bwojtek 02.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Wersji z wylewką z chudziaka to jeszcze nie widziałem ale technologie są różne. Nie wiem ile metrów masz tego do zrobienia ale pamiętaj, że jest to ciężka fizyczna praca - może nie tak trudna. Do tego trzeba mieć zagęszczarkę i "coś" do cięcia kostki (albo duży flex albo specjalna gilotyna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.07.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 no i trzeba kolanka potrenować, np w kościele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 zagęszczarka jest, flex jest. Trzech rosłych "chłopów do roboty" też , a ja mogę im piwko dla ochłody podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 do ułożenia jest ok. 80 metrów kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No to jazda:http://www.pozbruk.pl/Dział doradztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.07.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Wojtek! Jesteś wielki! Dzięki, zaraz to wydrukuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Wersji z wylewką z chudziaka to jeszcze nie widziałem ale technologie są różne. stabilniejsze bo do parkowania autem i nie przerasta zadne zielsko a juz z 5 lat minelo na kolanka sie zaklada takie nakladki ze styropianu na gumkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Dopiero co u mnie skończyli kostkę.Teraz "się kładzie" (moda) bez obrzeży. Pierwszy zewnętrzny rząd jest jednak obetonowany takim niby obrzeżem-ławą fundamentową, które to się potem przykrywa ziemią. Ładnie wygląda, a z tego co mówili wykonawcy jest odrobinę taniej, chociaż szczegółowo nie porównywałem, gdyż podoba mi się właśnie bez widocznych obrzeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 02.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie przyszli wykonawcy też przekonywali mnie do takiego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.07.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 A u mnie skończyli układać w zeszłym tygodniu i obrzeża były robione. Wcale nie uważam też, żeby źle wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.07.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie przyszli wykonawcy też przekonywali mnie do takiego sposobu. Zapewne mówili, że tak jest lepiej... A tak na prawdę to mają wtedy mniej pracy i przede wszystkim nie muszą dźwigać ciężkich betonowych klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 02.07.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Jest jeszcze coś takiego: http://www.kamal.pl/as03_04.html Rozwiązanie idealne do wykańczania krętych ścieżek, kół i innych "krzywych" zakończeń kostki brukowej.Polecam. Metr bieżący kosztuje ok. 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 03.07.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jak trzeba, zamieszczę zdjęcia mojego ogrodu. Dopiero teraz wiem co to ogród. Kostka położona fenomenalnie i nowe trawniki "z rolki" tworzą jedną, interesującą całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.07.2007 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 poprosimy fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A nie prościej wykonać obrzeże jako kostę na sztorc - położona na "suchym betonie" Kładzenie całej reszty na suchym betonie - osobiście uważam że jest to pójście na łatwiznę i ukrywanie wszystkich błedów wykonawczych. Nikogo nie zamierzam straszyć - ale nie chciałbym kiedyś w przyszlości przekąldac tej kostki - jak załamie ją cos lub ktoś.... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.07.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A nie prościej wykonać obrzeże jako kostę na sztorc - położona na "suchym betonie" Biorąc pod uwagę pracochłonność raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 04.07.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mamy położoną kostkę od chyba 7-8 lat. Podjazdy oczywiście z obrzeżami, ale już chodniki bez...Nic sie nie "rozjeżdża"...Jedynym mankamentem jest wrastanie trawy. Jeśli ktoś zdyscyplinowanie będzie ją wyrywał, to ok...ja do pracusiów ogrodniczych nie należę...Przy domu, który budujemy zamierzam wylać obrzeża z betonu tak, żeby jednak były niewidoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts