Raton 04.07.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 WitamSzukam prawnego przepisu który mówi że nie można inwestora zmusić do zastosowania określonego rozwiązania jeśli istnieje inne tak samo skuteczne rozwiązanie ale tańsze.Sprawa dotyczy studni i oczyszczalni biologicznej które chce wybudować zamiast podłanczać się do wodociągi i kanalizacji.Od domu do drogi w której jest i woda i kanalizacja mam 80 m i koszt takiego przyłącza wod-can musze ponieść sam a są to koszty ogromne.Składając wniosek na pozwolenie na budowę chcę się prawnie przygotować i przedstawic jedynie zgłoszenie budowy studni i oczyszczalni na które nie muszę mieć pozwolenia na budowę. Na te zgłoszenia nie chce otrzymać odmowy. Warunki miejscowe i glebowę są odpowiednie pod oczyszczalnie. Odległość ocz. biologicznej do studni 30m bedzie zachowana.Plan zagospodarowania przestrzennego nie zabrania wykonywania oczyszczalni.Podobno przy wniosku na budowę muszę przedstawic warunki od energetyki oraz warunki od zakładu wodno kanalizacyjnego jak będzie rozwiązana woda i odprowadzenie ścieków.Energetykę mam załatwioną ale jak udam się do zakładu wod-can to domyślam się że zmuszą mnie do przyłączenia sie do nich bo nie poto inwestowali 3 lata temu w wode i kanalizacje by teraz pozwalać robić oczyszczalnie a to że za podłączenie się zapłacę sam min 20 tyś to już ich nie będzie interesowało.Taki oto mój problem i szukam przepisu który by mi pomógł w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts