wartownik 05.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 w sobotę sam to robie ...jakbym przestał nadawać to wiecie ta , najczesciej to wlasnie ci co poprawiaja .. serio Jesli majster schrzani to najlepiej samemu poprawic , jakie inne wyjscie? ale moze zjechac .... z dachu ... i nietylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.07.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ale moze zjechac .... z dachu ... i nietylko Cos Ty Sel jest calkiem sprytny , da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.07.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Mi, to tak kilkanascie razy w tygodniu z komina cieknie. to uwazaj , bo przy wysiłku "kartofle" zaczniesz gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 05.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ale moze zjechac .... z dachu ... i nietylko Cos Ty Sel jest calkiem sprytny , da rade a to spadnie na cztery lapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.07.2007 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Istnieją dwie przyczyny przecieku. Pierwsza z połaci dachu z wstępnego krycia. Łatwa do wyeliminowania poprzez zamontowanie rynienki odprowadzającej nad kominem (tak jak nad oknem połaciowym). Druga najbardziej prawdopodobna to po ścianie komina. W Twoim przypadku praktycznie nie do uszczelnienia. Silikon to tylko częściowe rozwiązanie! Obróbka blacharska powinna być wprowadzona w szlic wycięty w kominie i to daje 100% szczelności. W Twoim przypadku takiego szlicu wykonać nie można. Proponowałbym następujące rozwiązanie: zdjąć kilka płytek sąsiadujących z połacią dachu, wyszpachlować i zagruntować tę powierzchnię, wykonać obróbkę komina z taśmy ołowianej z powłoką bitumiczną, wkleić płytki klinkierowe tak aby zachodziły na taśmę ołowianą, zafugować cały komin dobrą fugą i zamontować czapę na kominie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozetakamozenie 06.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A czy masz ,,wykwity,, na powierzchni tynku jezeli tak to czy pojawiają sie od góry komina w cześci zamieszkalej ? tak pytam bo ja miałem taki problem i musialem zakupić nawy wklad , problem poszedl w zapomnienie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.07.2007 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Andrzej ..dzięki wykwity ..hmm ..raczej nic nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.07.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 wg mnie lepiej komin naciąć. Jeśli blacha wchodzi pod tynk to nie ma problemu, ale chyba trzeba uważać jeśli nacinamy klinkier-dziurawkę bo możemy wpaść z deszczu pod rynnę (oczywiście tak na marginesie bo autor wątku ma komin systemowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts