Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wycena Agatki z hb studio

Recommended Posts

Witam

Czekam na wycene prac do st sur. otwartego.Zakres ma objająć-robociznę ,materiały(-poroton24,dachówka cementowa),przygotowanie i zabezpieczenie placu budowy,sprzątnięcie,kierownika budowy itp.Generalnie nic ma mnie nie interesować :wink:Zupełnie nie wiem ile może krzyknąć ekipa.Proszę o jakieś sugestie.

Dziękuję

To zalezy co oni rozumieja pod pojeciem "stan surowy" dla jednych to bedzie postawienie scian i pokrycie dachu, a dla innych lacznie z rozprowadzeniem kanalizacji w grucie wyleniem pierwszej wylewki, zrobiem schodow zewnetrzych tarasow, schody wewnetrzne jesli z betonu. Wyjdzie pewnie nie mniej niz 150- 180tys.

Witam

Zakres ma objająć-,kierownika budowy

Sugestia numer 1.

Głupi pomysł aby ekipa zapewniała kierownika lub kierownik był jednoczesnie jej członkiem.

Jak Ci się wydaje...jeśli cos napiep%$%& a kierownik jest u nich na pensji to czyje interesy będzie reprezentował ? Inwestora czu swojego "pracodawcy" ?

Poczytaj forum ile rzeczy można spartolić podczas budowy. Nie twierdze, że Twoja ekipa to partacze ale lepie dmuchac na zimne i kierownika miec niezaleznego.

Generalnie nic ma mnie nie interesować

jesli zlozysz taka deklaracje swojemu wykonawcy, a do tego on "zapewnia" kierownika budowy, to lepiej zapal swieczke w kosciele, bo zapewne otrzymasz do zamieszkania przystanek autobusowy zamiast chatki ....

moja sugestia: nawet jesli nie zamierzasz sie specjalnie budowa interesowac, nigdy nie daj tego odczuc wykonacy ! ;-)

poza tym kierownik to twoje oczy i uszy, samemu go wyznacz i rozliczaj.

pozd.

Jacek