ANNNJA 08.09.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 przyda się: 1. Zgłoszenie zakończenia budowy2. Oświadczenie kierownika budowy o zakończeniu budowy3. Dziennik budowy4. Pozwolenie na budowę5. Numer porządkowy budynku6. Opinia kominiarska7. Oświadczenie elektryka8. Protokół z odbioru przyłącza wody9. Protokół z odbioru przyłącza gazu10. Inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza11. Opłata skarbowa 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 08.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 przyda się: 1. Zgłoszenie zakończenia budowy 2. Oświadczenie kierownika budowy o zakończeniu budowy 3. Dziennik budowy 4. Pozwolenie na budowę 5. Numer porządkowy budynku 6. Opinia kominiarska 7. Oświadczenie elektryka 8. Protokół z odbioru przyłącza wody 9. Protokół z odbioru przyłącza gazu 10. Inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza 11. Opłata skarbowa 10zł ad8) Protokół z odbioru przyłącza wody i kanalizacji ad11) - nie wszędzie 12. Protokół z przyłącza prądu (oprócz oświadczenia elektryka) 13. certyfikat energetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2009 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 dzieki wielkie!!no tak zapomniałam najbardziej o tym co jest najoczywistsze!!!!!!!!!Certyfikat - u mnie od 400do 500, no to teraz chyba juz komplet!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 09.09.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 d... Certyfikat - u mnie od 400do 500, ... ja dałem 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 artmach.......a Ty mieszkasz juz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 09.09.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 uhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 artmach...mieszkasz i żadnych fotek nam nie prezentujesz? dziennika nie masz, coż to jest!! bardzo, bardzo prosze o zdjecie Twego kominka/-obiecuje ze wkrotce wkleję swoj po pomalowaniu kolorem...- tylko że mój to nazywa się nie kominek ale "potworek", niestety do dziś go nie polubieliśmy, bryła jest za wielka, marzę o kominku w kaflach..- w NIEpore niestety zaczełąm o tym marzyć!ale teraz przynajmniej ma kolor bo długooo był biały, a kolor jest taki że się nie moge na niego napatrzeć.,,,co prawda dopiero od wczoraj ale....., i nie wiem jaki to kolor...ładny, sam kolor jest ładny, ciekawi mnie jak wy go ocenicie w naszym wnętrzu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 09.09.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Kominka u mnie niet, ale w zamian zaopatrzyłem się w kuchnię kaflową. Zdjęcia są do obejrzenia na picassie a link jest w temacie linków do domów z bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.09.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 artmach- oglądałam Twoj dom i piękny dach!!!...ale kuchni kaflowej tam nie wstawiałes, wrzuc prosze tak ze 3zdjątka tej kuchni i jesli mozesz to ... front domu,- chodzi mi o podjazd, ściezki, daj do mojego dziennika, bede wdzięczna..dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.09.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 zgapione od ..."":..oczywiscie z forum.. spoinuje knaufem uniflot..... http://img141.imageshack.us/img141/9602/knaufuniflot.gif ...natomiast na finisz idzie gipsar uni http://img141.imageshack.us/img141/5108/36bd81456d23c34bdfc693f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 10.09.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 artmach- oglądałam Twoj dom i piękny dach!!!... ale kuchni kaflowej tam nie wstawiałes, wrzuc prosze tak ze 3zdjątka tej kuchni i jesli mozesz to ... front domu,- chodzi mi o podjazd, ściezki, daj do mojego dziennika, bede wdzięczna.. dziekuje Pewnie pomyliłaś i weszłaś na inny link, bo jest tam wszystko obfotografowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 cześć ANNNJA, wpadam z rewizytą! fiu, fju, masz już ogród i wykończony dom, zazdroszczę!... a u mnie dopiero suszenie wylewek, zgroza!.. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.09.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dopiero dzisiaj zobaczyłam te fotki z grzybobrania . Teraz to już masz jak w banku, a nawet pewniej, że przyjadę ... tylko zostaw troszkę dla nas może w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.09.2009 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 link do dziennika monah- cudne biale wnętrza,http://forum.muratordom.pl/kolor-w-sypialni,t23174-240.htm a dokładnie sypialnia przedstawiona we :Wnetrza"=kolory w sypialni,str.6cudne lustrohttp://forum.muratordom.pl/kolor-w-sypialni,t23174-240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 14.09.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Pomysły: kran na elewacjikran w ogrodzie Gardena skrzynka, http://forum.muratordom.pl/kran-ogrodowy-gdzie-go-umiescic,t169033.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.09.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Guru FN.... "Witam.Piaskowiec nie akumuluje ciepła.On je tylko dobrze przewodzi, nagrzewając się przy okazji.Obudowa będzie ciepła i będzie również oddawać to ciepło swoją powierzchnią. Natomiast będzie tylko namiastką akumulacji. Żeby efekt był taki jak myślisz, trzeba by to wykonać na podbudowie szamotowej. Nie z akubetonu, lecz właśnie szamotowej. Bo szamot też o wiele dłużej trzyma ciepło niż o wiele gęstszy (i szybciej przewodzący ciepło) akubeton.Jeżeli chodzi o akubeton Cebudu, sensu nabiera dopiero następujące połączenie całości systemu:-ciągi spalinowe z kształtek o ściankach dużo większej grubości niż płyty zabudowy kominka, akumulujące dzięki temu dopiero energę-zabudowa zewnętrzna z płyt, przewodzących szybko energięDla porównania płyty szamotowe akumulują i utrzymują w sobie dużo więcej ciepła niż płyty Cebudu. Co nie znaczy że są lepsze. Dopiero sensowne połączenie zarówno jednych jak i drugich z innymi elementami ciepłej zabudowy kominka daje zamierzony efekt.Z ciepłymi zabudowami kominków zaczyna się robić dziwna rzecz: większość inwestorów myśli, że wystarczy obudować jakikolwiek wkład czymkolwiek, co będzie później ciepłe i wszystko będzie ok. Tak jak jeszcze kilka lat temu większość inwestorów obudowywała i izolowała byle czym wkłady przy zabudowach konwekcyjnych. Guzik-prawda...do tego też trzeba podejść z głową i podstawami wiedzy oraz praktyki.Pozdrawiam." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.09.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 pomysł na półki w sypialni..... kurczak...zdjęcie uciekło...wnęka jak u Irmy,, i od góry podświetlana halogenami we wnętrzu,a zdjęcie było z kolory do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.09.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 przejscie z wiatrołapu do salonu:1. drzwi szklane zwykłe2. drzwi przesuwne szklane/lustrzane..np. z http://www.eclisse.pl/undefinedf_kpojedyncza.htmlma tez i pol-skone, duzo firm ma przesuwne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 16.09.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Annnja alez miło tu u Ciebie Tyle cennych informacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.09.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 poogladałam, fajne te drzwi przesuwane. Zamawiasz do siebie takie drzwi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts