Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za montaż kominka?

Gringo...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

A jakiego kominka? Czy gotowca z marketu, który można postawić w jeden dzień czy skomplikowany technicznie i "wybajerzony" materiałowo kominek, który buduje się np. w dziesięć dni roboczych?

To takie trochę pytanie w stylu: ile może kosztować "postawienie domu" :wink:

Pozdrawiam.

Witam. Jestem montażystą kominków z woj. lubuskiego i powiem że montaż zabudowy kominkowej z marketu (biorąc pod uwagę lekkie przeróbki i dopasowanie elementów) to jest koszt ok 1500zł, a wykonanie i zamontowanie obudowy kominkowej na indywidualny projekt klienta to koszt ok 1500-2000zł. Pozdrawiam.

Jakie sa koszty montazu kominka w okolicach W-wy ? Od piwerszego czlowieka mam wycene na 3tys od drugiego 2 tys. Sa to koszty robocizny bez materialu oczywiscie. Czy to drogo czy tanio ?

Nie w Warszawie, ale w Cz-wie sama robocizna (kominek z dgp) 2000 zł

Wszystko zalezy od tego jaki to ma byc kominek?

jesli gotowiec,to 2k jest OK

Witam.

Dopiero płaciłem. Kominek z elementami marmurowymi (cokół, półka, obwód wkładu), obudowa to 1/4 koła, drewniana pełna belka, ślimak. Zabudowa: 3000, materiały: 1500, robocizna 1500. Gość dorzucił trochę chemii do pielęgnacji i przestawkę do odkurzacza ( pewnie i tak za to zapłaciłem) :D

Pozdrawiam

Witajcie. Jeżeli masz w obudowie drogi kamień i jest go dużo to nie dziw się że jest drogi. Znam ceny kamienia i wiem że nawet dobija do 1900 zł za metr kwadratowy, jeżeli miałeś dolną półkę, górną belkę i z boku ławeczkę z takiego kamienia to już wiesz dlaczego tak drogo wyszło.

Pozdrawia