kgasiorowska 30.06.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Widze w wielu realizacjach blaty kuchenne ktore tworza calosc z parapetem , bardzo mi sie to podoba i chcemy tez tak zrobic. Nasz wykonawca chce zebysmy mu podali jaka jest standardowa wysokosc szafek kuchennych. Nasze szafki sa 20 letnie i maja 82 cm wys z blatem, ale kolezanka ma nowe szafki i z blatem maja 87 cm. Czy Wasze szafki tez maja 87 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 30.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Nowe meble mają przeważnie nóżki i można je ustawiać.Jednak sprzęt jest przeważnie na 82cm (pod blat) Zrób sobie tak żeby mieć do okna (do dolnego brzegu okna gdzie miałby być parapet) od gotowej podłogi 86cm i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 30.06.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.06.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 standardowa wysokos szafki to 84 cm plus do tego grubosc blatu - 28 lub 38mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 01.07.2007 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 no to juz nie wiem ile, 82 czy 84? Moze ktos jeszcze napisze o wysokosci szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 01.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Celuj tak, żeby górna krawędź blatu i parapetu wypadła na 86cm od gotowej posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.07.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Moje szafki mają 87cm + blat na 4,5 = 91,5 cm, ale oboje jesteśmy wysocy i niżej byłoby dla nas niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 01.07.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ile osob tyle opinii. Sama juz nie wiem jak mam zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.07.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Najpierw musisz sama sobie odpowiedzieć na pytanie na jakiej wydokości chcesz mieć blat, co jest dla Ciebie wygodne.Jak Ci odpowiada taka wysokość jaką masz teraz zrób tak samo, jeśli za nisko - zrób wyżej.Szafki mają nóżki i wysokość da się regulować.My chcieliśmy wyżej niż standardowo - o jakieś 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 01.07.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Przed chwilą pobiegłam do kuchni i zmierzyłam- 86 cm i wiem, że w nowym domu będą wyższe- mniejsze obciążenie dla kregosłupa. W zasadzie nie ma jakiejś normy, zależy to też od wzrostu użytkowników. Najlepsze byłyby regulowane- jak mównica premiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.07.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ile osob tyle opinii. Sama juz nie wiem jak mam zrobic... podpisuję sie pod tym co napisała Sonika. Ja sama miałam z tym dylemat, bo tego trzeba pilnować. Zeby okno było na odpowiedniej wysokości, żeby wylewka była tak a nie inaczej. Lepiej zrobić o 1 czy 2 cm za wysoko bo wtedy można regulować nóżkami, a jak będzie okno za nisko to nic nie zrobisz. Ja mam 83,5 od wylewki, do tego dojdzie kafelka i blat będzie leżał jak parapet pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 01.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 u nas wyszło 91 ale jeszcze nie ma płytek więc na gotowo będzie ok. 89-90- pamiętam te dylematy i w zasadzie do końca nie wiedziałam jak to wyjdzie. Teraz jak już wszystko jasne cieszę się że jest tyle bo niższa kuchnia jest mniej wygodna. Lubię gotować i dużo czasu spędzam w kuchni, mam 170 cm wzrostu więc do gigantów nie należę- co do wysokości sprzetu- tym się nie sugerowałam bo zawsze można cos wykombinować- a kuchnia i tak będzie w zabudowie więc żadna różnica jaką sprzęt ma wysokość wszystko będzie zakryte. Mój szwagier ma kuchnię o blacie 105 cm bo oboje sa bardzo wysocy i nie wygląda to źle- inna sprawa korzystania z ich kuchnia- dla mnie masakrawniosek jest jeden zrób tak żebyś się czułam w tej kuchnia dobrze a nie schylała się za każdym razem kiedy przyjdzie ci gotować obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts