medalion4 02.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Mam do pomalowania tynki wewnętrzne cementowo-wapienne. Jak jest najlepsza i niedroga farba. Polecano mi śnieżkę 1 farba winylowa. Odradzano mi farbe akrylową a szczególnie lateksową. Czy maja racje. Sciany maluje na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 02.07.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 za mało danych. w jaki pomieszczeniach? bez gładzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medalion4 02.07.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Chodzi o pomalowanie pokoi i korytarza. Na ścianach nie ma gładzi jest typowy tynk cementowo-wapienny. Tynkowanie zakończyło się dzisiaj. A w łazience i kuchni planuje typowe farby do tych pomieszczeń tylko nie wiem jakiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 02.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 może być winylowa. akrylowa jeszcze lepsza. lateksową na takie tynki faktycznie odradzam. to zmywalna emulsja. nie będzie efektu na tynku c/w. od cieszynki lepsza jedynka. śnieżka też dobra. rozumiem, że nie zależy ci na super jakości więc nie wydaj niepotrzebnie kasy. ja lubę jedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 02.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja pozwolę się podpiąć pod temat z zapytaniem:Jak malować pierwszy raz tynki cementowo-wapienne bez gładzi? Czy lecieć normalnie docelową farbą, czy może pierwszą warstwę farby rozmącić pół na pół z wodą? Czy ma to sens? Czy taka świerza ściana wchłonie więcej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 02.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ja zamiast wody dodałbym grunt. ściany wtedy są zagruntowane i pomalowane jednocześnie. drugie malowanie już właściwą emulsją i powinno pokryć. czasami bez gruntowania to i 3 razy trzeba malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts