Napirek 30.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 witam Niedługo rozpoczynam budowę domu i jak już się zorientowałem lekko nie będzie. Ekipy są lekko rozpazkudzone, nie bardzo chętne do wyskonywania wycen - czekam po 2-3 tygodnie na wycene stanu surowego zamkniętego a i tak z reguły dostaje nie to co chciałem. Co ciekawe każdy mierzy inaczej - ilość murów jest różna, to samo z fundamntami. Co do materiału to każdy radzi coś innego, podejrzewam, że ważne są tu układy i wygoda. Trudno komuś uwierzyć tak na 100% Chciałbym Was prosić o opienie odnośnie mojego projektu (link poniżej)Chciałbym wiedzieć jakiego kosztu mogę się spodziewać (stan surowy zamknięty, deweloperski i wykończony). Gdyby ktoś doświadczony znalazł chilkę to proszę o info czy to cena netto czy brutto.Firma, która robiła projekt wycenia zrobienie tej chatki na 350.000 + vat. Wszyscy moim znajomi twierdzą, że te wyceny nie są wiele warte i płaci się więcej. Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie? Jako, że jestm początkujący, prawie bezradny proszę o jakiekolwiek uwagi - z czego budować, na co uważać itp.Jakie cegły, ocieplenie? Bo o teraz jest chyba w moim przypadku najważniejsze.Z góy dziękujępozdrMAciej http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m460ba9e1e1416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts