akm1971 02.10.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Prace idą małymi krokami do przodu.Wczoraj udało mi sie załatwić sprawe z gazem. Jutro mają założyć licznik!Mam madzieje że do końca tygodnia będzie wszystko zagipsowane i od przyszłego tygodnia będzie można rozpocząć kafelkowanie.Czas ucieka a najpóźniej do 15 listopada musze sie wprowadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 02.10.2007 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kontrola na budowie-nikogo nie było dzisiaj.....telefonów nie odbierają....http://images29.fotosik.pl/93/15c148815c84503bmed.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 15.10.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam,Dawno nie pisałem bo ekipa robi mnie w .....Czas lecia a postępów brak. Podobno od dzisiaj wszystko ruszy pełną parą....Mam taką nadzieje bo inacej szukam kogoś innego.Dzisiaj jużpodobno pracują- popołudniu sprawdze.Dzisiaj wyszło że ekipa która budowała dom postawiła ścianę "troche" krzywo- różnica 8cm.....Kolejny problem to gaz a właściwie panowie z gazowni którzy robią problem z podłaczeniem licznika-twierdzą że instalacja jest źle wykonana...musze sprawdzić projekt. Zostały 3 tygodnie do planowej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 24.01.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witaj akm,trafiłem na Twoje zdjęcia, jestem ciekaw informacji i opinii jak sie sprawuja szkielety forumowiczów, sam mieszkam w parterówce szkieletowej od kwietnia. bede wdzieczny za informacje : 1. jaki masz piec i instalacje co, jak długo grzejesz i jak czesto uruchamia Ci się piec... - pytanie w związku z niska akumulacyjnością szkieletów - szybko sie nagrzewa i szybko wychładza...2. czy macie kominek / i może podłączenie do reku ?3. Czy masz moze reku, bo widziałem na zdjęciach GWC...4. Czy masz wygłuszenie dachu i stropu - jak z hałasliwoscią...5. Jak ze szczelnością domku ? Bede wdzięczny za wszelkie info ..pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 05.03.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam,Dawno tutaj nie byłem więc odpowiadam teraz.1.Piec Berreta. Mieszkam już drugi rok i to moja druga zima. Ogrzewanie sprawuje sie dobrze ale mogłoby lepiej gdyby instalacja była lepiej zrobiona.Temperatura stała w domu to 21-22 stopnie .2.Kominka nie mam ze wzgledu na miejsce ale po remincie który mam nadzieje zrobie latem miejsce się znajdzie.3.GWC miało byc ale nie wyszło-firma mnie oszukała w kalkulacji ceny...4.Wygłuszenie dachu i stopu jest. I nie jest ok,bez problemu.5.Szczelność? Nie wiem o co pytasz. Jesli chodzi o to czy gdzieś wieje lub dmucha to nie ma czegoś takiego. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.03.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witaj,pięknie wyszedł WASZ domek,ale ta brzoza?? jaki to kierunek świata?jeśli północ to po pewnym czasie na deskach elewacyjnych możesz mieć meszek, zacienienie na drewnie, tez mam brzozy ok. 5-6m. od domu , wyglądają pięknie ale troche utrudniają schnięcie ścianom po deszczach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 18.09.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Brzoza rośnie po południowej stronie. Nie mam problemu ani z meszkiem ani z schnięciem ścian po deszczu....narazie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaLuka 04.11.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Planujemy postawić dom (tzn. raczej domek ) szkieletowy. Czekamy jeszcze tydzień na warunki zabudowy. Chcielibyśmy podpytać forumowiczów ze Szczecina i okolic, o architekta, którego mogą polecić i firmę, z której usług są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts