superafi 16.07.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Dzięki wielkie, to chyba to, pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 17.07.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 SUPERAFI Wygląda mi to na Chwastnicę Jednostronną http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89102-Jaki-to-chwast Proszę forumowiczów o uściślenie informacji z tej strony, czy ja dobrze zrozumiałam sposoby walki z tym chwastem? Chwastnica jednostronna zwana też kurzym prosem jest chwastem jednorocznym wysiewającym się z nasion. 1. Nie dopuścić do wysiania się, czyli np. zbierać kłosy i palić? 2. Wywrywać z korzeniami, ale jeśli nie uda mi się wyrwać całego korzenia to roślina odrośnie ? (co z jednorocznością )? 3. Kosić jak najniżej gleby, ale te skoszone chwasty z zielonymi kłosami należy też spalić, bo dojrzeją i się rozsieją, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts