Gość 02.03.2002 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 Kupiłem działke na skraju lasu, piękne urocze miejsce, na działce ryły mi dziki!!! Więc jest pięknie. Ogrodziłem działkę lecz "klienci" chyba są wściekli (trufle czy co?), narazie toczą walki z siatką. Nagrałem ich walkę, pyszna zabawa, tylko co będzie później, jak je zatrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2002 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Nie jestem pewien, ale coś mi świta, że należy Ci się odszkodowanie. Pogadaj z myśliwymi w okolicy. Oni odpowiadają za trzebienie populacji, jak za bardzo broi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.03.2002 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Załóż elektrycznego pastucha. pomoże. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkwiatkowski 06.03.2002 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Witam w klubie! Moje 2,63 ha pod lasem- a właściwie w centrum Borów dolnośląskich- było regularnie napastowane przez zwierzynę.Najczęściej jelenie zgryzały to, co posadziłem, ze stawu zrobiły soboe wodopój.Dziki są inteligentne, przywiązanie do ogrodzeniapuszek lub butelek działa b. krótko.Pastuch będzie najlepszy.Pewnie masz w glebie pędraki.Mojego ogrodzenia zwierzyna nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkwiatkowski 06.03.2002 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Witam w klubie! Moje 2,63 ha pod lasem- a właściwie w centrum Borów dolnośląskich- było regularnie napastowane przez zwierzynę.Najczęściej jelenie zgryzały to, co posadziłem, ze stawu zrobiły soboe wodopój.Dziki są inteligentne, przywiązanie do ogrodzeniapuszek lub butelek działa b. krótko.Pastuch będzie najlepszy.Pewnie masz w glebie pędraki.Mojego ogrodzenia zwierzyna nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 A może petardy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mch 07.05.2002 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2002 Zdejmij siatkę. Niech sobie zwierzątka pożyją swobodnie. Tu oczywiście charakterystyczne mrugnięcie okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 02.12.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Również mam działkę 1,5 ha graniczącą z lasem. Dziki i zające są na niej dosyć regularnymi gośćmi. Kończę ogrodzenie i mam nadzieję, że będzie spokój, a gdyby nie, to okoliczni rolnicy twierdzą, że na dziki dobry jest następujący sposób. Świeżo ścięte ludzkie włosy, włożyć do rajstopy, pończochy i porozwieszać to np na drewnianych palikach w pewnej odległości nad ziemią. Podobno dziki tego "ogrodzenia" nie przekraczają. Sam nie próbowałem, ale twierdzą, że jest to skuteczne. Warto spróbować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 02.12.2002 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Prawdopodobnie dziala też porozwieszanie używanych(przepoconych)rzeczy tak że,skarpety na płot i moze nie przyjdą. Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 02.12.2002 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 w sobotę słyszałam w "trójce", że dziki pojawiły się na osiedlu w Gdyni, ale o tym chyba najwięcej wie Kodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 03.12.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Bigmario, Twój sposób, z pewnością podziała na gości, którzy wybieraja się do Ciebie z wizytą (warto spróbować). Czy będzie działało na dziki - nie wiem. Wiem natomiast, że stare ludowe sposoby często bywają skuteczne. Sam nie próbowałem, ale osoby, które mi o tym mówiły to starzy rolnicy, którzy byli przekonani co do skuteczności tego sposobu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 03.12.2002 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 17-czepiamy sie co?Na dokladkę powiem że jeszcze słyszałem że można odstraszać dziki "psim sposobem"(pies"znaczy"swoje terytorium)Ja na swojej działce dzików nie mam przekazuje tylko to co słyszałem.A u Ciebie 17 myśle że Twoja osoba wystarczy :wink:Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 04.12.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Ja, Drogi BIG byłem przekonany, że to Ty się "przyczepiłeś" do mojej rady w sprawie odstraszania dzików. Ja ją podałem zupełnie na poważnie. Ale jeżeli Twoje odpowiedzi były tylko radą dla anonima to przepraszam za "czepianie" się. Przykro mi, ale dziki nie reagują na moją osobę tak jak mówisz BIG, dlatego muszę kończyć ogrodzenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 04.12.2002 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2002 Przeciez nie Ty prosileś o radę w związku z dzikami(to do krzyszt17)dlaczego uwazasz że ja "piłem" do Ciebie ja tez cytuje "ludowe mądrości"Cosik przewrazliwiony jestes.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 05.12.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 Posłużę się cytatem z Twojego posta: "Cosik przewrażliwiony jesteś Mario" koniec cytatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 05.12.2002 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 I znowu nie dokladny cytat-przed Mario jest kropka.Czlowieku za co ty mnie tak nie lubisz,może zrobiłem Ci coś w poprzednim życiu?Ale pociesz sie ja Ciebie też nie lubię :wink:Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.12.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Mario lubię Ciebie, ale w Twoich postach jest taki bałagan ze znakami interpunkcyjnymi, że myślałem iż ta kropka, to też przypadek. Życzę jak najwięcej prezentów od Św. Mikołaja i pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.12.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Ja myślę że my dwaj starczylibyśmy za wszystkie sposoby na dziki,100% by się wyniosly-nawet z calego województwa Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.12.2002 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Oj chłopaki wy tu o kropkach i przecinkach a dziki buszują dalej!A może poszukajcie jeszcze raz prezentów:smile: W końcu dziś dzień Świętego Mikołaja!Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 09.12.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Agacka, jeśli to Ty pytałaś o dziki, sprawdź sposób o którym pisałem wyżej. Pozdrawiam Ciebie, Mario i wszystkich uczestników forum. Napisz co dostałaś od Świętego.Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts