d5620s 04.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam!Stanałem przed nie lada problemem-jak wykombinować cokoły do gresu w salonie? bo nie ma gotowych, trzeba chyba ciąć kafle? czy to jest mocno problematyczne dla płytkarza? jak sobie poradziliście z tym problemem? bardzo mi pomożecie - z góry dziękuję! temat dość szybki bo jutro mauszę zamówić na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 04.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Tak jest najlepiej ciąć płytki,dla płytkarza to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 04.07.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ja cokół będę robił z drewna ) cokól z płytek mi sie nie podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 04.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Listwy przypodłogowe plastikowe na zatrzaski. Łatwo zdejmować przy malowaniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 04.07.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 tnij waść wstydu oszczędź ! a zeby było ładniej (mam nadzieję) i praktyczniej zostawilem nieotynkowany fragmet ściany na wys ok.10-12 cm zeby gres po przyklejeniu zlicowal sie z tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 04.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 I ja również będę zmuszona do cięcia Nie mam pojęcia jak to wyjdzie ale po obejżeniu listew- takich do paneli- wiem na pewno, że one zupełnie nie pasują. Zobaczymy jak to wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 wysoka listwa drewnana w salonie mamy gres szkliwiony z merbau więc i listwy z merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 04.07.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 bardzo dziękuję za wasze posty! pewnie też potnę bo listwa nie będzie wcale pasowała niestety (to najprostszy sposób) do wystroju . Ale podobno w niektórych sklepach można dostać cokoły gotowe za jakies 5 zł szt. A mam koloj dość standardowy więc może dobiorę? muszę sprawdzić w Vemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 04.07.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Cokół z ciętych pasów płytek, wykończony ladna listwą metalową w odpwiednim kolorze do pozostałyh wykończeń i okuć (srebrny, chrom, mat, mosiądz itp.), Plastik raczej nie, bo jest be, drewno zależy do jakiego wystroju i będą problemy przy myciu mopem podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.07.2007 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Problem sie samoczynnie rozwiązał- w Wemie mieli cokoły gotowe, bardzo ładne po.....3,90 za sztukę. Dopasowaliśmy bez problemu bo dostepne były trzy odcienie beżu-na cokole może byc i chinski-a swoja droga to cokoły prawie identyczne co kupione w innym sklepie, za inne pieniądze płyty na podłogę..... I nie ma problemu z przycinaniem....Ale jest problem z tymi cokołami bo kupuja je nawet ludzie od gresów za 180 zł za m. Bo do tych mega drogich kresów tez nie ma tych nieszczesnych cokołów:) Znaczy, że chinski produkt jest lepiej dostosowany do klienta.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 06.07.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Bo do tych mega drogich kresów tez nie ma tych nieszczesnych cokołów Czyżby coś zmieniło się na rynku? Od kilku lat mam podłogę z gresu - wtedy to była najwyższa półka - razem z cokołami od kompletu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.07.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Niestety- nie do każdej linii są cokoły. Tez byliśmy zszokowani-a akurat te co nam się podobały bez cokołów były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts