dusia2006 04.07.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ciekawa stronka z wieloma przykładami i budową pieca, są tez projektymoże się komuś przyda budowa jednego z piecówhttp://images27.fotosik.pl/16/620dffc8fba7ac35m.jpghttp://mha-net.org/docs/v8n2/wildac06b.htm całość na stronie http://heatkit.com/html/bakeoven.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 10.07.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Moim zdaniem to genialny pomysł z takim przydomowym piecem (jeśli oczywiście ktoś ma ciągotki do pieczenia). Mam nadzieje, ze uda nam się to wcielić w życie Dziękuje za inspiracje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 10.07.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 JA mam zamiar zaprojektować i wybudować 3 w 1 :czyli grill, wędzarnie i piec chlebowy. Ale to za jakis czas. pozdrawiam oli_oli zbudowałeś? próbuję jeszcze do tego wmontować kuchenkę/płytę z fajerkami a może ktoś z was zbudował taką kuchnię i podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 10.07.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ania naaaaaaaaaaajlepszymi kucharzami na świecie są mężczyźni u ciebie to pewnie zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 10.07.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ania naaaaaaaaaaajlepszymi kucharzami na świecie są mężczyźni u ciebie to pewnie zbyszek A nie wiem, możliwe, ale jeszcze nie dał mi się poznac z tej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 30.09.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Kochani, marzę o takim piecu, i grillo- wędzarni, i kuchni z fajerkami czyli: full- wypas kuchnia letnia Pokazujcie, co już macie i swoje inspiracje! Uczmy się, jak zdrobić idealną letnią kuchnię. Rzucam temat: zielnik przy kuchni letniej Wyobraźcie sobie rozmaryn, macierzanka do wędzonych potraw i bazylia z rukolą do sałatek. Slow food jest naprawdę fajnym pomysłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 01.10.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Piec chlebowy wybudowalem znajomemu w zeszlym roku i wszystko dziala i gosc zadowolony jak nie wiem co . W kazdą środę odbywa się uroczyste pieczenie chleba dla wszystkich znajomych. Facet mieszka sam i ma mnóstwo czasu. Nagrzewa piecyk z rana do... nie pamiętam, chyba 180* i pieką pierwszą serię chleba, potem drugą,potem jakieś ciacho, a potem jeszcze jakieś mięcho jak nie mają dosyć . A na koniec do pieca włożyć można drewno żeby się suszyło na następny raz, albo grzyby suszyć czy sam nie wiem co. Na drugi dzień na piecu ma jeszcze 60*. Kiedyś też sobie coś takiego wybuduję jak już bedę miał więcej czasu, bo koszt w sumie nie wielki a radochy co nie miara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 02.10.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 No i właśnie o to chodzi!Kojarzy mi się takie "biesiadowanie" z autentycznym zyciem rodzinnym, czasem poświęconym sobie nawzajem. Ileż spraw można spokojnie omówić przygotowując jedzenie czy piekąc a potem jedząc.Piec i kuchnia letnia: cos pięknego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Piec chlebowy wybudowalem znajomemu w zeszlym roku i wszystko dziala i gosc zadowolony jak nie wiem co . W kazdą środę odbywa się uroczyste pieczenie chleba dla wszystkich znajomych. Facet mieszka sam i ma mnóstwo czasu. Nagrzewa piecyk z rana do... nie pamiętam, chyba 180* i pieką pierwszą serię chleba, potem drugą,potem jakieś ciacho, a potem jeszcze jakieś mięcho jak nie mają dosyć . A na koniec do pieca włożyć można drewno żeby się suszyło na następny raz, albo grzyby suszyć czy sam nie wiem co. Na drugi dzień na piecu ma jeszcze 60*. Kiedyś też sobie coś takiego wybuduję jak już bedę miał więcej czasu, bo koszt w sumie nie wielki a radochy co nie miara A czy mógłbyś udostępnić plany takiego pieca i krótki opis budowy? Mąż by taki mi postawił, a mamy gospodarstwo agroturystyczne i byłoby to sporą atrakcją - nasz stary piec chlebowy, poniemiecki, niestety już nie nadaje się do użytku i brak mu wielu fragmentów konstrukcji - nie umiemy go odtworzyć. Pliiiissssss!!!! Na priva!!!!! Pliiiiiiissssss! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 02.10.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Rówież bardzo , bardzo proszę o takowy opis na priv. Może byc na [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 02.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ja też chcę.... bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 02.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 a ja poproszę o namiary na kogoś kto może to zrobić i o informację co do kosztów budowy i robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 02.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mam tez fotki, ale musze sie nauczyc wklejac. Jak bede mial w najblizszym czasie troszke czasu to cos napisze konkretnego, ale teraz strasznie pozno z pracy wracam i nie dam rady. moze pod koniec tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.10.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Będziemy czekać z nicierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 03.10.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 czekamy... ja chyba też o plany poproszę - bo kolega to trochę za daleko mieszka, więc mi piecyka nie postawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Moje obecne marzenie dotyczące "komturii" to postawienie kuchni węgłowej z piecem chlebowym. Dokładny opis był w Domu Letnim Muratora, ale brak fachowców. Sam nie czuję się na siłach. 20 prawie lat pracowałem w piearni jako technolog... chyba umiem upiec chleb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 05.10.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 marekcmarecki jak miło Cię tu spotkać a może Ty fach zmienisz a na tej stronie sporo można znaleźć, nawet Heater Art, może Cię Tomku natchnie http://heatkit.com/html/gallery6.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.10.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Dusiu, piękne te piece. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 07.10.2007 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 http://foto.onet.pl/gljnr,twgpc8wkkwt8,bqft1,u.html Trochę późno już,ale to są te fotki pieca o którym pisałem. Tylko cos nie umiem ich wkleić na forum , chociaż pozmniejszałem do 50 - 70 kB. Dzisiaj wygląda to wszystko dużo lepiej, bo i murek skończyłem i kostka i piec obrobiony i nie ma już dziury w ścianie. Wtedy to była jedna wielka budowa . Mniej więcej tak to wygląda. Teraz pewnie zrobiłbym ten piec inaczej, bo niektóre rzeczy można udoskonalić. Ale i tak radoche niesamowitą mają, bo nikt w okolicy tego nie ma i w czasie pieczenia zapach niesamowity na całą okolicę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 15.03.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 marekcmarecki, trochę podglądam Teraz pewnie zrobiłbym ten piec inaczej, bo niektóre rzeczy można udoskonalić. co miałeś na myśli? jak głębokie jest palenisko i czy nie jest za wysoko? a ta szuflada pod spodem do czego jest? a może już kolejny piec zbudowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts