Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie okna tarasowe

pawed2

Recommended Posts

rezi- piękne okna! Mam w związku z nimi pytanie: jakie są wymiary poszczególnych elementów? Chodzi mi głównie o wysokość. U mnie mają być 232 wysokie- nie chcę porzeczki, tylko w całości, ale gdzieś słyszałam, ze od 210 cm lub 220 cm trzeba ją dać, bo to za duża powierzchnia okna. Jaka u Ciebie jest wysokość? czy Twoje wszystkie są otwieralne, czy też masz jakieś fixy?

rezi- piękne okna! Mam w związku z nimi pytanie: jakie są wymiary poszczególnych elementów? Chodzi mi głównie o wysokość. U mnie mają być 232 wysokie- nie chcę porzeczki, tylko w całości, ale gdzieś słyszałam, ze od 210 cm lub 220 cm trzeba ją dać, bo to za duża powierzchnia okna. Jaka u Ciebie jest wysokość? czy Twoje wszystkie są otwieralne, czy też masz jakieś fixy?

na zdjęciu są 2 okna 360 x220 z podziałem na 3x120 i są to fixy

okno przesuwane z wyjściem na taras jest z drugiej strony salonu

http://rezulak.pl/galeria_murator/5.jpg

http://rezulak.pl/galeria_murator/3.jpg

http://rezulak.pl/galeria_murator_2/12.jpg

3 okna 3,60 x 2,20 dużżżżżo mycia

hehe u mnie będzie więcej takich tarasowych, jakby je połączyć w jeden ciąg wyszło mi 14metrów bieżących na 2,5wys.

Rezi na reszcie takie okna jakie chciałabym mieć u siebie. Piszesz, że są to 3 x po 120... hmmm ja planowałam z ramą mieć poszczególne skrzydła jakieś 100cm i teraz sobie myślę, że to może być za wąsko. Okna maja być wysokie na 2,5m ale patrząc na Twoje myślę, że 2.2 wystarczyłoby.

Z jakiego materiału są Twoje okna Rezi i w jakiej firmie zamawiałeś?

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Myślę, że spokojnie tą dzuirę 2.7m mogę zastąpić trzema 90 cm skrzydłam i(no niecałe , bo chyba 86cm), ale teraz wiem, że takie okno bez poprzeczki jest możliwe. Chciałabym takie podwójne, z ruchomym słupkiem, a to jedno fix. Za niedługo- około miesiąc trzeba będzie zrobić wycenę i jakiś projekt co do tych okien muszę mieć.

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Myślę, że spokojnie tą dzuirę 2.7m mogę zastąpić trzema 90 cm skrzydłam i(no niecałe , bo chyba 86cm), ale teraz wiem, że takie okno bez poprzeczki jest możliwe. Chciałabym takie podwójne, z ruchomym słupkiem, a to jedno fix. Za niedługo- około miesiąc trzeba będzie zrobić wycenę i jakiś projekt co do tych okien muszę mieć.

Marnika, tylko koniecznie zaznacz w wycenie, że to okno fix ma być fixem w skrzydle, bo oszczędzając na tym 200zl bezpowrotnie stracisz elegancki wygląd.

Dzięki Rezi juz wklejam linka, projekt właśnie zakłada profile aluminiowe, chyba że cena nas zabije albo projektant odradzi, wtedy pewnie damy PCV. Jednak PCV muszą być naprawde dobre żeby się na nie zdecydować.

Można gdzieś podglądnąć resztę Twojego pięknego domu? Przyznam, że salon bardzo mi się podoba a i zewnatrz też niczego domkowi nie brakuje :)

• 5 months później...
  • 2 years później...

Szkoda ze tutaj tak cicho !! ale licze ze jeszcze sie watek rozrusza... !!!

planuje drzwi tarasowe szer 3,6 na 2,2 - dwuskrzydlowe - prawdopodobnie PCV tylko jeszcze nie zdecydowalam czy HS czy PSK - co myslicie? drugi problem to rolety zewnetrzne do takiego przeszklenia ponoc nie da sie jednej na calosci (jesli chodzi o HS) tylko musi byc podzielona na pol i przez zrodek staly slupek... hmm ???

zamieszczajcie prosze zdjecia swoich drzwi tarasowych ! im wieksze przeszklenie tym piekniejsze jak dla mnie :)

• 1 year później...