Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiad pies i szczekanie

Recommended Posts

A bodaj wczoraj znalazłem gdzieś tu wątek, jak przyzwyczaić sąsiada do szczekania mojego psa :evil:

Też miałem kaukaza za płotem. Potrafił dwie godziny!!! poszczekiwać tak 2-3 razy na minutę. Po otwarciu okna i paru k.. na minut pięć się wyłączał, i albo się udało usnąć, albo i nie. Obłęd.

• Odpowiedzi 198
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam

Psy są bardzo wrażliwe na pewne dzwięki, które są niesłyszalne dla człowieka. Porozmawiaj z zaprzyjaźnionym listonoszem, to da Ci namiary gdzie można takie urządzenie zakupić. Jest niedrogie i skuteczne. Jak pies zaczyna ujadać wychodzisz na zewnątrz i właczasz urządzenie. Zapewniam, że po kilku razach będzie spokojny

Widzę, że nie masz dużo miejsca. Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad odgrodzeniem się od kojca takimi keramzytowymi donicami-pustakami ustawianymi jedne na drugich. Tworzą zwarty mur, w którym rosnąć mogą ozdobne kwiaty. nie widzisz i nie masz zapachów z kojca.

Tak właśnie chcę zrobić, płotek jednak z uwagi na szerokość - mam garaż w granicy - bedzie drewniany ozdobny i cały obsadzony zimozielonym bluszczem. Mam nadzieje, że to pomoże ...

Też słyszałem o takich urządzeniach emitujących dźwięki niesłyszalne dla człowieka a słyszalne dla psa i podobno to zdaje egzamin.

Powstaje tylko problem gdzie to kupić żeby działało skutecznie. Bo jest wiele "imitacji" takich urządzeń które poza swoim istnieniem nic nie wnoszą do sprawy. Cena no cóż można potraktować to jako element budowlany :wink: :wink: albo dźwiękoochronny :wink:

Tedii tylko pozazdrościć sąsiadów i ich psów. Kiedyś mieszkałem obok takich ludzi i takiego pieska. Do czasu gdy nie wtargnąłeś na teren pies poza pomrukiwaniem, spokojnym wzrokiem obserwatora nie robił nic. Jak przyszedł właściciel to nawet był milusiński. Ale bez właściciela raczej bym nie próbował wtargnąc za płot. Szkoda tylko że większosć właścicieli psów traktuje swoje pociechy zopełnie inaczej, jest bo jest , szczeka bo szczeka niech szczeka a co tam... a szkolenie i trochę pracy w wychowanie psa to już zupełnie inna bajka. Nie dotyczy.

Jako psiarz powiem że też się męczę z psami sąsiadów...

Ludziom się wydaje że jak pies ma żarcie to mu już wystarczy, a o wychowywaniu psa to naprawdę niewielu słyszało niestety.

Moje psy są nauczone "ciszy" reagują szczekiem tylko w sytuacjach nietypowych, lub tych których zostały nauczone...

W Niemczech są np wysokie mandaty za hałaśliwego czworonoga, i prawdę powiedziawszy jeszcze takiego tam nie spotkałam....

Prawda jest taka że wszystko zależy od właścicieli, pies jest jak plastelina i wszystko można z niego ulepić... Wściekłego Yorka i cichego owczarka...

Szkoda tylko że większosć właścicieli psów traktuje swoje pociechy zopełnie inaczej, jest bo jest , szczeka bo szczeka niech szczeka a co tam... a szkolenie i trochę pracy w wychowanie psa to już zupełnie inna bajka. Nie dotyczy.
. Trochę nie na temat ale podobnie rodzice mają spory margines pobłażliwości dla swoich dzieci. Szczegóolnie tych wychowowyanych "bezstresowo". Wolno im wszystko i nieważne że przeszkadza to innym. Jak im ktos zwróci uwagę to wróg nr 1. Np pewna znajoma potrafi godzine opowiadać że sąsiadka zwróciła jej uwagę bo jej pociecha się wydziera i skacze po całym mieszkaniu w bloku przez 16 godzin na dobę.

mam "wilczura",wyczuwa i wyje na karetke z 10 km,tak że zawsze za wczasu wiem że za chwile cos wrzeszczącego pojedzie kolo mnie,co do szczekania i wycia,czasem wyje jak sie mu zachce ale na to nie znalazlem sposobu,a szczeka tylko na obcych podchodzacych do mojej posesji i do sasiednich niezaleznie od pory dnia i nocy,tak ze sasiedzi sie nie skarża, sa wrecz zadowoleni,maja darmowy system alarmowy,psa zawsze puszczam na noc by mogl spokojnie biegac po calej dzialce ( ok 30 arow)