Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przestrzegam

Recommended Posts

wpisujcie do umowy mozliwość odstąpienia od umowy z winy wykonawcy z następujących powodów (...) i kary umowne. Proste i skuteczne.

Jezeli dodasz do tego wykonawstwo zastępcze wykonawca nie uciekanie z twojej budowy, a jak ucieknie to będize go to kosztować duze pieniądze. Proste.

Wykonawcy dzisiaj biorą naprawdę przyzwoite pieniądze za swoją pracę więc i przyzwoicie mogą się zachowywać

PS

Ten bat z odstąpieniem działa w obie strony więc warto uważać z sankcjami :)

w tym sęk, że jednak dramat, bo dwie megaogromne burze zalały wszystko, co znajdowało się w środku - co do możliwości odstąpienia od umowy przyznaję rację - jest to jakiś rodzaj zabezpieczenia. Problem jednak w tym, że samo odstąpienie, chodź dotkliwe dla wykonawcy nie rusza mojego dachu - wciąż stoi bez przykrycia.

3 tygodnie przestoju to nie dramat wiec moze ciut za wcześnie na takie posty.

Chyba cię Bóg opuścił...jakbyś domu nie stawiał....

3 tyg. to KAPLICA

Chłopak ma pewnie poumawianych cały łańcuszek wykonawców...

Jak terminu nie dotrzyma terminów to może usłyszeć teraz "najbliszy termin za x tyg..."

jestem wykonawcą ,budujemy i tynkujemy i gdybym miał u kogoś ustalony termin a on mi daje znać że nie da rady , że za jakieś 3tygodnie to niestety ale byłbym zmuszony gościowi podziękować za współprace i zając ostatnie miejsce w kolejce oczekujących.

Dzisiaj takie miejsce jest na czerwiec/lipiec przyszłego roku .

Tak sie składa że od jakiś czterech lat Polskie budownictwo ruszyło z miejsca i ludzie budują że aż miło :) a wykonawców coraz mniej , ci co pozostali , no i oczywiście robią zgodnie ze sztuką ,mają zleceń nie do przerobienia , i na jedno odmówione czeka 10 oczekujących.

.

• 1 month później...

No proszę.................

W. Brzezinski - to również dekarz, z ktorym i ja sie umówiłam. Z tą tylko różnicą - że mnie zwodził 2.5 miesiaca. Więźbę postawił, a jak - bo on jest cieślą, a dekarzy podnajmuje. Ja w maju uzgodniłam cene dachu na gotowo - 64zł za mkw, po wywiązce skasował mnie połowę tej kwoty (płacac - myślalam , że płace po prostu za połowe dachu) I na tym polegał mój problem. W. Brzeziński zapadł sie pod ziemię.

Po nieprzyjmnej rozmowie (też nie odbierał ode mnie telefonów, zadzwoniłam z telefonu syna) przysłał podwykonawcę - dekarza ktory na dzień dobry zaczął renegocjować cenę dachu. I na nic zdały się gadki, ze ja ustaliłam cenę z B.

Straciłam czas, poumawianych wczesniej fachowców, że już o nerwach nie wspomnę.

Hautameki - nie szkodzi, że nie w tym miejscu piętnujesz oszusta. Kazde jest dobre.

Natalia

• 4 weeks później...

Podciągam temat.

Wykonawca - którego podesłał mi Brzeziński - bo o nim mowa we wszystkich postach -niestety nie wie jak sie montuje ławy kominarskie :o . Wmawiał mi że ja nie taką ławe kupiłam - gdy zwrociłam sie do sklepu gdzie ją nabyłam - okazało się że ława jest w porzadku, a wykonawca nie wie jak to zrobić(mocowanie do łat nie do krokwi)

Nie wiem co mam zrobić - 4 miesiace bez dachu, szukać następnego?

Omijajcie szerokim łukiem Brzezińskiego....

wiem, że to nie miejsce na tworzenie kolejnej listy niesolidnych, ale ...

wiesz i co? tworzysz kolejną liste.

3 tygodnie przestoju to nie dramat wiec moze ciut za wcześnie na takie posty.

taaaaa......najlepiej zaczekać do pierwszych śniegów, żeby mieć pewność, że jest jednak dramat..... :-?