żarówki :lol: ; zielone drzwi to wejście do spiżarki ( takiej malutkiej) i też ma być korona taka jak nad lodówką :roll: , oczywiście podłoga, ściany, okna i parapety w innych kolorach ..........i ...nie wiem co jeszcze zmienię :roll: może listwy ozdobne pod meblami ? :o :roll: :wink: Zapędziłam się - o wszystkim piszę a gość tylko meble chciał mi pokazać :oops:

Oświetlenie ścianki - kable w podłodze, a do nich wmontowane na równi z płytkami halogeny - po jednym na ściankę, które będą ją ładnie od dołu oświetlać, halogeny podobne do tzw. najazdówek czyli lamp montowanych w chodnikach; włącznik będzie na ściane - i wszystko. :wink: