Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad pies i szczekanie

Recommended Posts

Temat zapewne drażliwy bo mamy na forum właścicieli czworonogów jak i forumowiczów, któzy cierpią gdy w nocy ujada/szczeka pies sąsiada.

Podpowiedzcie co w takim momencie zrobić gdy sąsiada pies albo wyje przez pół nocy albo szczeka. Budzi się dziecko zresztą i dorośli domownicy też spać nie mogą. Dodam że jakieś ozmowy z sąsiadem spełzły na niczym.

Czy są jakieś aspekty prawne do wykorzystania o zakłócaniu spokoju itd itd.

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

otruj

sąsiada, nie psa

ja też mam takiego !@$@%% syna sąsiada, co wystawia na balkon swoją 50 kilogramową pociechę i ta ćwiczy echo na osiedlu; co prawda robi to w dzień ale kurwica bierze i tak

w nocy to wiadomo, zakłócanie spokoju, a w dzień można mówić o tym samym?

niniejszym przyłączam się do pytania...

Generalnie to jeszcze etap gdzie nie wielu jest sąsiadów ale jest dwóch wspaniałych jeden ma dwa psy a drugi nie inaczej tylko też ma dwa psy. Ten drugi jest przez siatkę ze mną... a ja mam okna sypialni 4 metry od jego ogrodzenia...

narazie nie ma się z kim zebrać... zresztą jak to sąsiadka twiedzi to kwestia przyzwyczajenia... ach qurwa co za...

No pies raczej niewiele winien. Tak się nauczył i tak robi. Zresztą nie ten to następny, prawie wszystkie szczekają w takich okolicznościach.

Może by tak w środku nocy, jak Cię wycie czy szczekanie obudzi, pofatygować się do sąsiada uprzejmie zwrócić uwagę...bądź zapytać czy się kto nie kręci bo pies nerwowe znaki daje? Kilka nocy się zaprzesz i będziesz chodził niewyspany, ale sąsiad też... i może wtedy coś go ruszy?

Z humanitarnych sposobów dających natychmiastowy efekt wymieniłbym polanie wodą z szlafu najlepiej zakończoną ogrodniczą końcówką. Zamyka się piesek w ciągu sekundy bez wzg. czy jest z rasy lubiącej wodę czy nie. Wystarczy naprawdę krótkie polanie, które go nie zmoczy w widoczny sposób, takie na pysk. Powtórzysz to kilkukrotnie, aż zajarzy, że wycie nieodłącznie wiąże się z prysznicem i po zawodach.

Mój sasiad ma kojec w granicy z zamkniętym owczarkiem 5 metrów od mojego budynku, działki wąskie 13 metrowe. Pies sasiada siedzi w wybetonowanym wybiegu i ma juz chorobę, która dopada zwierzaki w zoo - chodzi jak po**bany w kółko, szczeka bez sensu i daje popisy wycia np o 23-1 w nocy. Delikatna rozmowa z sasiadem dała mi świadecto, że nic z tym nie zrobie - "pies na podwórku musi być, pies ma dobrze bo inne maja drewniane budy a ten ma piekny wybetonowany tarasik, pies nie biega po zieleni bo od szczynów zieleń żółknie" - to już sie dziedziczy... niestety. A ja sie zastanawiam co teraz zrobić bo wiatry dośc często wieją do mnie przez ten kojec i niosa tę niezapomnianą nutkę psiej kupy ...

spokojnie..., są sposoby, tzn. ja znam jeden:

interwencja strazy miejskiej (wczesniej warto porozmawiać z sąsiadem, bo straż o to pyta i jest to twój atut: "rozmawiałem, nie poskutkowało"), straż składa wniosek do Sadu Grodzkiego=grzywna, u nas w bloku poskutkowało, jamnior szczekał non-stop, tylko w dzień, gdy włascicieli nie było w domu, czyli jakieś 10 godz dziennie, a sasiad, który interweniował pracuje w domu i bardzo mu to dokuczało. Swoją drogą szkoda psiny :( , tyle godzin samiutka....

Mój sasiad ma kojec w granicy z zamkniętym owczarkiem 5 metrów od mojego budynku, działki wąskie 13 metrowe. Pies sasiada siedzi w wybetonowanym wybiegu i ma juz chorobę, która dopada zwierzaki w zoo - chodzi jak po**bany w kółko, szczeka bez sensu i daje popisy wycia np o 23-1 w nocy. Delikatna rozmowa z sasiadem dała mi świadecto, że nic z tym nie zrobie - "pies na podwórku musi być, pies ma dobrze bo inne maja drewniane budy a ten ma piekny wybetonowany tarasik, pies nie biega po zieleni bo od szczynów zieleń żółknie" - to już sie dziedziczy... niestety. A ja sie zastanawiam co teraz zrobić bo wiatry dośc często wieją do mnie przez ten kojec i niosa tę niezapomnianą nutkę psiej kupy ...

Widzę, że nie masz dużo miejsca. Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad odgrodzeniem się od kojca takimi keramzytowymi donicami-pustakami ustawianymi jedne na drugich. Tworzą zwarty mur, w którym rosnąć mogą ozdobne kwiaty. nie widzisz i nie masz zapachów z kojca.

Ja miałem podobną sytuację i postawiłem sobie wzdłuż kojca budynek gospodarczy na rózne ogrodnicze zabawki, częściowo przeznaczony na drewutnię.

otruj

sąsiada, nie psa

ja też mam takiego !@$@%% syna sąsiada, co wystawia na balkon swoją 50 kilogramową pociechę i ta ćwiczy echo na osiedlu; co prawda robi to w dzień ale kurwica bierze i tak

w nocy to wiadomo, zakłócanie spokoju, a w dzień można mówić o tym samym?

niniejszym przyłączam się do pytania...

Tobie i autorowi wątku polecam lekturę tych kilku artykułów (jeden z Olsztyna) :wink:

http://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,4205237.html

http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3122030.html

http://miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,3130982.html

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,4210213.html

problem jest wtedy gdy pies ujada i wyje całą noc

Ale czasami dobrze wyjrzec przez okno gdy w srodku nocy zacznie ujadać pies sąsiada bo moze sie okazać ze świerzo zakupiony komplet ogrodowy odchodzi właśnie do innego własciciela (fakt autentyczny)

Mam psa typowego fotelowca ktory całą noc spi w fotelu , kiedys w nocy wybiegł na balkon i ujadał z godzinę - rano wychodząc do roboty zebrałem reprymendę od sąsiada za ujadanie psa - po południu urządziliśmy z sąsiadem stype własnie po stracie swiezo zakupionego pieknego zeliwnego kompletu mebli ogrodowych - od tej pory mój pies mu już nie przeszkadza