urszulak 01.07.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 WitamCzekam na wycene prac do st sur. otwartego.Zakres ma objająć-robociznę ,materiały(-poroton24,dachówka cementowa),przygotowanie i zabezpieczenie placu budowy,sprzątnięcie,kierownika budowy itp.Generalnie nic ma mnie nie interesować :wink:Zupełnie nie wiem ile może krzyknąć ekipa.Proszę o jakieś sugestie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 02.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 To zalezy co oni rozumieja pod pojeciem "stan surowy" dla jednych to bedzie postawienie scian i pokrycie dachu, a dla innych lacznie z rozprowadzeniem kanalizacji w grucie wyleniem pierwszej wylewki, zrobiem schodow zewnetrzych tarasow, schody wewnetrzne jesli z betonu. Wyjdzie pewnie nie mniej niz 150- 180tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 02.07.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam Zakres ma objająć-,kierownika budowy Sugestia numer 1. Głupi pomysł aby ekipa zapewniała kierownika lub kierownik był jednoczesnie jej członkiem. Jak Ci się wydaje...jeśli cos napiep%$%& a kierownik jest u nich na pensji to czyje interesy będzie reprezentował ? Inwestora czu swojego "pracodawcy" ? Poczytaj forum ile rzeczy można spartolić podczas budowy. Nie twierdze, że Twoja ekipa to partacze ale lepie dmuchac na zimne i kierownika miec niezaleznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Generalnie nic ma mnie nie interesować jesli zlozysz taka deklaracje swojemu wykonawcy, a do tego on "zapewnia" kierownika budowy, to lepiej zapal swieczke w kosciele, bo zapewne otrzymasz do zamieszkania przystanek autobusowy zamiast chatki .... moja sugestia: nawet jesli nie zamierzasz sie specjalnie budowa interesowac, nigdy nie daj tego odczuc wykonacy ! poza tym kierownik to twoje oczy i uszy, samemu go wyznacz i rozliczaj. pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 05.07.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No i mam...Nie mogę się pozbierać...Ciągle w szoku... 80+vat robocizna,150+vat materiały. Chyba trochę przesadzili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No i mam...Nie mogę się pozbierać...Ciągle w szoku... 80+vat robocizna,150+vat materiały. Chyba trochę przesadzili?? Robocinza za taki domek....KOSMOS Czyli surowy otwarty z vatem koło 250. Przesadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts