Gość 23.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 a jezeli nie masz ławeczek bajerów aniołków to znaczy ze jestes najnormalniej naciągany bo: czasem (nikogo nie obrazam) wykonawcy uwazaja ze jak sie na dom stac to sie ma kase i trzeba płacic a kominek to dobro ekstrawaganza wiec kosztowac musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 jeszcze jedno mnie kominkaz mówił ze jezeli piec za 6000 (dla mnie to wkład a dla niego piec) nie ma bajerów w budowie tzn np 3 szyby albo jekies panoramy 3 podnoszone albo płaszcz to nie rózni sie składem żeliwa a co za tym idzie własciwosciami niczym od takiego za 2000zł z marketu. albo nawet tanszego pozwalam sobie zacytowac jego wypowiedz bo to człowiej który jezdził po odlewniach we francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 31.10.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 A co sądzicie o wycenie z obudowę kominka 5,8 tys.:- wymurowanie- belka drewniana- półka pod wkładem kamień (ale tylko montaż, kamień kupuję sam)- inne materiały wełna, kratki- rozprowadzenie grawitacyjne do dwóch punktów- podana wycena jest bez wkładu i kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 belka no nie wiem ile ale nich z 500zł materiały na zrobienie kominka(wełna tasma kratki) oraz rozprowadzenie grawitacyjne 1500 zł takm mniejwiecej z castoramy patrze ile mnie wynosło no to 3800 to troche sobie bierze, a robota banalna wymurowanie i obłozenie kamieniem ???? 3800 ???? zaproponuj ze samodzielnie załatwisz materiały nich ci spisze zobaczysz ile zapłacisz wejdz na allegro tam sprawdzisz koszt materiałów i juz masz wartosc wiedz 5800 + piec jakies 2000 tak srednio bardzo bo ty na muratorze to ludzie wkłady kupuja za 3200 to policz razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.11.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.11.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.11.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 xxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.11.2007 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 granit iron red, bialy onyx, etc etc znalazloby sie kilka natomiast co do odpowiedzi typu pablo1979... brak slow, i tyle Jak robię podliczenie ile wydałem do tej pory na dom (jestem na etapie wylewek) a potem czytam forum i podawane przez Was ceny to albo ja przepłacam albo Wy podajecie nieprawdziwe dane albo są to materiały nagorszej jakości. Wcale Ci sie nie dziwie. Jak czytam o elektrykach bioracych 25 zl/punkt z materialem (cokolwiek ten punkt znaczy) albo o gosciach robiacych ponoc swietne gladzie gipsowe po 8 zl/m2 to sam nie moge sie nadziwic. Najpierw - dlaczego ja takich nie znam? A potem - jak oni sa w stanie - na siebie, firme, narzedzia, samochod, pracownikow - zarobic? Wielokrotnie tez prosilem na priv ludzi ktorzy polecali takich tanich fachowcow o jakis kontakt do nich, bo jesli naprawde sa dobrzy i tak tanio robia to chetnie ich zatrudnie i niech robia dla mnie... I myslisz ze sie doczekalem kiedykolwiek? Nigdy! A pytalem wiele razy. Wychodzi wiec na to, ze czesc osob pisze sobie tylko po to, zeby sobie pisac - bo maja niezla inwencje tworcza i boja sie zeby ich talent do bajkopisarstwa sie nie marnowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.11.2007 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 granit iron red, bialy onyx, etc etc znalazloby sie kilka natomiast co do odpowiedzi typu pablo1979... brak slow, i tyle Jak robię podliczenie ile wydałem do tej pory na dom (jestem na etapie wylewek) a potem czytam forum i podawane przez Was ceny to albo ja przepłacam albo Wy podajecie nieprawdziwe dane albo są to materiały nagorszej jakości. Wcale Ci sie nie dziwie. Jak czytam o elektrykach bioracych 25 zl/punkt z materialem (cokolwiek ten punkt znaczy) albo o gosciach robiacych ponoc swietne gladzie gipsowe po 8 zl/m2 to sam nie moge sie nadziwic. Najpierw - dlaczego ja takich nie znam? A potem - jak oni sa w stanie - na siebie, firme, narzedzia, samochod, pracownikow - zarobic? Wielokrotnie tez prosilem na priv ludzi ktorzy polecali takich tanich fachowcow o jakis kontakt do nich, bo jesli naprawde sa dobrzy i tak tanio robia to chetnie ich zatrudnie i niech robia dla mnie... I myslisz ze sie doczekalem kiedykolwiek? Nigdy! A pytalem wiele razy. Wychodzi wiec na to, ze czesc osob pisze sobie tylko po to, zeby sobie pisac - bo maja niezla inwencje tworcza i boja sie zeby ich talent do bajkopisarstwa sie nie marnowal Słuszna uwaga Kakaowy!! Mozna by przytaczac bez liku. Kto?gdzie? i za takie pieniadze robi? Te ceny które niektórzy podaja to sa koszty a nawet ponizej. Litr paliwa kazdy wie ile kosztuje,narzedzia tez nie są darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralf801 02.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witaj ANSE&DREWJeżeli uważasz że wymyślam to sprawdż cennik granitu o nazwie GALAXY STAR!!3cm gr.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 02.11.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jak robię podliczenie ile wydałem do tej pory na dom (jestem na etapie wylewek) a potem czytam forum i podawane przez Was ceny to albo ja przepłacam albo Wy podajecie nieprawdziwe dane albo są to materiały nagorszej jakości. Kurcze także mam takie wrażenie. Ja kupuje wkład francuskiej Supry z trzema wizjami, do tego drewniana belka nad wkładem, troszkę marmuru, rozprowadzenie DGP do trzech pomieszczeń + wentylator. Wkład to koszt około 4tysięcy. Firma chyba dobra bo polecana przez kilku forumowiczów z mojej gminy. Całośc ma wynieść 12 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralf801 02.11.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 witam mario1976. Jeżeli kupujesz piec SUPRY z trzema szybami za 4000 tysiące to daj namiar na sprzedawce bo bardzo tani. Najtańsza ASTRA od SUPRY z tylko przednią szybą to koszt ok 5000 zł.drzwi otwierane są do przodu jak w każdym innym najtańszym piecu. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.11.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 To co sądzicie o wycenie, którą dostałem (opisana kilka postów wyżej)?Może jeszcze jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralf801 02.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A co sądzicie o wycenie z obudowę kominka 5,8 tys.: - wymurowanie - belka drewniana - półka pod wkładem kamień (ale tylko montaż, kamień kupuję sam) - inne materiały wełna, kratki - rozprowadzenie grawitacyjne do dwóch punktów - podana wycena jest bez wkładu i kamienia Jeżeli montażysta oprócz pieca i kamienia daje wszystko od siebie tzn: belka, przewody izolowane do DGP, kratki, rurę do komina i wszystko co jest potrzebne do funkcjonalności kominka to nie sądziłbym żeby to była bardzo wygórowana cena, ale też nie uważam że jest tani. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 02.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 W tej cenie nie jest wliczony kamień. DGP nie jest uwzględnione, bo ma być tylko rozprowadzenie grawitacyjne, które sprowadza się do jednego trójnika, dwóch kratek i około 2 mb rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Znam gostka który pracuje w firmie kominkowej jako montazysta,zarabia miesiecznie 6tys zł(słownie sześć tysięcy złotych).Ile w takim razie firma bierze za kominek??Dodam ze ów gostek jest zatrudniony w owej firmie,ma ZUS i inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 02.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ANSE&DREW jasne, czytałem pytałem szkoliłem sie podpatrywałe i sam sobie zrobiłem zdjecia walne na forum obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 02.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 czesto klient w rozmowie telefonicznej pyta mnie "ile kosztuje taki kominek?"ale jaki?dla mnie aby uczciwie odpowiedzieć na to pytanie potrzebne jest wykonanie projektu rysunku technicznego idokładnego zliczenia materiału oraz ustalenia stopnia skomplikowania konstrukcji.z informacji jakie podaje faflusniak można tylko powiedzieć ze może to drogo,a moze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 jeszcze jedno w kwesti kosztów:nie sztuka zapłacic drogo za telefon komórkowy w salonie, za kominek w salonie firmowym ze skórzanymi kanapami w poczekalni albo za usługe w renomowanej firmie bo kupiło sie poczucie ze: nie moze byc zle "przecie tyle pieniądzów żem wywaliłem " sąsiad kupił do zaizolowanego domku 125m2 kocioł na ekogroszek o mocy 25kW za 8000 zł za uzbrojenie kotłowni zapłacił 1500zł a miał oferte za 800złteraz mu sie kocioł w nocy gasi a i napewno rosi co zwiastuje rychłą smierc kociołka mozna było taniej w castoramie kupic 17kW za 4800 zł przepraszam ze nie na temat moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts