Ardius 02.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam. Mam pytanie. Może ktoś już też takie miał, i rozwiązał. Mam w remontowanym przezemnie poniemieckim domku, ścianę wewnętrzną (kiedyś była to ściana zewnętrzna, ale od jej strony wybudowałem dobudówkę). I nie wiem co z nią zrobić - czy dać na nią normalnie tynk, czy regipsy na metalowym stelarzu ?? Chodzi mi o to że boję się, że jak dam tynk, to ściana będzie spowrotem zachodzić wilgocią. A słyszałem że jak się da regipsy na ok. 1-2 cm metalowym stelarzu, to ściana sobie będzie fajnie oddychać i będzie ciągle sucha. Pomóżcie proszę [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet 05.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a co to znaczy z powrotem ? czy ta ścian jest (była) zawilgocona ? jakaś pleśń ? grzyb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardius 07.07.2007 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Tak, ściana była zawilgocona. Grzyb też był ale niewielki. A na grzyba mam IZOMUR, ak że chyba nie ma problemu z nim, no ale sztuka w tym , żeby się już więcej ani on ani wilgoć się nie pojawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 07.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Izomur nie zlikwidował zawilgocenia tylko zabił grzyba. Chyba że było to izolowanie poziome muru. Jeśli ściana nadal jest wilgotna to nie należy jej zasłaniać ścianką ani nawet szafą. Powinna być dobrze wentylowana by wilgoć mogła swobodnie odparować. Ja polecam najpierw zlikwidowanie zawilgocenia (przyczyny) a jeśli nie pójdzie w 100% to otynkować gotowym tynkiem renowacyjnym do zawilgoconych murów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts