dzierzba 30.06.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Kupilem duze gospodarstwo z zabyudowaniami i domem jednorodzinnym. mialem rozpozcac remont domu od srodka ale okazalo sie ze najpierw musze zrobic dach. Niestety o tym fakcie nie poinformowalem za rada sasiadow odpowiednich władz. Mialo to byc szybkie zmiana desek i pokrycia. Okazalo sie ze zdjeciu desek krokwie ktore od srodka byly piekne w ocenie cieslow mozna byly wywalic tylko na smieci 70% wiec tak sie stalo krokwie poszly na smieci. Teraz mam stawiac nowe tyle ze nie wystapilem o zgode na to i teraz bede mial probem bo chyba nadzor odwiedzil moj domek. Moje pytanie jest takie co w tej sytuacji zrobic zglasic sie do nadzoru i przyznac ze zrobilem tak i tak ?? ZAznaczam ze dach nie zmienia kształtu jedynie poszycie z dachówki na blache. Czy nadzor moze mi kazac wstrzyac prace ?? Czy mam teraz wystepowac o pozwolenie na kontynuowanie prac ?? Czy to jest jeszcze remont czy juz budowa ?? Jakie moge poniesc konsekwencje finansowe ?. Najgorsze jest to ze dom mial wiele scian z niewypalonej cegły glinianej i przez dziurawy dach ktory był wczesniej sciany sie rozplywaly teraz gdy wszystko jest przykryte tylko folia boje sie ze gdy wstrzymaja mi roboty to mi sie sciany wewnetrzne rozpuszcza ( Ehh chyba sie wpakowalem a mialo byc tak pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 30.06.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witaj, Zobacz tutaj:http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/remont-i-przebudowa-zgodne-z-prawem,6320_956.htm Jeśli wymieniasz tylko pokrycie dachu, to wymaga to tylko zgłoszenia. PozdrawiamMark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts