marnika 10.07.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 rezi- piękne okna! Mam w związku z nimi pytanie: jakie są wymiary poszczególnych elementów? Chodzi mi głównie o wysokość. U mnie mają być 232 wysokie- nie chcę porzeczki, tylko w całości, ale gdzieś słyszałam, ze od 210 cm lub 220 cm trzeba ją dać, bo to za duża powierzchnia okna. Jaka u Ciebie jest wysokość? czy Twoje wszystkie są otwieralne, czy też masz jakieś fixy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 10.07.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja mam wysokośc 250cm i szerokość 350cm dzielone jedynie na pół..... wykonanie z drewna wygląda idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.07.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 rezi- piękne okna! Mam w związku z nimi pytanie: jakie są wymiary poszczególnych elementów? Chodzi mi głównie o wysokość. U mnie mają być 232 wysokie- nie chcę porzeczki, tylko w całości, ale gdzieś słyszałam, ze od 210 cm lub 220 cm trzeba ją dać, bo to za duża powierzchnia okna. Jaka u Ciebie jest wysokość? czy Twoje wszystkie są otwieralne, czy też masz jakieś fixy? na zdjęciu są 2 okna 360 x220 z podziałem na 3x120 i są to fixy okno przesuwane z wyjściem na taras jest z drugiej strony salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 http://rezulak.pl/galeria_murator/5.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/3.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/12.jpg 3 okna 3,60 x 2,20 dużżżżżo mycia hehe u mnie będzie więcej takich tarasowych, jakby je połączyć w jeden ciąg wyszło mi 14metrów bieżących na 2,5wys. Rezi na reszcie takie okna jakie chciałabym mieć u siebie. Piszesz, że są to 3 x po 120... hmmm ja planowałam z ramą mieć poszczególne skrzydła jakieś 100cm i teraz sobie myślę, że to może być za wąsko. Okna maja być wysokie na 2,5m ale patrząc na Twoje myślę, że 2.2 wystarczyłoby. Z jakiego materiału są Twoje okna Rezi i w jakiej firmie zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.07.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 I jeszcze jedno pytanie mam - mogę sobie wkleić linka w dzienniku do Twoich okien Rezi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 11.07.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Myślę, że spokojnie tą dzuirę 2.7m mogę zastąpić trzema 90 cm skrzydłam i(no niecałe , bo chyba 86cm), ale teraz wiem, że takie okno bez poprzeczki jest możliwe. Chciałabym takie podwójne, z ruchomym słupkiem, a to jedno fix. Za niedługo- około miesiąc trzeba będzie zrobić wycenę i jakiś projekt co do tych okien muszę mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 okna są z gealan profil S 7000 IQ licowany w kolorze złoty dab, ale do twojego domu proponowałbym profil Alu albo profil PCV gealan w lakierowany na ral zdjęcia możesz wkleić, nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Myślę, że spokojnie tą dzuirę 2.7m mogę zastąpić trzema 90 cm skrzydłam i(no niecałe , bo chyba 86cm), ale teraz wiem, że takie okno bez poprzeczki jest możliwe. Chciałabym takie podwójne, z ruchomym słupkiem, a to jedno fix. Za niedługo- około miesiąc trzeba będzie zrobić wycenę i jakiś projekt co do tych okien muszę mieć. Marnika, tylko koniecznie zaznacz w wycenie, że to okno fix ma być fixem w skrzydle, bo oszczędzając na tym 200zl bezpowrotnie stracisz elegancki wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dzięki Rezi juz wklejam linka, projekt właśnie zakłada profile aluminiowe, chyba że cena nas zabije albo projektant odradzi, wtedy pewnie damy PCV. Jednak PCV muszą być naprawde dobre żeby się na nie zdecydować. Można gdzieś podglądnąć resztę Twojego pięknego domu? Przyznam, że salon bardzo mi się podoba a i zewnatrz też niczego domkowi nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.07.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 troszkę zdjęć jest tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No i temat znowu przycichł, a szkoda, bo okna tarasowe są nieskończenie ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.12.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ja moje tak lubię, że nie wiem, w co je "ubrać" żeby ich nie popsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 15.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No właśnie, gdzieś kojarzy mi się wątek jak ubrać tarasowe okna, nie wiecie gdzie? Może nie na tym forum. Będę miała okna szerokie na 3,5 m. Nie chcę ich całkowicie zasłaniać, tylko tak trochę. Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 17.12.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Odświeżam pytanko jak ubrać takie duże okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
auka 18.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Szkoda ze tutaj tak cicho !! ale licze ze jeszcze sie watek rozrusza... !!! planuje drzwi tarasowe szer 3,6 na 2,2 - dwuskrzydlowe - prawdopodobnie PCV tylko jeszcze nie zdecydowalam czy HS czy PSK - co myslicie? drugi problem to rolety zewnetrzne do takiego przeszklenia ponoc nie da sie jednej na calosci (jesli chodzi o HS) tylko musi byc podzielona na pol i przez zrodek staly slupek... hmm ??? zamieszczajcie prosze zdjecia swoich drzwi tarasowych ! im wieksze przeszklenie tym piekniejsze jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawkowabuba 17.07.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 http://rezulak.pl/galeria_murator/5.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/3.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator_2/12.jpg 3 okna 3,60 x 2,20 dużżżżżo mycia świetny efekt końcowy, bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts