Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NARESZCIE SUKCES NA ARENIE MIĘDZYNARODOWEJ - IV MIEJSCE !!!

Recommended Posts

W poniedziałkowy poranek możemy się rozluźnić, bo oto opatrzność boska dała naszemu skopanemu narodowi kolejny powód do dumy. Bynajmniej nie chodzi o czwarte miejsce Kubicy w Grand Prix Francji... Otrzymaliśmy wypłakany i wymodlony sukces. Zajmujemy czwarte miejsce w spożyciu wódy!!! Jako 38 milionowy naród jesteśmy na czwartym miejscu za Rosją (ludność: 142 mln), Ukrainą (46 mln), Stanami Zjednoczonymi (301 mln). To bardzo dobry i ciężko wypracowany wynik biorąc pod uwagę mniejszą liczbę Polaków. Cieszy mnie także fakt, iż najwięcej pieniędzy wydajemy na piwo, wódę i fajki. Rodacy, jeszcze Polska nie zginęła, póki my pijemy!

Bardzo smutny rekord, przecież Ci wszyscy pijący w kraju mają żony i dzieci , a chyba zdajecie sobie sprawę że te kilka piw w tygodniu i parę drinków nie spowodowałoby aż 4 miejsca. To 4 miejsce to jest ogólna narodowa choroba alkoholowa, efekt rozpijania narodu w czasach zaborów i w czasach komunistycznych, takim zapitym społeczeństwem łatwo manipulować. Moje pierwsze zdanie sugeruje, że piją głównie mężczyźni, a nie zapominajmy o kobietach-matkach i młodzieży a nawet dzieci. :(

Majka ale miałas fajnie, na weselu byłaś :lol: Ja dopiero dołożę się do sukcesu we wrześniu, bo wtedy na wesele idę :D No chyba, ze coś po drodze do września jeszcze skapnie :wink:

A ja w sobotę byłam i w sierpniu na kolejne wesele idę. To dopiero dam powód do dumy...:)

To dziwne

obserwując Angoli i Gebelsow na wakacjach

można dojść do zgoła odmiennych wniosków :o

Selimmek bo oni chleja piwo i whiskacza (wódy mniej)

a kto jest number one- Rosja? (tam podobno wodka to wyzsze sfery - wziecie ma woda kolonska, i detergenty z jakakolwiek zaw. alkoholu)

Niestety zaniżam pijacką średnią statystyczną i nawet z wesela wracam...trzeźwa :roll: Gdyby nie to, że czasami wypiję ( jak Królowa Matka :wink: ) gin z tonikiem albo lampkę no może dwie czerwonego wytrawnego (jak Majka na weselu :wink: ) to pomyślałabym, że jestem nienormalna uff..

- Tato! Tato! - wołają dzieci - Możemy sprzedać trochę twoich butelek po wódce i piwie i kupić chleb?

- Jasne... Ech... - rozrzewnił się ojciec. - Co wy byście, dzieci, jadły gdyby nie ja...

samo życie :-?