Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA Z OKNEM CZY BEZ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Faktycznie, należy rozważyć jeszcze wielkość pomieszczenia. W moim przypadku ok. 4 metrów kwadratowych. Krótsza ścianka ( ta na okno?) około 1.9m.

Aha, Przemo, gdybym miała taką sytuację jak Ty, też bym się nie zastanawiała.

A ja mogę wybierać :-?

Wydaje mi się, że już był ten wątek. Niestety wyszukiwarka mówi NIE.

Proszę bardzo o opinie użytkowników.

Dodam tylko, że mam możliwość zamontowania okna. Niestey z drugiej strony, zabiera ono sporo miejsca.

Też pamiętam, że był i tam odradzano, bo ubrania płowieją - jedno ramię ciemne, a drugie jasne :wink: .

Teraz mam dwie garderoby-obie bez okien a w nowym domu okno też poleciłem zlikwidować. Jest więcej miejsca.

Garderoba nie może być szczelna - szpary w drzwiach plus ewentualnie otwory jakie często widzimy w drzwiach do łazienek. Idealnie gdy jest w niej kratka wyciągowa wentylacji mechanicznej.

pzdr.

-romwis

Edybre, najlepiej jak się AUTOR wątku odezwie :D

Dziękuję.

A jaka u Was została podjęta decyzja? Ogrzewanie też ważna sprawa :wink:

Przygotujemy wszystko do podłączenia grzejnika w garderobie ale na razie go nie kupimy i zabaczymy pierwszą zimę jak będzie. I wtedy zdecydujemy - przekonamy się na własnej skórze.

no niee, te podarte łachy z avataru muszą gdzieś wisieć

2x garderoba, bez okien, wentylacji (czasami otwieram drzwi, tyle że mam dwa "prosiaki" chętnie penetrujące garderobę, więc nie za często), bez grzejników

jedna na poddaszu pod skosem

nic się nie dzieje, nie kisi, nie capi, (może dzięki niezbyt poprawnej izolacji połaci dachowej)

i tak już 8 lat

no ale jak niektórzy lubią zauważyć "to że Ty tak masz nie znacza, że jest prawidłowo"