hautameki 01.07.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Przestrzegam przed takimi wykonawcami... tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 wiem, że to nie miejsce na tworzenie kolejnej listy niesolidnych, ale ... wiesz i co? tworzysz kolejną liste. 3 tygodnie przestoju to nie dramat wiec moze ciut za wcześnie na takie posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 01.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 wg mnie 3 tygodnie przestoju to wlasnie dramat i dobrze ze napisales o owym panu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 01.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 wpisujcie do umowy mozliwość odstąpienia od umowy z winy wykonawcy z następujących powodów (...) i kary umowne. Proste i skuteczne. Jezeli dodasz do tego wykonawstwo zastępcze wykonawca nie uciekanie z twojej budowy, a jak ucieknie to będize go to kosztować duze pieniądze. Proste. Wykonawcy dzisiaj biorą naprawdę przyzwoite pieniądze za swoją pracę więc i przyzwoicie mogą się zachowywać PS Ten bat z odstąpieniem działa w obie strony więc warto uważać z sankcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 01.07.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tak dziala wg Ciebie? A niby jak chcesz wyegzekwowac ta kase. Pojdziesz do sadu, sprawa bedzie sie ciagnela i ciagnela a nawet jak wygrasz to ciekawe jak potem wyrwiesz mu ta kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hautameki 01.07.2007 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 w tym sęk, że jednak dramat, bo dwie megaogromne burze zalały wszystko, co znajdowało się w środku - co do możliwości odstąpienia od umowy przyznaję rację - jest to jakiś rodzaj zabezpieczenia. Problem jednak w tym, że samo odstąpienie, chodź dotkliwe dla wykonawcy nie rusza mojego dachu - wciąż stoi bez przykrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.07.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 3 tygodnie przestoju to nie dramat wiec moze ciut za wcześnie na takie posty. Chyba cię Bóg opuścił...jakbyś domu nie stawiał.... 3 tyg. to KAPLICA Chłopak ma pewnie poumawianych cały łańcuszek wykonawców... Jak terminu nie dotrzyma terminów to może usłyszeć teraz "najbliszy termin za x tyg..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hautameki 01.07.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 senser ma rację - ten przestój oznacza po prostu wstrzymanie innych wykonawców... a ci mogą odpłynąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 01.07.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 jestem wykonawcą ,budujemy i tynkujemy i gdybym miał u kogoś ustalony termin a on mi daje znać że nie da rady , że za jakieś 3tygodnie to niestety ale byłbym zmuszony gościowi podziękować za współprace i zając ostatnie miejsce w kolejce oczekujących. Dzisiaj takie miejsce jest na czerwiec/lipiec przyszłego roku . Tak sie składa że od jakiś czterech lat Polskie budownictwo ruszyło z miejsca i ludzie budują że aż miło a wykonawców coraz mniej , ci co pozostali , no i oczywiście robią zgodnie ze sztuką ,mają zleceń nie do przerobienia , i na jedno odmówione czeka 10 oczekujących. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ja bym takiego za klejnotki rodzinne powiesiła na najbliższym drzewku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 02.07.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ja bym takiego za klejnotki rodzinne powiesiła na najbliższym drzewku Zakładając, że wzmiankowany ma taokwe... Gdyby miał, powiedziałby otwarcie, że ma inwestora w... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 02.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Tak dziala wg Ciebie? A niby jak chcesz wyegzekwowac ta kase. Pojdziesz do sadu, sprawa bedzie sie ciagnela i ciagnela a nawet jak wygrasz to ciekawe jak potem wyrwiesz mu ta kase. Ta to wg mnie działa. A każdy który trwierdzi inaczej boryka się z problemami do końca budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 No proszę................. W. Brzezinski - to również dekarz, z ktorym i ja sie umówiłam. Z tą tylko różnicą - że mnie zwodził 2.5 miesiaca. Więźbę postawił, a jak - bo on jest cieślą, a dekarzy podnajmuje. Ja w maju uzgodniłam cene dachu na gotowo - 64zł za mkw, po wywiązce skasował mnie połowę tej kwoty (płacac - myślalam , że płace po prostu za połowe dachu) I na tym polegał mój problem. W. Brzeziński zapadł sie pod ziemię. Po nieprzyjmnej rozmowie (też nie odbierał ode mnie telefonów, zadzwoniłam z telefonu syna) przysłał podwykonawcę - dekarza ktory na dzień dobry zaczął renegocjować cenę dachu. I na nic zdały się gadki, ze ja ustaliłam cenę z B.Straciłam czas, poumawianych wczesniej fachowców, że już o nerwach nie wspomnę. Hautameki - nie szkodzi, że nie w tym miejscu piętnujesz oszusta. Kazde jest dobre. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.09.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Podciągam temat. Wykonawca - którego podesłał mi Brzeziński - bo o nim mowa we wszystkich postach -niestety nie wie jak sie montuje ławy kominarskie . Wmawiał mi że ja nie taką ławe kupiłam - gdy zwrociłam sie do sklepu gdzie ją nabyłam - okazało się że ława jest w porzadku, a wykonawca nie wie jak to zrobić(mocowanie do łat nie do krokwi) Nie wiem co mam zrobić - 4 miesiace bez dachu, szukać następnego? Omijajcie szerokim łukiem Brzezińskiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.09.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 wiem, że to nie miejsce na tworzenie kolejnej listy niesolidnych, ale ... wiesz i co? tworzysz kolejną liste. 3 tygodnie przestoju to nie dramat wiec moze ciut za wcześnie na takie posty. taaaaa......najlepiej zaczekać do pierwszych śniegów, żeby mieć pewność, że jest jednak dramat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 taaaaa......najlepiej zaczekać do pierwszych śniegów, żeby mieć pewność, że jest jednak dramat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts