YreQ 20.07.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 April - wkleję coś, ale za wiele nie pstrykałam. Struktura będzie pokryta klorem wkrótce; listwy sobie kupiłam pod sufit styropianowe do pomalowania, ale tylko na parter, na poddaszu zwyczajnie odetnę biały czy inny w kolorze pasek Malarz ciągnął 2 budowy a miał tylko naszą, że ze sprzedażą mieszkania nie wyrobiliśmy się zatem gość nie będzie robił wszystkiego (od razu bo chciałam z poślizgiem - czyt. będzie kasa robimy górę) i się nafuniał i przychodzi jak mu się zechce i chce szbko metry zrobić bez zastanowienia czy kolejność ma sens- więc ja zaczynam też się wkurzać i znów pewne "malowania i kładzenia" wstrzymuję, bo nie są mi potrzebne i jak widzę, że nie zależy komuś na efekcie końcowym ("bo co go to obchodzi, że kafli na ścianie jeszcze nie ma") tylko na wzięciu kasy i spierdzieleniu - to zwyczajowo mną nosi, bo chcę mieć dobrze zrobione a nie bez sensu bo wyjść trzeba itd itp - WALCZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.07.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ale piekna elewacja!!!!Oczywiscie zgubil mi sie gdzies Twoj dziennik, ale dzieki ze przypomnialas o sobie na lamach moich komentarzy. Piekny domek i kolorki masz takie jak ja chce! Prosze napisz mi jaki to tynk jakiej firmy i kolory. Tak trudno jest wybrac na podstawie malych probek na calej palecie barw. Co prawda my zrobimy tynki dopiero jak dostaniemy kase ze zwrotu Vat budowlanego, a dopiero zlozylam Pity, wiec na zime sie zapowiada. Ale plany mozna miec.A u Ciebie nie sa tez te rozowe plyty kart-gips? Jakos tak sie swiatlo uklada.Ladne kafle na podloge na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.07.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dorbi - tynk silikatowy Dufa - kolory to 521 na ściany w stężeniu 1:20 ( baranek 1,5) a bonie to farba silikatowa nr chyba 550 ( ale jeszcze ci sprawdzę) też stężenie 1:20. Cieszę się, że Ci się podoba A płyty miałam zwykłe + zielone w łazienkach - jeszcze nie skończone ściany mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.07.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 wklejam , bo zapomnę gdzie to było : http://www.effector.com.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 24.07.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A że o bzyczeniu być miało, to nieśmiało i z lękiem spieszę donieść, że zalęgły mi się szerszenie w podbitce Ech, paskudne paskudy te szerszenie. Niebezpieczne bardzo. Dobrze, że speca od ich wykurzania wezwaliście, będzie wiedział jak się tego tałatajstwa pozbyć. Samemu lepiej nie ryzykować. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Dorbi - tynk silikatowy Dufa - kolory to 521 na ściany w stężeniu 1:20 ( baranek 1,5) a bonie to farba silikatowa nr chyba 550 ( ale jeszcze ci sprawdzę) też stężenie 1:20. Cieszę się, że Ci się podoba A płyty miałam zwykłe + zielone w łazienkach - jeszcze nie skończone ściany mam. Dzieki, zapisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.07.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Struktura jest piekna. Wiesz ja bym wolala kafle wymienic niz przemalowywac bo mi sie bardziej podoba jasniejsza. Ale nie ma zbyt duzego kontrastu do tych ciemniejszych kafli, fakt ze z jasnymi jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 26.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Bardzo podoba mi się ten Wasz tynk w wiatrołapie. Zadam laickie pytanie (ale po prostu nie wiem) Czy jego kładzie się na gołą ścianę, czy najpierw tynk zwykły a dopiero na to ten strukturalny? Bo nam własnie robią gipsowe i po nich już tylko malowanie, bez gładzi i w ogóle. Wiec gdybym chciała taki jak Wy to w którym momencie on jest kładziony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.07.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 hej sąsiadko - kładzie się na ścianę z tynkiem - u nas był na cw; na gipsie też można; pod schodami sama chyba położę i jak będzie to dam znać. A u Ciebie tynki już ????? mówiłam, że mnie prześcigniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 27.07.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Tak jakoś nam pilno do zamieszkania Z bólem serca wracamy do bloku wieczorkiem, za nami zostaje las, ptaszki, cisza... a oczami wyobraźni już widzimy ten basen i drinki z parasolką (co ja piszę! przecież ja po protu piwo lubię!) Ech... jeszcze trochę..... Pewnie też tak macie. Tynki sama położysz?!! Normalnie jestem pełna podziwu, bo u mnie z takimi zdolnościami to kiepskawo... Bardzo chętnie popodziwiam w realu jak mielibyście wolną chwilkę, bo wiem , wiem jak to przy budowie, pracy zawodowej i dziecku. Dobrze więc, że na gipsowe też można kłaść. Niech chłopaki narazie robią swoje. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.07.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 masz rację Agnieszko - czepiasz się! tynk i kafle są ładną parą! ja bym nic nie zmieniała a listwa przysufitowa pięknie dopełnia całość! a nie da się tej karty na gimbusa załatwić bez tych wszystkich papierów? myślę, że z Twoim doświadczeniem w walkach urzędniczych masz szanse na powodzenie i w tej kwestii a historia z rurami gazowymi nie pod tym adresem potępieńczy śmiech tylko wyzwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.07.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Ech... jeszcze trochę..... Pewnie też tak macie. Chcielibyśmy zamieszkać szybko - ale biednemu wiatr zawsze w oczy. Tym razem mamy problem z płytkarzem - chłopak nam się poważnie rozchorował (problemy z kolanem i raczej do roboty nie wróci ), podłogi mam rozgrzebane i rok szkolny już za pasem i nikogo na zastępstwo Gdybyś miała kogoś godnego polecenia na podorędziu, kto zechciałby mi podłogę w wiatrołapie, kuchni i pod schodami położyć to byłabym wdzięczna - wiszę na internecie i telefonach do znajomych. Może być ciężko ze znalezieniem bo roboty jest na 16 mkw + parę metrów fartucha pod schodami - łazienki mogą mi poczekać; fartuch w kuchni również , ale chodzić po gołych podłogach to kiepski pomysł A co do struktury - kładł mi ją malarz, mniej więcej wiem jak ją zrobić ( a już na 100 % jak pomalować , żeby te cienie wyszły)- zatem pod schodami machnę ściany sama......jak wyjdą tak wyjdą. Dam Ci znać jak będę na BUDOWIE ....ciągle trwającej W sobotę sama próg pod drzwiami wejściowymi robiłam z silikonowaniem i uszczelnieniem styropianem - mam nadzieję, że wyjdzie ok, jak nie to pretensje do siebie mieć będę - ale uniknę przynajmniej biadolenia wykonawców (za ciężkie pieniądze do tego ), że "takiego progu to oni do zrobienia jeszcze nie widzieli". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LillaLyktan 28.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 I jeszcze próg??!!! Niezła bestyjka jesteś! Inwestorek nie wie jaki ma skarb!!! A co do kafelek to u nas jedna ekipa robi wszystko (no prawie wszystko, bo instalatorzy to już osobno). Wiec teraz robią nam ocieplenie a potem będą go wykańczać, kafelkowac itd... Więc wolni to będą w grudniu... Trudno mi powiedzieć jak robią, bo ich kafelkowej roboty jeszcze nie widziałam, a tych kafelkarzy których znam jeszcze z remontów mieszkania to nie polecam.... Mam teraz takie krzywizny w mieszkaniu, puste miejsca pod płytkami, kruszące się fugi.... porażka normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.07.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 I jeszcze próg??!!! Niezła bestyjka jesteś! .....to nie było trudne, trzeba było tylko kilkanaście minut poleżeć twarzą na posadzce, żeby zobaczyć jak styro przylega i silikon wciska a potem zaprawa wygładza - TYMI RENCYMA Jutro zobacze czy się nie wykruszył p.s. płytkarza szukam nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 28.07.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 masz rację Agnieszko - czepiasz się! tynk i kafle są ładną parą! ja bym nic nie zmieniała a listwa przysufitowa pięknie dopełnia całość! a nie da się tej karty na gimbusa załatwić bez tych wszystkich papierów? myślę, że z Twoim doświadczeniem w walkach urzędniczych masz szanse na powodzenie i w tej kwestii a historia z rurami gazowymi nie pod tym adresem potępieńczy śmiech tylko wyzwala hej Jasieńko - dzięki za potwierdzenie mojego czepialstwa Gimbusa inaczej nie da się załatwić, bo meldunek stały mam w innym mieście....pytałam już Pani dyrektor - nie mogę sama zapłacić za bilet miesięczny (przynajmniej póki co), to ona podsunęła mi abym czasowo się zameldowała (bo chyba wszyscy tak robią)...jadę w środę - zobaczę czy już PANIE ochłonęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 31.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Hej podobają mi się Wasze panelki gdzie kupowaliście? w Lubinie? tam gdzie zaglądałyśmy przez szybki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.07.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jeszcze nie kupiłam, a tam przez szybkę to muszę pojechać Ty wiesz jaki mój bzik jest zazdrosny (a) ? Po naszym spotkaniu dopytywała ciągle co nam tak wesoło było i czy ona się już nie liczy w śmichach-chichach ? ( no ale to wszak mamicycuś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 31.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witaj Agnieszko Panele super. bardzo i się podobają a skoro tak to napisz kochana moja jakiej są firmy i tak dalej...... pozdrawiam Cię i witam w klubie bezwakacyjnych spłukujacych się Inwestorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 31.07.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 bardzo ładnie drewniane te panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 31.07.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jeszcze nie kupiłam, a tam przez szybkę to muszę pojechać Ty wiesz jaki mój bzik jest zazdrosny (a) ? Po naszym spotkaniu dopytywała ciągle co nam tak wesoło było i czy ona się już nie liczy w śmichach-chichach ? ( no ale to wszak mamicycuś ) hihihi kurcze, no ma rację dziewczyna, potraktowałyśmy ją jak dziecko to się więcej nie powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts