Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kolor do oliwkowych ścian?

agnieszkakusi

Recommended Posts

Bez? :roll:

Nie bierz ciemnej wykladziny widac na niej karzdy pylek kurzu, cos jasnego, moze wlasnie taki kolor jak sciany, nie konecznie jednokolorowa... Moze jakas mieszanka kolorow, takich jak juz masz w pomieszczeniu... :roll:

A dlaczego chcesz wykładzinę dywanową? :roll: Mam w obecnym mieszkaniu we wszystkich pokojach dziennych. Nie polecam - siedlisko brudu i kurzu. Żadne szorowanie nie pomaga ani specjalne odkurzacze. A mam raczej ciemne wykładziny, wzór niejednolity. A już wcale nie wyobrażam sobie utrzymywać w porządku wykładziny beżowej czy kremowej. W przyszłym mieszkaniu wolę już niepolecane panele :wink:

ja bym dała coś jasnego.. śmietankowego, jasny beż :)

może i sie będą bardziej brudziły ale za to dają wrażenie przestronności i są takie "przytulne" :D

Szczerze odradzam jasną wykładzinę przy dzieciach!

Soczki, czekoladki, pisaki...itp itd

lepiej coś "maziatego"

Jeśli chodzi o dobór koloru to najlepiej wziąśc do sklepu np kawałek listewki pomalowanej farbą (ta od sciany)

I to przykładac do każdej wykładziny w sklepie. Nie ma lepszej metody Aga :wink: - Któreś połączenie na pewno cie przekona!

• 1 month później...

Do oliwki i dodatków wenge pasowałby kolor zgaszonego bursztynu, jasnego miodu to tak dla dodania i rozweselenia pokoju lub dla zrównoważenia jasny - kolor naturalnej wełny (len?) (ja mam taką w pokoju) i do tego dodatki - lampy, obrazy w tym bursztynie.

Ten pierwszy zestaw kolorystyczny mam w firmie - na ścianach oliwka (dość ciemna i zdecydowania), wkładzina i drzwi z ościeżnicami miodowy bursztyn :-) a meble ciemne. Tak sobie wymyślił architekt (pomieszczenia po kapitalnym remoncie w starym budynku)