e-Mandzia 04.07.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No fakt była , chodziło mi o dalszą polemikę, Ci zupełnie nowi, to nie wiedzą, że tacy z Was żartownisie, sama jeszcze nie wiem , a mam juz chyba motto "Forumowicz...." PS To super, że zawod, może być pasją. Ja też tak mam, tylko w innej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 eee tam, czy audiotele może być pasją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 hmmmm, pasją to chyba nie, raczej hazardem bym rzekła, znajoma prawie leasing brać musiała coby r-k TPsie zapłacić - tak się jej dziecko "pasjonowało" tym audiotele Dobra bo mnie wyrzucą i słusznie, Was to nie dadzą rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.07.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A ja się zastanwiam skąd kolega mb123c wie ze to co ma/moze miec jest tanie, skoro nie wie do czego to mozna użyc? I co to wogóle jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb123c 04.07.2007 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A ja się zastanwiam skąd kolega mb123c wie ze to co ma/moze miec jest tanie, skoro nie wie do czego to mozna użyc? I co to wogóle jest. Wiem, że jest tanio ponieważ znam cenę za 1 tonę ( 280 PLN netto ) i znam cenę ,za którą mogłem kupić ( z akcentem na słowo mogłem ), a z różnicy wyszedł mi potencjalny zysk, a raczej oszczędność - niewiele by tego wyszło, bo cena nie była drakońsko niższa a poza tym mogłem kupić zaledwie ok 25 worków, jednak przy obecnych cenach towaru to zawsze coś, każdy grosz się liczy. A to, że nie wiedziałem, czy mogę tego użyć jako zaprawę do cegieł...? to też zapytałem na forum. W każdym razie i tak dziękuję za informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 rzeczywiście, jajmar masz rację, jaja sobie czlowiek robi, zważywszy na ostatni postbo ja już zgłupiałem do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.07.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A może chodzi o suchy beton- kruszywo,piach i cement w odpowiednich proporcjach? Chyba są takie wynalazki? Ale czy B-20 z tego wyjdzie to juz zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Facet napisał, że już po ptokach, ale tuuuuuuuuu dalej beton się kręci "Samolot już odleciał, ale bilet jest nadal aktualny" , pamiętacie "Misia" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.07.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Facet napisał, że już po ptokach, ale tuuuuuuuuu dalej beton się kręci Bo to ciekawe, beton B-20 w workach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Toć napisał, że zielony jest przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Toć napisał, że zielony jest przecież beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb123c 04.07.2007 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 , ale juz dawno byście się zorientowali że chodzi o zaprawę, do której dodaje się wody, miesza się i powstaje beton B20. .. a trez czekam na merytoryczne odpowiedzi, a przypomnę, że pytałem o fundament... merytorycznie: nie ma takiej zaprawy Panowie, jak już parokrotnie napisałem nie znam się na betonach, cementach i innych, szkoda że zamiast rad ( chocoaż parę rzeczywiście było ) zostałem wyśmiany, ale zanim następnym razem kogoś zbesztacie, wrzućcie najpierw w google temat i sprawdźcie - tym razem zrobiłem to za Was: http://www.tysand.pl/tradycyjne.htm Żeby nie było więcej nieporozumień co do nomenklatury, chodziło mi o wylewkę betonową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.07.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Toć napisał, że zielony jest przecież Ale pisać umie więc czytać pewnie tez, skoro to w workach a nie luzem to moze to na worku wyczytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Barbossa, nooooooooooo uśmiałam się wielce Zatem kręcimy dalej betonik, wszak to budowlane forum przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.07.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 mb123c napisał wrzućcie najpierw w google temat i sprawdźcie - tym razem zrobiłem to za Was może jestem popaprany ale nie widzę tam B20 nie wysiliłeś się za bardzo, przynajmniej nie za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 , ale juz dawno byście się zorientowali że chodzi o zaprawę, do której dodaje się wody, miesza się i powstaje beton B20. .. a trez czekam na merytoryczne odpowiedzi, a przypomnę, że pytałem o fundament... merytorycznie: nie ma takiej zaprawy Panowie, jak już parokrotnie napisałem nie znam się na betonach, cementach i innych, szkoda że zamiast rad ( chocoaż parę rzeczywiście było ) zostałem wyśmiany, ale zanim następnym razem kogoś zbesztacie, wrzućcie najpierw w google temat i sprawdźcie - tym razem zrobiłem to za Was: http://www.tysand.pl/tradycyjne.htm Żeby nie było więcej nieporozumień co do nomenklatury, chodziło mi o wylewkę betonową. Pozdrawiam mb123c, nie przejmuj się, tak już tutaj jest , ale dużo też można się dowiedzieć, nauczyć - to fakt niezaprzeczalny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 04.07.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 B20 nie sprzedają i nie sprzedawali, taka jakość betonu to tylko uzyskasz w betoniarni na budowie na to masz marne szanse. W workach B20 to byłby ciekawy wynalazek, szkoda że nieosiągalny, chociaż polak potrafi tylko trzeba do każdego worka dołaczyć jakiś agregacik i kręcić tym interesem w środku, coby nie zasechł i gdzie to trzymać w lodówce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.07.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No to sie wyjaśniło -chodzi o wylewke betonową. Nakład pracy przy rozrobieniu tego jest prawie taki sam jak z rzeżbienia betonu w betoniarce ze zwiru piachu i cementu. Tona tego cuda 280 zł (o ile masz taniej nie wiem), a na m3 betonu potrzeba 1,5 tony (wg tego co tam pisze).Czyli wychodzi 420 m3 netto. I to przy całym kręceniu tego w betoniarce. Noo rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Panowie, jak już parokrotnie napisałem nie znam się na betonach, cementach i innych, szkoda że zamiast rad ( chocoaż parę rzeczywiście było ) zostałem wyśmiany, ale zanim następnym razem kogoś zbesztacie, wrzućcie najpierw w google temat i sprawdźcie - tym razem zrobiłem to za Was: http://www.tysand.pl/tradycyjne.htm Żeby nie było więcej nieporozumień co do nomenklatury, chodziło mi o wylewkę betonową. Pozdrawiam WYLEWKA BETONOWA cementowa - takie nazewnictwo przyjęto a powinno sie to nazywac zaprawa cementowa do wykonania jastrychu /lub wylewek/ poniewaz jest to /podejrzewam/ piasek wymieszany z cementem i z czyms tam jeszcze nigdy nie zostanie betonem zeby to cos osiagało klase B20 musiało by miec jeszcze kruszywa o wyższych frakcjach niz sam piasek i miec odpowiednia wytrzymałośc na sciskanie /np. bazaltowe, granitowe itp/ p.s. podejrzewam, ze gdybys ten piach z cementem i czyms tam jeszcze rozmieszał w betoniarce i dodał do tego wapna - dało by sie na tym murowac co do opłacalności - nie wypowiem sie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek150 04.07.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 280 zł/tonę tego czegś to tanioBeton B20 na Śląsku mogę Ci sprzedać po 240zł/m3 +VAT czyli za około 2,3tz transportem w gruszcze, ale jak zapłacisz dodatkowo za transport to Ci zawiozę w każdy kawałek Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts