agnieszkakusi 02.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Będziemy przed domem układać starobruk. Znajomy, który produkuje i sprzedaje kostkę twierdzi, że nie potrzeba robić obrzeży, że kostka sama w sobie się utrzyma. Mój mąż twierdzi, że pod ciężarem samochodów kostka może się rozjechać. Jak to wygląda w praktyce? Jesteśmy na wykonczeniówce i baaaaardzo liczę wydatki, i chętnie bym z tych obrzeży zrezygnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ja się nie spotkałem z nierobieniem obrzeża (no może jakieś malutkie chodniczki, ułożone w gruncie jak skała)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 02.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 muszą byc obrzeża lub zabetonowany pierwszy element. dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Jeżeli kostka będzie ułożona na płycie betonowej (no a racze nie w domowych warunkach) to obrzeża są konieczne. I to dobrze zamocowane betonem. Inaczej jak samochód przejedzie przy krawędzi to murowane "rozchodzenie" się kostki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 pod kostka ma być zagęszczony piasek i wylany tzw. suchy beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja radzę dać obrzeża - choćby tzw. obrzeża trawnikowe a nie prawdziwe krawężniki drogowe. Dużo taniej a jak odpowiednio zrobione to w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 A jakie to są obrzeża trawnikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Na przykład takie:http://www.chyzbet.pl/produkty.php?grupaID=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 mówiąc o obrzeżach, automatycznie mówimy o tych z linku powyżej, nie o krawężnikach drogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 a jeśli obrzeża damy tylko pod wjazd dla samochodów, a tam gdzie maja być chodniki nie będziemy dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Skoro chcesz robić swa razy to wolna wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 a ile Cię to będzie kosztowało?z ułożeniem tak z 15 zł mb ? ile tych metrów będziesz miała? ja bym nie kombinował, rozlezie się na 99%, wlezie syf, wyrośnie trawka, rozlezie się jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ja tam sie nie znam lecz widze jak maja inni dal bym obrzeza w domu gdzie teraz mieszkam konstka ukladana jest na cement z piaskiem a pod spodem jest wylewka z chudziaka - obrzeza oczywiscie tez sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 kurcze....a tak liczyłam na mniejsze koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 kurcze....a tak liczyłam na mniejsze koszty zawsze jak sie rozjedzie to mozesz zrobic obrzeza pozniej wiedzac ze sa konieczne wiele na tym stratna nie bedziesz - najwyzej troche swojej pracy gdyz mam nadzieje za kostke ukladaqcie sobie sami - oblicz koszt tych obzezy i przymysl czy warto te pieniazki teraz zaoszczedzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 zawsze jak sie rozjedzie to mozesz zrobic obrzeza pozniej wiedzac ze sa konieczne Czyli tak jak pisałem robota 2x... Do tego rozbiórka starej nawierzchni, czyszczenie kostki, ponowne "fugowanie" piaskiem... Dzięki za takie wczasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 no właśnie kostkę ma ktoś nam układać. Nie wiem czy sami dobrze bysmy to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 no właśnie kostkę ma ktoś nam układać. Nie wiem czy sami dobrze bysmy to zrobili. jesli ktos to szkoda rowniez kasy a nie tylko czasu dawaj obrzeza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 hmmm..to jeszcze jedno pytanie. Czy kostkę można ułożyć samemu? Czy jest coć, na co należy zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 hmmm..to jeszcze jedno pytanie. Czy kostkę można ułożyć samemu? Czy jest coć, na co należy zwrócić uwagę? wyrownujesz teren, ubijasz, robisz wylwke z chudziaka, sciagasz, kladziesz o bokach 2 rurki po ktorych sciagasz nadmiar podsypki zwirku z cementem. ukaladzaqsz kostke w tempie ekspresowym tak jak klocki i czyms rownomiernie lekko ubijasz - zwlasza ewentualnie wystajace elementy nigdy tego nie robilem lecz widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts