p 02.07.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witajcie, mamy już wybraną glazurę i terakotę do naszego domku. Chciałbym się jednak przekonać, że wszystko będzie ze sobą grało (czytaj: ładnie wyglądało) i dlatego też poszukuję programu, który umożliwia "na sucho" ułożenie płytek (coś w rodzaju wizualizacji 3D).Czy spotkaliście się z takim programem ? Czy coś takiego istnieje w ogóle ? Pozdrawiamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 hej .... oczywiscie, istnieja takie programy.niestety z reguly nie sa dostepne - posiadaja je architekci, osoby profesjonalnie zajmujace sie aranzacja wnetrz lub tez firmowe punkty sprzedazy. bariera jest cena (kilka tysiecy zlotych). popytaj u znajomych profesjonalistow.ja polecam wizyte w salnach (punktach) ceramiki paradyz.sam skorzystalem z podobnej wizualizacji i uwazam ze to bardzo pomocna rzecz.tym bardziej, ze pozwala oszacowac koszt plytek. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 3d płytek to nie wiem w czym ale każda ściana na płasko to praktycznie w każym programie graificznym. Na stronach producnetów sa do pobrania pliki *.jpg, jak nie to mozna sciagnac z ich strony fotki. Robiłem cos takiego wparwdzie w cadzie, ale mozna to w innych tez wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 02.07.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Co prawda programow nie znam, ale zwkle udawalo mi sie zrobic projekt i policzyc plytki na papierze milimetrowym i to calkiem szybko. Jesli przyjmiemy wielokrotnosc kratki jako rozmiar plytki + fuga, to typowe pomieszczenie zajmuje 5-10 minut rysowania. Wizualizacja to zdjecie sciany + ulubiony program graficzny i kopiowanie wzoru plytki (np zmniejszonych zdjec zrobionych w sklepie). Co prawda potrafie sobie wyobrazic calkiem dobrze jak to bedzie wygladalo, ale dla mojej lepszej polowy taki obrazek jest jedynym zrozumialym rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p 23.07.2007 03:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 [...] ja polecam wizyte w salnach (punktach) ceramiki paradyz. sam skorzystalem z podobnej wizualizacji i uwazam ze to bardzo pomocna rzecz. tym bardziej, ze pozwala oszacowac koszt plytek. pozd. Jacek Bardzo Wam dziękuję za ten pomysł Nie pomyślałem o tym (a przecież wydaje się to oczywiste ...). Byliśmy w salonie, zrobiliśmy wizualizację (uwzględniając sugestie projektantki), policzyliśmy płytki i ... jesteśmy bardzo zadowoleni p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts