Nina81 21.09.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 marzę o piecu chlebowym... no i o prawdziwej piwnicy, takiej, gdzie temp. jest stała przez cały rok i schodzi się w dół wprost z dworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 22.09.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 U mnie powoli takie marzenie się realizuje, wędzarnia to już jest, w sumie od początku "przeprowadzona" z poprzedniego miejsca zamieszkania, za rok będę juz urzędować w letniej kuchni a potem jeszcze i piec chlebowy powstanie. Kuchnia letnia będzie z westfalką, zaopatrzę ją w podstawowy zestaw naczyń, żeby nie latać z garami na trasie dom-ogród. Kuchnia letnia będzie na upartego do użytku całorocznego, bo na nią przeznaczyliśmy część parteru w budowanym w tym roku budynku gospodarczym. To miał być schowek na wszystko, ale rysując przez cała zimę jakby tu najlepiej rozwiązać wnętrze tego budynku, dołożyliśmy komin między garażami a tym pomieszczeniem i będzie kuchnia! Drzwi z kuchni prosto na ogród, zrobimy przy wyjściu taras obsadzony pnączami, będzie rabata ziołowa i wszystko pod ręką Na razie jednak czekam na tynkarzy, którym praca idzie jak krew z nosa a przed zimą chcemy skończyć tynki wewnętrzne, wstawić wrota garażowe i drzwi wejściowe, zimą mąż sam będzie wykańczał w środku, wiosną elewacja, tarasik i ruszam do gotowania:-) pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vitcas Polska 29.03.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Budowa własnego pieca do pizzy jest świetnym pomysłem. Ważne są odpowiednio dobrane materiały wysokotemperaturowe oraz odpowiednio dobrane podłoże. Jednak rynek oferuje obecnie duży wybór już gotowych pieców. W zależności od potrzeb i ilości miejsca możemy wybrać taki model, który pomieści nawet do siedmiu pizz czy bochenków chleba. Piece marki Vitcas wykonano ze specjalnych materiałów ognioodpornych, które wytrzymają temperatury dochodzące nawet do 1400 ℃. Dzięki temu, szybko można osiągnąć bardzo wysoką temperaturę, a przy tym zużyć mniej drewna i uzyskać szybszy wypiek. Dodatkowo ich zaletą jest szybki i stosunkowo łatwy montaż, ponieważ całość konstrukcji została wykonana z pojedynczych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 29.03.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 @Vitcas Polska To kiedy profil płatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterman 13.02.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Przymierzam się do budowy pieca do pieczenia pizzy i chleba.Zdobyłem okazyjnie cegłę z rozbieranego dużego komina przemysłowego. Cegłą tą wyłożony był środek w dolnej część komina.Jest bardzo twarda i widać odporna na temperaturę.Nie wiem czy to cegła szamotowa czy jakaś inna. Jak myślicie będzie odpowiednia na wyłożenie środka pieca? O odporność na temperaturę jestem spokojny ale czy będzie się odpowiednio nagrzewać i trzymać temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bensej 13.02.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Super pomysl z piecem przy domu. Dobre do wypiekania chleba, ciasta lub pizzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk11 20.12.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Jak by można było to jaki koszt takiego piecaPiec chlebowy wybudowalem znajomemu w zeszlym roku i wszystko dziala i gosc zadowolony jak nie wiem co . W kazdą środę odbywa się uroczyste pieczenie chleba dla wszystkich znajomych. Facet mieszka sam i ma mnóstwo czasu. Nagrzewa piecyk z rana do... nie pamiętam, chyba 180* i pieką pierwszą serię chleba, potem drugą,potem jakieś ciacho, a potem jeszcze jakieś mięcho jak nie mają dosyć . A na koniec do pieca włożyć można drewno żeby się suszyło na następny raz, albo grzyby suszyć czy sam nie wiem co. Na drugi dzień na piecu ma jeszcze 60*. Kiedyś też sobie coś takiego wybuduję jak już bedę miał więcej czasu, bo koszt w sumie nie wielki a radochy co nie miara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej.ficon98 17.05.2018 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 fajna sprawa! Ja w tym roku myślę o zbudowaniu przydomowej wędzarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.