mk27 01.07.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 witam mam takie pytanie w jakiej kolejności wykańczalibyście wnetrze mieszkania ???tzn:- podłogi w pokojach polaczenie parkietu tradycyjnego z jesionu z gresem polerowanym na obrzezach pokojów, aneks kuchenny z gresu salon parkiet, oraz hol z gresu polarowanego- drzwi wewnetrze- kuchnia z jakims rozwiązaniem oddzielenia aneksu od salonu prawdopodobnie cos w stylu takiego barku (meble z agd)- lazienka od podstaw (podwieszany wc, kabina prysznicowa zlew, moze jakies poleczki z karton gipsu) Wydaje mi sie ze najpierw parkiet, pozniej dopiero gres, drzwi wewnetrze i kuchnia, a lazienka oczywiscie w miedzyczasie pozdrawiam i prosze o jakies sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 01.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Zdecydowanie najpierw łazienka i gres , potem kuchnia, parkiet i drzwi wewnętrzne Koniecznie parkiet po gresie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk27 01.07.2007 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 czy taka kolejność polozenia gresu nie spowoduje roznicy poziomow parkietu i gresu ???, parkiet ma wkoncu 22 mm a gres kolo 8 mm. Lepiej byloby dopasowac oba elementy w odrotnej kolejnosci ukladania. I dodatkowo gres mozna uszkodzic podczas ukladania parkietu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.07.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Zasada jest taka, że najpierw powinno się wykonać wszystkie prace mokre - np. układanie gresu, prace w łazience, a potem kłaść parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 02.07.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Jak pokażesz plytkarzowi parkiet (albo chociaż podasz jego grubość) to powinno być bez problemu (pod warunkiem dobrego płytkarza:)) Raczej się nie spotkałam, aby ktoś robił gres przed parkietem. A co do drzwi, to ja bedę miała po parkiecie, ale szerokość futryn jest na wymiar ściany, nie wiem, czy nie trzeba montować futryn przed parkietem jeżeli sa węższe niż ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 19.04.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 czy najpierw wykańcza się ściany czy montuje drzwi wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 czy najpierw wykańcza się ściany czy montuje drzwi wewnętrzne? Ja kupowałam dom od developera i miał być oddawany do wykończenia z drzwiami wewnętrznymi i schodami. Myślę więc, że jak najbardziej można wykańczać po wstawieniu drzwi. Jednak my robilismy ściany przed montażem drzwi, bo wiadomo, że drzwi trzeba okleić, pilnować majstrów, żeby nie zniszczyli... A tak - weszliśmy z wykończeniówką wcześniej, a na sam koniec developer montował drzwi... Jak dla mnie tak jest lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 ja też mam pytanie - drzwi zewnętrzne. Planowałam je wstawiać z ociepleniem w maju. Ale przyszło mi przełożyć ocieplenie na inny termin, może nawet na wrzesień a poprawki tynkarskie i malowanie będę robić pod koniec maja. Czy muszę wstawię wtedy drzwi zewnętrzne? I tynkarz od wewnątrz mi ładnie je wykończy. Tylko ze będę chciała drzwi drewniane i boje sie że będą poniewierane przez kolejne ekipy.... czyli kiedy najlepiej drzwi zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.04.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Można je wstawić nawet teraz przed pracami związanymi z ociepleniem zewnętrznym. Trzeba je tylko odpowiednio zabezpieczyć, np. specjalną folią.Jeśli ekipa jest staranna to nie powinni zniszczyć drzwi, Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts