agagaj 19.03.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Szyba w drobny mak to na szczęście!!!!! Druga wygląda przepięknie na tle bali I przestań się już tak martwić, to chyba zwykłe przesilenie wiosenne, bo ja też zaliczam mega doła właśnie Główki do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.03.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a tutaj historia pt. wymiana zasuwy wodociągowej w glinianym dołku..http://foto0.m.onet.pl/_m/7dc70b55309cc54e2b068b038afc2c44,10,19,0.jpg sprawca wydatku -bagatelka.... 500PLN netto, zasuwa (odkopanie i zakopanie nasze) http://foto3.m.onet.pl/_m/ed55aab53483aa7c969a4f015934db9b,10,19,0.jpg urobiona glina, chyba już gotowa do lepienia garków ????, coś takiego jak u Bonda, tylko chyba u nas już wyrobiona jak ciasto na pączki..http://foto2.m.onet.pl/_m/0c696d3a8a270605de5ab80ed4105482,10,19,0.jpg a tutaj etap zakopywania szpadlem i wyciągania nóg z urobionej glinki...http://foto2.m.onet.pl/_m/e893dd1bd613d1d11d5a0af4058e63a2,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.03.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 dziekuje za wszystkie dobre słowa pocieszenia, przesilenie wiosenne pewnie też, ale tak sie złożyło że w przeciągu ostatnich kilku dni dopadły nas te obie sprawy jakiś tam poprawek/zmian/ uszkodzeń, co oczywiście kosztuje i kase i przesunięcie czasowe przeprowadzki,.ekipa od wymiany zasuwy przyjechali na 3godziny z czego 2godz. czekali na kolejne zasuwy bo te wcześniej przywiezione nie pasowały.....tez chciałabym netto zarobić za 1h. pracy tyle, cięzko się wydaje kase na coś czego nie ma/ było i nie ma, albo czegoś efektywnie nie widać, albo nie byłoby takiej potrzeby gdyby........................, no właśnie!ale to chyba takie jest życie ludzi, nie byłoby tego przysłowia:raz pod wozem raz na wozie!! wiecie że teraz jakoś tak sobie myśle, jak ja będe się kąpać, a jak nie dajby co znowu się stanie? czy moje myślenie jest nie normalne, jestem przewrażliwiona, a może bojażliwa....aha- coś mam dziwne wrażenie że zasuwa byłaby tańsza jakby wymieniali koło innej chałupy!tzn. takiej normalnej, szarej, zwykłej, prostej, klasycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 19.03.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 aha- coś mam dziwne wrażenie że zasuwa byłaby tańsza jakby wymieniali koło innej chałupy!tzn. takiej normalnej, szarej, zwykłej, prostej, klasycznej To nie wrażenie, tylko rzeczywistość. Skoro stać Cię było na dom z bali..... Skoro pewnie musisz mieć duuużo hajsu...... Skoro jakiś byznesmen z miasta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No tak - masz kasę na fanaberie (tu dom z bali) to masz na wszystko Ja się nigdy, przenigdy nie przyznawałam, że dom z bali, bo czytałam na forum jak ceny idą momentalnie w górę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.03.2009 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 eh, wiecie, oj widze wiecie z autopsji....... ale jak tu się nie przyznać jak za płotem stoii chałupa, a oni robią rurę która ewidentnie idzie w stronę TEJ chałupki? a bliski sąsiad conajmniej naście metrów od nas, złość mnie bierze na takie reakcje, a.... a Majster- "ten od stania nad dołkiem" chciał zagadać, i pyta się: to Pani z takich bali ??? - mówie : "no" nie wchodzę już teraz w jakieś gadki, zawsze na tym źle wychodzę, stoję z boku, po moim "no" bystry Majster stojadło nie pytał dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja bym szła w zaparte Albo uzgadniała cenę telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 20.03.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 nie mogłam nic uzgodnić bo nie wiedziałam co się stało, wiedziałąm tylko tyle że nie mamy wody, że nie można jej odkręcić kluczem w studzience...potem sami odkopaliśmy i zawołaliśmy tych co nam wode 1,5 lata temu podłączali, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 02.04.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 pogoda robi sie cudna, ciepło w dzien dochodzi do + 12C,a w weckend ma byc nawet +17, super...bedac na działce słychać wkoło cudny spiew ptaków, nawoływania żurawi, saren tylko nie widzieliśmy od kilku dni.....Tulipany moje rosną b. powoli, ale wychodzą z ziemi..kabina "zapowiadała sie" na przyszły tydzień że przyjedzie,koszt.... ponad 600zł za 1tafle..-droga jak diabli!!! w markecie budowlanym cała kabina z brodzikiem to już od 400zł, a tutaj 1tafla giętego szkła droższa,...no tak to jest z częściami zamiennymi.przeprowadzka w związku z tym w terminie bliżej nie znanym!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.04.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://images36.fotosik.pl/97/88f217bf51f1b9d1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 11.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://www.kartki.wielkanocne.pl/images/image-4636649d0c18082adc1de28b26d9e5f8-478161_easter_bunnies.jpg Pisanych jojecek, wirzbowych bazicek, kiełbasy święconej, dużo krzanu do niej. Baby polukrzonej, kukiełki pieconej. Zmartwychwstanio w dusy i wiesny po usy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 20.04.2009 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dziewczyny dziękuje za życzenia!!!! zakupiliśmy pare drzewek do naszych włości, celem udokumentowania dla siebie: Nadleśnictwo 16KW:10 sztuk lipy,- 2 letnie20 sztuk świerk zwykły,- same maleństwa 2letnie,3szt. Jodły koreańskiej....tej z szyszkami- spore sadzonki doniczkowe 18.04.09 Targi 1. Milin amerykanski,2. Glicynia wisteria,3. Jaśmin,4. Forsycja,5. Wiciokrzew- 2szt,6. Krzewuszka czerwona, 7. Złotokap, 8. Tamaryszek srebrny- 2szt,9. Tawuła van Houta, 10. Tawuła japońska chyba czerwona,11. Dereń,12. Trzmielina- różne kolory 3szt,13. Lawenda- 3szt,14. Jukka,15. Perukowiec podolski,16. Pęcherznica czerwona,17. Bukszpan zimozielony,18. Klon tatarski czerwony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 20.04.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 nasz element kabiny dojechał przed kilkoma dniami, narazie czeka na montaż, teoretycznie tuż tuż ma być, W sobote od samego rana do południa padało, okres suszy poprzednio trwał prawie 3tygodnie, a tuż po godzinie 14 wyszło piękne słonko, zupełnie bez deszczu!!! z naszym telentem wpasowaliśmy się z tym co było do zrobienia oczywiście w ten siąpiący, czasami lejący się deszcz......,a chodzi ooooooo,zgdanijcie co oznacza ten TV w rogu, na nim ALA-szampan, i wszędzie rozstawione donice, pudła, szafki, i co tylko nasze M-1 pomieściło... a w kolejnym rogu "ożywiająca zieleń sofki" to z mebli, ale ciężko mi napisać żę mieszkamy, jak nie mamy jeszcze łazienki......, zgadnijcie gdzie jeździmy na kąpiele...-no do miasta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 20.04.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 GRATULKI Jestem pierwsza Żałuję, że to nie my, bo dzisiaj moje imieniny i nasza 7 rocznica ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.04.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 kabina postawiona, szkło pełne- zachowało się...... mamy pare uwag do tego egzemplarza,zdjęcia niestety nie moge wrzucic bo mnie wywala z onetuuuu, mieszka sie JUŻ dobrze...., ale myślę ze w domu mieszkać trzeba się jakby nauczyć tego domu,trzeba pamiętać o włączeniu boilera z wodą, samemu trzeba napalić w kominku coby cieplej było, nie zapominać zamykać okien/ drzwi zew. / bramy / furtki/a rano odwrotnie: lecieć do bramy i otwierać kluczykiem, wyjazd- potem wysiąść zaciągnąć bramę w swoje miejsce i dopiero jechać.. ale najgorsze to chyba jest to palenie aby uzyskać ciepło....ale za to wieczorem przyjemnie jest spocząć na sofce i patrzeć się w okno z widokiem na piękną zieleń brzóz które dopiero się rozwijają a w dalszym tle zachodzące słoneczkoooooooooooooo, i wtedy jest cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.04.2009 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem tego zdjęcia..........mąż spał w błogim śnie drzemki, godzina ok. 18, a na choryzoncie okna kuchennego moim oczom ukazał się taki pejzaż..........zgadniecie co to???sama bym nie zgadła i wprost mało prawdopodobne,........ unosiło się to na długości ok. 200m. potem przesuwało do przodu, rozszerzało aż wkońcu znikło...... http://foto2.m.onet.pl/_m/6f59c04e9b480422b593084f98fba25e,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.04.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 skopiowane, ale b. ważńe i przyda sie napewno: Wiosenna pielęgnacja trawnika Trawniki lubią powietrze. Na początku wiosny gdy darń obeschnie i rozmarznie usuwamy wszelkie resztki organiczne z powierzchni, następnie napowietrzamy i rozluźniamy, używamy do tego grabi ze sprężynującymi zębami. Można rozluźnić podłoże i napowietrzyć (aerować) glebę, nakłuwając ją widłami. Wbijamy widły nogą na głębokość 8- 10 cm. Innym zabiegiem jest wertykulacja (pionowe cięcie darni) wykonuje się ją za pomocą noży umieszczonych na wirujących bębnach. Maksymalna głębokość wertykulacji wynosi 5-7 cm. Po napowietrzeniu możemy zastosować piaskowanie i mulczowanie. Czyli rozkładanie na powierzchni trawnika piasku, torfu lub kompostu. Mniej pracochłonne jest chodzenie po powierzchni w butach z kolcami lub użycie wałka z kolcami. Nawożenie trawnika. Trawnik powinno się nawozić dwa razy do roku, wiosną w marcu i latem w sierpniu, po ścięciu trawy stosujmy nawozy potasowe w postaci soli potasowej. Nawozy fosforowe stosujemy raz do roku, wczesną wiosną lub późną jesienią. Nawozy azotowe stosuje się w kilku terminach (od III do IX) a dawka zależy od rodzaju trawnika i częstotliwości koszenia. Podlewamy trawnik, aby rozcieńczone składniki odżywcze wniknęły do gleby i nie poparzyły korzeni. Jak ożywić trawnik? Stosujemy nawóz wzmacniający lub o przedłużonym działaniu. Proporcje azotu (N), fosforu (P) i potasu (K) powinien wynosić dla trawnika ekstensywnego 2:1:1, a dla intensywnego 4:1:2. Kiedy podlewać? Podlewanie rozpoczynamy wiosną gdy temperatura w ciągu dnia przekroczy 10°C. Odpowiednia pora dla podlewania to godziny wieczorne i poranne. Woda po trawniku powinna być rozprowadzana bardzo równomiernie. Szczególną uwagę zwracamy na trawniki w pobliżu dużych drzew i krzewów. Ze względu na ich duże zapotrzebowanie na wodę konieczne jest obfitsze podlewanie. więcej ciekawostek tutaj http://annakubiak.pl/index.php/ozdobny-krzew-krzewuszka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 10.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Aniulek bardzo a to bardzo gratuluję przeprowadzki!!!!Dawno nike zaglądałam na forum a tu niespodzianka. Mam nadzieję ze mieszka Ci się wspanaiale a wszystkie strachy zniknęły. Czytałam że kupiłaś masę roślinek, wszystkie wspaniałe, piękne i takie pasujące do klimatu naszych domków. Przyszła wiosna i aż chce się żyć i robić koło domku. Cóż pisać cudnie jest!!!!Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.05.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Magda- tak, powoli uczymy się mieszkać w domu! a w drewnianym domku trzeba tym bardziej się uczyć, .. ale jest juz lepiej, dziękuje . jakoś ciężko było mi się wynosić z przytulnego, zapakowanego kartonami malutkiego mieszkanka w bloku w mieście. ta niby "mgła" na zdjęciu powyżej to tumany pyłu po przejechaniu jakiegoś "Jeepa" z albo niewyszalałym kierowcą albo lekko stukniętym, bo żeby po polach jak popadło jechać 40-50km na godzinę to trzeba troche mieć samozaparcia..., a że było dość sucho no to powstała taka sinica która jeszcze 20min. po przejeździe się utrzymywała. Jego trasa wiodla prze kolejne pola i miedze na długości ok. 2km stałam pełna zdumienia i patrzyłam co ON wyprawia, czysty wariat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.05.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Oprawki nad schody, delikatne Ledy:podobaja mi sie, cena 67zl, białe http://www.luxmarket.pl/asortyment/skoff/oprawa-led-tango/3570# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts