Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szklane drzwi

MarzannaPG

Recommended Posts

Czy ktoś użytkuje drzwi całe szklane? Coś w tym stylu?

http://www.glasshouse.com.pl/drzwi%20szklane/images/Drzwi%20matowe.jpg

Czy ta szyba sprawdza się w drzwiach do łazienki? Ktoś takie ma i mógłby powiedzieć, czy przy zapalonym świetle widać czy nie widać osobnika korzystającego z łazienki (ewentualnie z pokoju jeśli tam je macie). W świetle dziennym nic nie widać co sprawdziłam w salonie. Sprzedawca twierdził, że przy świetle też nie widać ale wiadomo: on mi powie to co ja chcę usłyszeć byle bym drzwi kupiła...

Proszę o szczere opinie, najlepiej użytkowników.

P.S. Parę takich drzwi (używanych) pojawiło się na allegro do sprzedaży i zdjęcia tam zamieszczone były właśnie z łazienek. Czyżby się nie sprawdziły?

Witam

Wprawdzie mam trochę inne w łazience (dwuskrzydłowe wsuwane w scianę ) ,ale te mają taką samą szybę (tak sadzę że jest to Lakomat ) . Więc jesli chodzi ci czy coś widać to niewiele .Nikt cie nie podejrzy :oops: . Sporo światła sie odbija ,rozprasza itp i można bezpiecznie przechadzać się nago po łazience . Oczywiscie jakiś "nędzny" zarys postaci zobaczysz ,ale nic więcej .

pozdrawiam

Witam

Wprawdzie mam trochę inne w łazience (dwuskrzydłowe wsuwane w scianę ) ,ale te mają taką samą szybę (tak sadzę że jest to Lakomat ) . Więc jesli chodzi ci czy coś widać to niewiele .Nikt cie nie podejrzy :oops: . Sporo światła sie odbija ,rozprasza itp i można bezpiecznie przechadzać się nago po łazience . Oczywiscie jakiś "nędzny" zarys postaci zobaczysz ,ale nic więcej .

pozdrawiam

Ciekawe czy nie będzie to kłopotliwe np. dla gości. Znaczy się widać, że np. ktoś korzysta z sedesu lub wanny, prawda?

Na nieszczęście te drzwi do łazienki mam wprost z salonu, nie jest to żaden korytarz czy wnęka. Dokładnie na wprost nich jest stół w wykuszu...

Trochę się czuję pocieszona, dzięki. Jakiej firmy masz drzwi, fracek? Jaka to szyba, żebym przy zamówieniu nie wtopiła? Dla pewności zapytam jeszcze raz: czy nic nie widać przy zapalonym w łazience świetle, bo to że w dzień to sprawdziłam sama.2112wojtek - ja nie będę miała przesuwnych tylko otwierane, z ościeżnicą.

Czy ktoś użytkuje drzwi całe szklane? Coś w tym stylu?

Czy ta szyba sprawdza się w drzwiach do łazienki? Ktoś takie ma i mógłby powiedzieć, czy przy zapalonym świetle widać czy nie widać osobnika korzystającego z łazienki (ewentualnie z pokoju jeśli tam je macie). W świetle dziennym nic nie widać co sprawdziłam w salonie. Sprzedawca twierdził, że przy świetle też nie widać ale wiadomo: on mi powie to co ja chcę usłyszeć byle bym drzwi kupiła...

Marzanna, tu opinnie użytkowników mogą Cię wprowadzić w błąd. A to dlatego ze mamy w kraju co najmniej kilkunastu producentów (konfekcjonerów) drzwi szklanych. I kilkanascie różnych rodzajów szkła matowego. Każde ma inną specyfikę, sposob pozyskiwania (produkcji) i przezierność.

Najbardziej szlachetne szkła to satinovo (czyste szkło trawione kwasem) - pięknie się rozbłyskuje w w słońcu, ale jest mocno przezierne... i zostawia ciężko zmywalne ślady paluszków, no chyba że jest teflonowane..

Na ogół najbardziej urkywają szkła zamalowane sitodrukiem lub z jakiegoś rodzaju folią (ideał to szkło z folią w srodku, tzw. stadip 3.1.3 ) ale tego się chyba nie hartuje i nie będzie tak wytrzymałe...

Swoją drogą mogę polecić szkło "lodowe" które produkuje Gipsy Kings. Bardzo dobrze kryje, ale.. jak to juz ktoś zauwazył.. drzwi szklane nie mają tej szczelności akustycznej co pełne drzwi z płyty lub drewna ;)

Aha... uważajcie jeszcze na okucia. Te które czasem widzę w aukcjach allegro nadają się do powieszenia cienkiej szyby w witrynie meblowej, a nie ciężkich skrzydel drzwiowych przez które się chodzi kilka razy dziennie.

mam takie drzwi, mleczne szkło, kupiłam je w firmie Dana, jej przedstawiciel na Polskę to http://www.dan-pol.com.pl/

nie są tanie ale dośc szczelne, mają uszczelkę, mają dobre okucia no i przde wszystkim przyjeżdża ekipa, która tak dokładnie wszystko montuje ze nie mam żadnych zastrzeżen...

ja mam drzwi gładkie bez żadnych wzroków - takie sa droższe no i kwestia gustu :)

Witam

pozdrawiam

Ciekawe czy nie będzie to kłopotliwe np. dla gości. Znaczy się widać, że np. ktoś korzysta z sedesu lub wanny, prawda?

Na nieszczęście te drzwi do łazienki mam wprost z salonu, nie jest to żaden korytarz czy wnęka. Dokładnie na wprost nich jest stół w wykuszu...

Witam

Zapewniam cię że nic nie widać -przetestowane-wszystko się odbija jak w lustrze -czyli żądny wrazeń podglądacz widzi samego siebie a nie nagą piękność :lol: . Ja mam szkło tzw . "Lakomat" cokolwiek by to nie znaczylo jest o wiele lepsze w utrzymaniu czystosci od "zwykłej" matowej -wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką i jest czysta i nie rysuje się tak łatwo .

pozdrawiam

• 1 year później...
ja mam szklane dzrzwi do łazienki-małzenskiej wiec nie stresuje sie :lol: , ale i tak nie mialabym czym bo naprawde nie widac :lol: drzwi suwane na zasadzie szafy,chyba mam gdzies zdjecie na innym forum ,poszukam i wkleje jak wyglada gdy w łazience jest zapolone swiatlo. Drugie drzwi mam w wiatrołapie, szklane-grube szkło i po bokach drewno, bez górnej i dolnej ramy. sa swietne.Widoczność zalezy od tego jak grube szklo dacie i jaki stopien matu/foli baź tez piaskowania dacie....

ja mam szklane dzrzwi do łazienki-małzenskiej wiec nie stresuje sie :lol: , ale i tak nie mialabym czym bo naprawde nie widac :lol: drzwi suwane na zasadzie szafy,chyba mam gdzies zdjecie na innym forum ,poszukam i wkleje jak wyglada gdy w łazience jest zapolone swiatlo. Drugie drzwi mam w wiatrołapie, szklane-grube szkło i po bokach drewno, bez górnej i dolnej ramy. sa swietne.Widoczność zalezy od tego jak grube szklo dacie i jaki stopien matu/foli baź tez piaskowania dacie....

Super to czekam na zdjecia.Tez planuje drzwi szklane do WC i zastanawialam sie czy cos widac.Drzwi szklane planuje na calym dole,mam nadzieje,ze to dobry pomysl :roll: :roll: :roll:

tak to wyglada- to sypialnia po prawej łazienka, po lewej garderoba

i drzwi do wiatrołapu,nieobrobione jeszcze;)

http://images30.fotosik.pl/273/f7bd87710821a795m.jpg

http://images46.fotosik.pl/9/f7d67f8da551a207m.jpg

i wiatrołap, przepraszam za słaba jakość zdjec , ale słaba bateria była i tak jakos...

http://images23.fotosik.pl/272/9ff84948b26d3b88m.jpg

i tak to własnie wyglada :lol:

Nie mam drzwi szklanych do toalety, ale pokażę takie,

jakie mam.

Tutaj są szklane podwójne drzwi w szafie, między nimi jest biała folia.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/XzW2FUu8R1n7NwM2GX.jpg

A tutaj są drzwi przesuwne szklane pomiędzy pomieszczeniami:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ph/gd/7shz/fZBZcWEmmb8DWBSZAB.jpg

• 6 months później...
  • 2 weeks później...

odświeżam temat...

myślę o drwiach szklanych (tylko futryna drewniana) do wiatrołapu, to, że będzie przez nie coś widać, to w tym wypadku nie problem, zastanawiam się, czy nie będzie od nich ciągnęło zimno.

W wiatrołapie, z tego co wiem, temperatura zawsze jest ciut niższa niż w pozostałej części domu z racji otwierania drzwi wejsciowych, ja mam dodatkowo przejście między wiatrołapem a garażem.

Będę wdzięczna za sugestie.