Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt w Banku Śląskim

Recommended Posts

A nie wiecie czy jeszcze jakis bank oprócz PKO BP ma mozliwośc dopłat do odsetek przez państwo?

Wg mnie PKO BP maja drogie tematy przygotowawcze ale u mnie na 300 tys kredytu wyszlo 60 tys doplaty ze strony panstwa na 20 lat. Wg mnie to bardzo duzo.

Osobiście nie lubie PKOBP ale dla takiej kasy jestem w stanie zagryźć zęby.

Czy ktoś z was ma kredys z dopłatami?

Mam w Śląskim kredyt hipoteczny od roku ( teraz na szczęście w większości spłacony-po sprzedaży mieszkania) Moim zdaniem jest OK, może nie najtaniej, ale przejrzyście. Mam konto on-line, wiec na bieżąco widzę narastające co miesięczne odsetki. Gdy spłacałam większość nie czekali by ściągnąć całą ratę tylko oddali nadpłacone odsetki. Jedna tylko uwaga: BARDZO DOBRZE przeczytaj harmonogram budowy, który jest załącznikiem do umowy. Miałam tam wpisaną ewidentną bzdurę: najpierw transza na wykończenie dróżek, infrastrukturę, a ostatnie zapisane były przyłącza. Walczyłam 3 tygodnie żeby ktoś wreszcie poszedł po rozum do głowy, że żeby dostać ostatnią transzę musiałabym miec najpierw położoną kostkę brukową, a następnie to rozkopać by połozyc przyłącza. Absurd! Ale podpisany! Oparło się o kierownika rejonu.Wypłacono mi obie ostatnie transze równocześnie. Pozdrawiam

..Wg mnie PKO BP maja drogie tematy przygotowawcze ale u mnie na 300 tys kredytu wyszlo 60 tys doplaty ze strony panstwa na 20 lat. Wg mnie to bardzo duzo.

Nieśmiało zapytam skąd te 60 tys - o ile mnie pamęć nie mylu to dopłaty obowiązują przez X lat, a nie przez cały czas spłaty kredytu - po X latach człowiek zaczyna spłacać całe odsetki. Mogę się mylić, bo interesowałam się tym z rok temu jak ustawa była jeszcze w powijakach - ale pamiętam, że dla dopłat nie opłacało się brać tak długiego okresu kredytowania, bo w sumie Państwo mniej dopłacało. Wyprowadźcie mnie proszę z ewentualnego błędu

Acha - ten X w projekcie=8 lat , dopłata do 70 m2 domu czyli nie całeg kredytu, bo za pewne dom będzie większt niż 70 m2

Bacha