agnieszkakusi 03.07.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jakiś czas temu odebraliśmy z hurtowni grzejniki PURMO. Zostały powieszone w opakowaniach, wykonana próba ciśnieniowa i owinięte pojechały na strych do moich rodziców. W piątek dzwoni do mnie mąż, że instalatorzy właśnie zakładają grzejniki, i że są pogniecione boki. Pojechałam do domu,a tam okazało się, że dwa grzejniki mają wgniecione boki, a trzeci jest.....punktowo POMALOWANY FARBA OLEJNĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie uwierzyłabym w to, gdyby nie to, że ten pomalowany był rozpakowany przy mnie. Natychmaist spakowałam grzejniki do samochodu i odwiozłam je do hurtowni. Po kłótni z kierownikiem magazynu wezwano serwisanta, który dziś stwierdził, że...rzucaliśmy grzejnikami i je pomalowaliśmy To jest jakies chore!!!!Rozumiem wszystko, gdzieś coś komuś spadło, ale pomalowane grzejniki????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam teraz załatwiać reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 pewnie myszy podeptały, a potem starały się to zamaskowaćzrób deratyzację na strychui dziką awanturę w hurtowni, co pewnie niewiele da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 03.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jakiś czas temu odebraliśmy z hurtowni grzejniki PURMO. zapewne chciałaś ostrzec nas przed hurtownią a nie grzejnikami PURMO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 03.07.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jakiś czas temu odebraliśmy z hurtowni grzejniki PURMO. zapewne chciałaś ostrzec nas przed hurtownią a nie grzejnikami PURMO?? No właśnie to zaniedbanie hurtowni a nie wina producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 zmien tytuł watku bo bo dlaczego PURMO jest złe nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 chyba nie purmo jest winne hurtownia wcisneła ci jakiś bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.07.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ostrzegam przed Jaguarem beznadziejny samochód odstawiłem na kolki na dwa lata i jak chciałem odjechać okazało sie ze akumulator sie rozładował a i z opon zeszło powietrze tylko gdzie ja mam zrobić awanturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Dziewczyna przeżywa tragedię a Wy jaja sobie robicie, albo bronicie purmo... no ja to co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna3 03.07.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Serwisant powinien w tym przypadku zaakceptowac reklamacje .Tak jest np w Brugmanie .Serwisant idzie bardzo czesto na reke odbiorcy ostatecznemu ,bo kto inny wystawia rekomendacje jesli nie odbiorca ostateczny .pozdrawiam tak, tak szczególnie taki wielki inwestor (bez obrazy Droga agnieszkakusi) ponadto były po próbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 03.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 u mnie Purmo jest i chwale wsio bylo oki pomalowane tez sa i z jednej i z drugiej strony. Zero wgniecen. Zero powodow do niepolecania tych grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Pracuję w reklamacjach, tzn odrzucam je bądź uznaję. Nie sa to grzejniki, ale agnieszkokusi w życiu nie uznałbym reklamacji na towary które są obite .... po jakimś czasie zalegania u klienta! A jak ktoś jeszcze za to by mnie wyzwał, to już brrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Pracuję w reklamacjach, tzn odrzucam je bądź uznaję. Nie sa to grzejniki, ale agnieszkokusi w życiu nie uznałbym reklamacji na towary które są obite .... po jakimś czasie zalegania u klienta! A jak ktoś jeszcze za to by mnie wyzwał, to już brrrrrrrrr czsami chyba idziesz na rękę klientowi ?? czy jednak nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 jest na %czyli jednak nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 myslisz że z tych % chatę stawia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 aby jedną...jeszcze grupowe grile organizuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 taaa słyszałem ze żarcie było za freei to w Poznaniu niezłe te % być muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.07.2007 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 sorki, że nie pisałam, ale w domu jestem na razie bez internetu. To nie jest tak, że hurtownia jest winna. Nikomu nie udowodnię, gdzie te grzejniki były poobijane, tak jak nikt mi nie udowodni, że to ja obiłam, bo jest to niemożliwe. Mogło to być w przy transporcie od producenta, w hurtowni, podczas montażu. Każdy będzie bronił swojego tyłka. Jeśli jednak przy mnie otwierany jest ORYGINALNIE zapakowany grzejnik i okazuje się, że miejscowo jest pomalowany farba olejną?!?!?! To już jest chyba coś nie tak. Pracuję w firmie, która wykonuje instalacje wod-kan, co. Do hurtowni zabrałam kierownika budowy, który robi u mnie instalację. Dojeżdżając kolega odebrał telefon z jednej z naszej budowy, że chłopacy właśnie rozpakowali grzejniki i są poobijane tak, jakby dostały młotkiem . Chce ktoś zgadnąć z jakiej firmy były grzejniki?? Kolega natychmiast wykonał telefon do hurtowni w B-szczy, skąd był brane te grzejniki. Odpowiedź handlowca? " Proszę je przywieźć, ostatnio nos stop mamy z nimi problemy." W między czasie wykonałam kilka telefonów po znajomych, którzy się budują. U jednego z nich grzejniki przyjechała z odpryśniętą farbą. Serwisant powiedział mi, że nie ma możliwości, żeby do producenta wracały uszkodzone grzejniki, były naprawiane i sprzedawane dalej. Na moją odpowiedź, że 8 lat pracowałam w firmie okiennej i wiem, co dzieje się na produkcjach zamilkł. Dlatego w tytule wątku nie polecam grzejników PURMO, a nie hurtowni. Barbossa, obrońco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.07.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Barbossa i Rezi - chciałbym miec choć ułamek tego %... Reklamacje, jezeli są zasadne, uznawane są wszystkie. Tak na oko, to na 100% wpływających, 99% jest załatwianych pozytywnie. I co wy na to chłopy? Ostatnio zamawiałem graty do CO. Kocioł, grzejniki, zasobnik. Oczywiście jak mi to przywieźli, to sprawdziłem jak to wygląda. Zasobnik był uszkodzony. Fota komórką, wysłałem mila do dostawcy i za kilka dni była zamiana. Ale zrobiłem to przy odbiorze !!! Za pół roku, kiedy rozakuję grzejniki, i któryś będzie uszkodzony, nie będę miał do nikogo żadnych żali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts