iwciach 03.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam! Ostatnio doszły mnie słuchy,że weszły nowe przepisy dotyczące zwrotu przez gminę kosztów poniesionych przez inwestora. Czy ktoś coś wie na ten temat??? "Trochę" wydałam na kanalizę i z chęcią zaopiekuję się zwrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 03.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Nie wiem czy o tym właśnie słyszałaś, ale można dostać dofinansowanie z Gminnego Funduszu Ochrony Środowiska, dotacja dotyczy likwidacji szamba i wynosi 3 tys.zł., ważne aby wystapić o dofinansowanie PRZED wykonaniem przyłącza do kanalizacji i likwidacją szamba. Sprawa nie jest skomplikowana, ale trochę to trwa, ja w Wawie w 2005 roku wystapiłem w lipcu, kaska wpłynęła po podpisaniu umowy z MPWiK o odbiór ścieków, w lutym 2006. Wymagana jest również ważna umowa o odbiorze i segregacji śmieci, taka forma nagrody, jak dbasz o środowisko, to damy ci bonus przy likwidacji szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 09.07.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 nie, to nie o to mi chodziło. Ten przepis wszedł podobno w tym roku. Może ktoś coś wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ...można dostać dofinansowanie z Gminnego Funduszu Ochrony Środowiska, dotacja dotyczy likwidacji szamba i wynosi 3 tys.zł., ... czy jest to lokalna /warszawska/ inicjatywa czy ogólnoplolska ustawa ? gdzie jest to opublikowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 15.07.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Nie wiem jak to wygląda gdzie indziej, w Warszawie reguluje to zarządzenie Prez. Warszawy nr2463/2005 o wspieraniu likwidacji szamb ze Srodków Gminnego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Wnioski przyjmuje Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m. st. Warszawy. Trzeba po prostu się pytać o podobne fundusze w swoich gminach, ja o istnieniu tego w Warszawie dowiedziałem się "pocztą pantoflową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 09.08.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Nikt nic nie wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.08.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 mnie doszły słuchy, że to bajkaa Twoje źródło słuchów to skąd się wzięło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 10.08.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgodnie z ustawą o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i odprowadzaniu ścieków Gmina ma obowiązek doprowadzić nieodpłatnie wodę i kanalizacje do granicy działki /nie wszystkie gminy pozmieniały uchwały w sprawie opłat za przyłączenie i z tym nieodpłatnym jest różnie .../, a co do zwrotów to jest różnie wg. zasobności lokalnego budżetu, jedni dostają, inni kasy nie mają i nie rozdają, niemniej ustawowego obowiązku dofinansowania nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts