MarzannaPG 04.07.2007 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy ktoś użytkuje drzwi całe szklane? Coś w tym stylu?http://www.glasshouse.com.pl/drzwi%20szklane/images/Drzwi%20matowe.jpg Czy ta szyba sprawdza się w drzwiach do łazienki? Ktoś takie ma i mógłby powiedzieć, czy przy zapalonym świetle widać czy nie widać osobnika korzystającego z łazienki (ewentualnie z pokoju jeśli tam je macie). W świetle dziennym nic nie widać co sprawdziłam w salonie. Sprzedawca twierdził, że przy świetle też nie widać ale wiadomo: on mi powie to co ja chcę usłyszeć byle bym drzwi kupiła...Proszę o szczere opinie, najlepiej użytkowników.P.S. Parę takich drzwi (używanych) pojawiło się na allegro do sprzedaży i zdjęcia tam zamieszczone były właśnie z łazienek. Czyżby się nie sprawdziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.07.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Wprawdzie mam trochę inne w łazience (dwuskrzydłowe wsuwane w scianę ) ,ale te mają taką samą szybę (tak sadzę że jest to Lakomat ) . Więc jesli chodzi ci czy coś widać to niewiele .Nikt cie nie podejrzy . Sporo światła sie odbija ,rozprasza itp i można bezpiecznie przechadzać się nago po łazience . Oczywiscie jakiś "nędzny" zarys postaci zobaczysz ,ale nic więcej . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 04.07.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A ja takie drzwi będę miała w wiatrołapie. Doświetlą trochę to dość ciemne pomieszczenie, a poza tym są cudne i muszę je gdzieś umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.07.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Wprawdzie mam trochę inne w łazience (dwuskrzydłowe wsuwane w scianę ) ,ale te mają taką samą szybę (tak sadzę że jest to Lakomat ) . Więc jesli chodzi ci czy coś widać to niewiele .Nikt cie nie podejrzy . Sporo światła sie odbija ,rozprasza itp i można bezpiecznie przechadzać się nago po łazience . Oczywiscie jakiś "nędzny" zarys postaci zobaczysz ,ale nic więcej . pozdrawiam Ciekawe czy nie będzie to kłopotliwe np. dla gości. Znaczy się widać, że np. ktoś korzysta z sedesu lub wanny, prawda? Na nieszczęście te drzwi do łazienki mam wprost z salonu, nie jest to żaden korytarz czy wnęka. Dokładnie na wprost nich jest stół w wykuszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 04.07.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam.Zareczam ze nic nie widac powyzej 50 cm - NIC!!! nawet zarysu postaci.Mam drzwi z szybami foliowanymi na wprost jest okno,na osi kibelek...tez mialem ten dylemat ale jest spoko pozatym plusem jest ze nikt sie nie spodziwa za takimi drzwiami lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Racja , nic nie bedzie widac. Drzwi piekne, jedyny minus drzwi szklanych i chowanych w scianie to ich fatalna akustyka . Sprawdz czy na ramie drzwi maja uszczelke obwodową , bo oprocz kiepskiej akustyki bedzie i kiepska szczelnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.07.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Trochę się czuję pocieszona, dzięki. Jakiej firmy masz drzwi, fracek? Jaka to szyba, żebym przy zamówieniu nie wtopiła? Dla pewności zapytam jeszcze raz: czy nic nie widać przy zapalonym w łazience świetle, bo to że w dzień to sprawdziłam sama.2112wojtek - ja nie będę miała przesuwnych tylko otwierane, z ościeżnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 04.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mam drzwi firmy Jagdor model BSF-VII raczej niszowe szyba foliowana grubosci nie pamietam.Mozesz byc spokojna NIC NIE WIDAC !!! takze przy zapalonym swiatelku.Zycze pozytywnych wrazen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czy ktoś użytkuje drzwi całe szklane? Coś w tym stylu? Czy ta szyba sprawdza się w drzwiach do łazienki? Ktoś takie ma i mógłby powiedzieć, czy przy zapalonym świetle widać czy nie widać osobnika korzystającego z łazienki (ewentualnie z pokoju jeśli tam je macie). W świetle dziennym nic nie widać co sprawdziłam w salonie. Sprzedawca twierdził, że przy świetle też nie widać ale wiadomo: on mi powie to co ja chcę usłyszeć byle bym drzwi kupiła... Marzanna, tu opinnie użytkowników mogą Cię wprowadzić w błąd. A to dlatego ze mamy w kraju co najmniej kilkunastu producentów (konfekcjonerów) drzwi szklanych. I kilkanascie różnych rodzajów szkła matowego. Każde ma inną specyfikę, sposob pozyskiwania (produkcji) i przezierność. Najbardziej szlachetne szkła to satinovo (czyste szkło trawione kwasem) - pięknie się rozbłyskuje w w słońcu, ale jest mocno przezierne... i zostawia ciężko zmywalne ślady paluszków, no chyba że jest teflonowane.. Na ogół najbardziej urkywają szkła zamalowane sitodrukiem lub z jakiegoś rodzaju folią (ideał to szkło z folią w srodku, tzw. stadip 3.1.3 ) ale tego się chyba nie hartuje i nie będzie tak wytrzymałe... Swoją drogą mogę polecić szkło "lodowe" które produkuje Gipsy Kings. Bardzo dobrze kryje, ale.. jak to juz ktoś zauwazył.. drzwi szklane nie mają tej szczelności akustycznej co pełne drzwi z płyty lub drewna Aha... uważajcie jeszcze na okucia. Te które czasem widzę w aukcjach allegro nadają się do powieszenia cienkiej szyby w witrynie meblowej, a nie ciężkich skrzydel drzwiowych przez które się chodzi kilka razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babeczkaa 12.07.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 mam takie drzwi, mleczne szkło, kupiłam je w firmie Dana, jej przedstawiciel na Polskę to http://www.dan-pol.com.pl/ nie są tanie ale dośc szczelne, mają uszczelkę, mają dobre okucia no i przde wszystkim przyjeżdża ekipa, która tak dokładnie wszystko montuje ze nie mam żadnych zastrzeżen... ja mam drzwi gładkie bez żadnych wzroków - takie sa droższe no i kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 12.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witam Wprawdzie mam trochę inne w łazience (dwuskrzydłowe wsuwane w scianę ) ,ale te mają taką samą szybę (tak sadzę że jest to Lakomat ) . Więc jesli chodzi ci czy coś widać to niewiele .Nikt cie nie podejrzy . Sporo światła sie odbija ,rozprasza itp i można bezpiecznie przechadzać się nago po łazience . Oczywiscie jakiś "nędzny" zarys postaci zobaczysz ,ale nic więcej . pozdrawiam Ciekawe czy nie będzie to kłopotliwe np. dla gości. Znaczy się widać, że np. ktoś korzysta z sedesu lub wanny, prawda? Na nieszczęście te drzwi do łazienki mam wprost z salonu, nie jest to żaden korytarz czy wnęka. Dokładnie na wprost nich jest stół w wykuszu... Witam Zapewniam cię że nic nie widać -przetestowane-wszystko się odbija jak w lustrze -czyli żądny wrazeń podglądacz widzi samego siebie a nie nagą piękność . Ja mam szkło tzw . "Lakomat" cokolwiek by to nie znaczylo jest o wiele lepsze w utrzymaniu czystosci od "zwykłej" matowej -wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką i jest czysta i nie rysuje się tak łatwo . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 06.09.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Czy mozecie wstawic zdjecia swoich drzwi szklanych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.09.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ja mam szklane dzrzwi do łazienki-małzenskiej wiec nie stresuje sie , ale i tak nie mialabym czym bo naprawde nie widac drzwi suwane na zasadzie szafy,chyba mam gdzies zdjecie na innym forum ,poszukam i wkleje jak wyglada gdy w łazience jest zapolone swiatlo. Drugie drzwi mam w wiatrołapie, szklane-grube szkło i po bokach drewno, bez górnej i dolnej ramy. sa swietne.Widoczność zalezy od tego jak grube szklo dacie i jaki stopien matu/foli baź tez piaskowania dacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 08.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ja mam szklane dzrzwi do łazienki-małzenskiej wiec nie stresuje sie , ale i tak nie mialabym czym bo naprawde nie widac drzwi suwane na zasadzie szafy,chyba mam gdzies zdjecie na innym forum ,poszukam i wkleje jak wyglada gdy w łazience jest zapolone swiatlo. Drugie drzwi mam w wiatrołapie, szklane-grube szkło i po bokach drewno, bez górnej i dolnej ramy. sa swietne.Widoczność zalezy od tego jak grube szklo dacie i jaki stopien matu/foli baź tez piaskowania dacie.... Super to czekam na zdjecia.Tez planuje drzwi szklane do WC i zastanawialam sie czy cos widac.Drzwi szklane planuje na calym dole,mam nadzieje,ze to dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.09.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 tak to wyglada- to sypialnia po prawej łazienka, po lewej garderoba i drzwi do wiatrołapu,nieobrobione jeszcze;) http://images30.fotosik.pl/273/f7bd87710821a795m.jpg http://images46.fotosik.pl/9/f7d67f8da551a207m.jpg i wiatrołap, przepraszam za słaba jakość zdjec , ale słaba bateria była i tak jakos... http://images23.fotosik.pl/272/9ff84948b26d3b88m.jpg i tak to własnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 09.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dziekuje Jaszczurko.Bardzo podobaja mi sie Twoje drzwi. Zachecam tez innych do zamieszczenia zdjec swoich szklanych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 09.09.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Nie mam drzwi szklanych do toalety, ale pokażę takie,jakie mam.Tutaj są szklane podwójne drzwi w szafie, między nimi jest biała folia.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/XzW2FUu8R1n7NwM2GX.jpgA tutaj są drzwi przesuwne szklane pomiędzy pomieszczeniami:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/fZBZcWEmmb8DWBSZAB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaKrakow 07.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Jaszczurka bardzo ladne drzwi. mozna wiedziec jaka byla cena mniej wiecej?? one sa bez klamek zadnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 21.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 odświeżam temat...myślę o drwiach szklanych (tylko futryna drewniana) do wiatrołapu, to, że będzie przez nie coś widać, to w tym wypadku nie problem, zastanawiam się, czy nie będzie od nich ciągnęło zimno.W wiatrołapie, z tego co wiem, temperatura zawsze jest ciut niższa niż w pozostałej części domu z racji otwierania drzwi wejsciowych, ja mam dodatkowo przejście między wiatrołapem a garażem.Będę wdzięczna za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Nasz pani architekt odradziła nam szklane dzrwi, zwłaszcza a wiatrołapie. Mamy w domu okna na przestrzał, często drzwi do ogrodu będa otwarte, w takich warunkach często dochodzi do przeciągów i trzaskania drzwiami, a szklane robią mnóśtwo hałasu przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts