ANNNJA 07.08.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 FUGI...kolejny gorący wybór to fugi...jaki kolor oczywiście,gres- bardzo jasny, jednolity,....., taki mleczny,kolor fugi:1. taki jak gres (czyli mało praktyczny)2. odcienie grafitowe- szarości, (metalizowane będą włączniki prądu,, i troche szkła w domu....)3. delikatne beże/ łamene przez kolory bali- miodowe,...4. brązy- jak okna...-ale wtedy boję się że będzie widać tylko fuge!!!!! co radzicie? wrzuce jutro zdjęcie tej podłogi, celem lepszej porady i wizualności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 07.08.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Annnja- umywalka n1, kibelek nr 1, fugi grafit beda ladnie kontrastowac z jasnym gresem, ale zeby ni byl za ciemny, no chyba ze ten gres masz w takich cieplych bezowych odcieniach to wtedy bezowa fuga. a jak fotek nie wstawisz to juz ci nigdy wiecej nie napisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 12.08.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 ponieważ Ania ma utrudnione wstawianie fotek to wrzuciłam jej zdjecia o tutaj: http://picasaweb.google.pl/kasia.sloneczko1/BudowaAnnnja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.08.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 więc zapraszam do krytyki KONSTRUKTYWNEJ...,szafka -ta łazienkowa, ściana będzie waniliowa, na niej brązowy kwiat, 2ściany z bala, i zastanawiamy się czy zakupić taką szafkę jak widać: słomkowo- brązową, czy zrobić całą słomkową coby w łazience nie było ciemności, narazie będzie tylko umywalkowa szafka ale potem będe musiała dorobić kolejne które powinny być utrzymane w tym tonie co i ta..... macie pomysły??? fugi polecał nam majster WIM, niestety nie dobrałam koloru i zostały CERESITU 40, elastyczne..kolor: BAHAMA BEŻ....,dziś odbywa się fugowanie salonu,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 27.08.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 dach:1. dachowka czarna Robena - Monza S2. Ruukki- pural mat3. Ahi- Roofing wszystkie czarne świecące.......i co wybrać??ceny....hm...rozpiętość od 17 do 27tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 27.08.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 u nas bedzie ahi roofing ale tak sobie mysle ze chyba lepiej bylo sie zdecydowac na dachowke chocby cementowa, albo zaszalec i wziac łupek. jednak blacha to blacha i nie pomyslelismy ze za jakies 20 lat moze wymagac wymiany bo ten cynk zlezie i moze rdzewiec. niby firma daje 50 lat gwarancji ale zawsze to jednak trzeba sie bedzie tym dachem zajac, a jak masz trwale pokrycie to robisz dach i o nim zapominasz. beda sie martwic twoje dzieci lub wnuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.10.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 1. Mamy wkońcu wkopane szambo ale nie podłączone 2. Mamy zrobiony kominek, wygładzone, pomalowane na biało, - do zrobienia front kominka- ściane z przodu, może w jakimś gresie, ?? zdjęcia za pare dni... 3. łazienka- NIC.....nie ma...., nie ma podłaczonej kabiny, zlewu, wc, boilera, nie ma glazury...etc... ALE przynajmniej mam wybraną już glazure, a to duzo!!! casting trwał 8tyg. i ma w sobie 1pomyłkę ..... Tesaliaa kompozycja- zakochałam się w katalogu, na żywo jak zobaczyłam to się b.szybko odkochalam....,no nie podoba mi sie...., zmieniłam opcje, ze stratą zaliczki za te dekory...., 4. Myjemy bale od jutra, 5. Dach ładny ale czarny .....-chyba deko za czarny.. poszliśmy w RUUKkki, 6. drzwi są ale podparte o ściany, zamontowane tylko futryny- ponieważ z sosny to czeka mnie ich malowanie..... lakierowanie,... - fajnie, lubie takie roboty, 7. Do przeprowadzki tygodnie........., przed przeprowadzką musimy zaimpregnować cały parter który jest w gresie 8. poddasze się b. powoli ociepla..... WKOŃCU WIDZIMY PROMYKI SŁONKA, KOŃCA budowy i się zaczynamy cieszyć....., chyba mam nadzieję że ten wielki stres budowlany już przeszedł........! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.10.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Coś Ci powiem.....A właściwie zapytam..... Czemu cholewka nie ma u Ciebie zdjęć ?? No coś tam kilka ich jest, ale wiesz sama jak to balowicze uwielbiają oglądać zdjęcia innych domów.... Proszę mi się natychmiast poprawić. Bo przyjadę i sam porobię zdjęć..... Kominek nie wyobrażam sobie teraz, żeby nie był obudowany dzikim kamieniem...Wiem, coś mam z tym dzikowcem Ruukki bardzo chwali mój majster. Że jest twarda, dobra i świetnie się ją układa na dachu. Wklej więcej zdjęć także środka, sam szukam inspiracji jak zorganizować środek domu. Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witajcie, a z tymi zdjęciami to problemy są dwa: -nie mam netu w domu -wklejanie trwa wieczność i ciągle zapominam gdzie jest ten link na onet do moich zdjęć.... ale zeby dać jakieś newsy....to: planujemy przeprowadzke pod koniec listopada,.... (cobyście nie popadali w gorączkę) to dodam że preprowadzkę zaczynałam planować że niby już na początku sierpnia.....,a do dziś mieszkamy na pudłach w bloku....., tzn. nie na pudłach bo się spakowaliśmy!!!, ale dlatego że mamy małe mieszkanko, mało mebli i część ciuchów zima/lato pakowane jest w pudła a pozatym są takie rupiecie w domu jak: reszta z ceramiki na kominy i wełna....- ozdabiają balkon meble zdobyczne, odziedziczone, lub zakupione do Nowego domu...: 2stoły, 4krzesła, toaletka,..i cała masa pierdułek...., np. prysznic, krany, zlew... a więc do tej przeprowadzki, może ten termin się uda dotrzymać... ALE to co nas zatrzymuje to: kompletna goła łazienka, tzn. ona wygląda dokładnie tak jak 5czerwca po wylewkach podłogowych...., czyli: 1ściana suporeks, reszta bal, i pare rurek odpływowych.... ale już sukces mały za mną, bo uporałam się wkońcu z wybraniem glazury, nie powiem kiedy przyjedzie bo znowu nie wypali-..tak mamy, jak będzie glazura to myk...i odrazu montaż kabiny prysznicowa z garażu, zlewu- z uwagi na brak zdecydowania stoją do dyspozycji obie: LIBRA i ta druga taka okrągła i mało praktyczna, kibelek -wszystko stoii ładnie na budowie i czeka na montaż......, jakby miało korzenie ta armatura to jużbym miała zakorzenione b. dobrze drzewka.... aha- i poddasze jest na pół ocieplone.... ale reszta będzie podobno w przyszłym tyg.- jak wpłynie kasa.....- tak tak, tutaj ziemia.......! wczoraj na działce mieliśmy sójkę, wrzucę zdjęcie przy okazji jak znajdę link na onecie.... podziwiam tych którzy mają duużo zdjęc,,,,a może musze zmienic galerie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a pozatym jak nic nie komentujecie, nie wpisujecie to i nie wiem czy i co pisać, wklejać, pare zdjęc jest przeciez na ogolnym balowym....., a wiec jak kogoś coś interesuje to prosze o głosy, bede się udzielać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 03.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Chętnie służę pomocą w wklejaniu zdjęć Proponuję zrobić sobie album na picasie - http://picasaweb.google.com/lh/view?q=picasa&psc=G&filter=1# załóż sobie konto i wklejaj zdjęcia i chwal się nimi a link zapisujemy w ulubionych.... ewentualnie możesz mi te zdjęcia przesłać, się zrobi moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 blacha jak dla mnie teraz jest za ciemniasta, fakt że zdjęcie robione w pochmurny dzień, ale blacha i tak koloru w słońcu nie zmienia.... ZDJĘCIE WYEDYTOWANE....RETUSZ.. ciekawe co powiem na te zdjęcia i dylematy za rok, dwa, trzy...hm... pewnie powiem że to pryszcz i nie ma sie czym martwić, ...obaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 03.11.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a pozatym jak nic nie komentujecie, nie wpisujecie to i nie wiem czy i co pisać, wklejać, pare zdjęc jest przeciez na ogolnym balowym....., a wiec jak kogoś coś interesuje to prosze o głosy, bede się udzielać.... mam nawet powiadomienie na e-maila, więc jestem na bieżąco z tym, co się tu pojawia. poza tym jak nie masz zdjęć to co sie dziwisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 kruszon dzięki za dobre słowo, ale sama muszę i chcę się nauczyć, ale dopoki nie mam netu w domu to nie bede testować, pozatym i nie wiem czy powinnam się z netem w domu spieszyć, bo wtedy zamiast brać się do roboty, to wieczorami bede siedzieć do poźna po 2-3godziny na forum...., ja wpadłam już w nałóg forumowe, a każdy nałóg jest niedobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ale jak wkońcu zrobimy tą łazienkę to obiecuje na 10000% że odrazu wkleję zdjęcia, (no chyba że wyjdzie taaaka kiepska)ale narazie zapowiada się dobrze!!! aha- na jakiej wysokości macie umocowany kran prysznica w kabinie ???podawajcie 2wysokości tzn. od podłogi podłogi i od dna brodzika....!dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 03.11.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a pozatym jak nic nie komentujecie, nie wpisujecie to i nie wiem czy i co pisać, wklejać, pare zdjęc jest przeciez na ogolnym balowym....., a wiec jak kogoś coś interesuje to prosze o głosy, bede się udzielać.... Spoko , spoko - śledzimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 03.11.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a pozatym jak nic nie komentujecie, nie wpisujecie to i nie wiem czy i co pisać, wklejać, pare zdjęc jest przeciez na ogolnym balowym....., a wiec jak kogoś coś interesuje to prosze o głosy, bede się udzielać.... No wiesz co!!!... To ja śledzę zapalczywie dziennik, a Ty tu z takimi hasłami wyjeżdżasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.11.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie, ciesze sie , bardzo sie ciesze, ze sledzicie nasze starania, moze z WASZYM dopingiem szybciej sie wprowadzimy???? wczoraj oklejaliśmy komin płyta GK- tak aby można było sufit na poddaszu już wkońcu ocieplić, i zakopaliśmy 3m. rury kanalizacyjnej,...-no niestety, jest tak że jak zajeżdzamy na dzialke to już ciemno, przed 17, a te 3-4godziny na prace to szybko uciekaja, a jak bardzo zimno to i my po 2godzinach uciekamy....., ale jak komin juz oblozony to zaraz zamkniemy ocieplac poddasze i bedzie mozna wkoncu napalic w kominku i cieplo 2-3dni powinno sie troszke utrzymac, bo teraz jak napalimy w weckend(2dni non-stop palenia) to w poniedzialek ledwo cieplawo, ale wtorek to juz zimnica... a co z tym kranem w prysznicu- na jakiej wysokosci macie swoje baterie od dna brodzika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 04.11.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a oto nasze kolory okien.... ten parapecik po prawej to jest z drewna MERANTI i o symbolu M2, natomiast to okienko okrągłe to dąb i nazywa się D2,..... drewno MERANTI..hm...gdzieś z zagranicy, mocniejsze i twardsze niż sosna, ale oczywiście miętsze od dębu... M2- ładny, słoneczno marchewkowo-czerwonawy kolorek, bardzo ciepły ale napewno mniej "ustawny" tzn. wszystko inne w domu trzeba będzie ostrożnie dobierać pod ten kolor, a mam na myśli np. drzwi, podłogi,, meble..... D2 - polski i nie tylko ale wszystkim znany Dąbek....tzw. dąb...- wiadomo, prawie najtwardszy mocny, jego struktura ma takie niteczki..no jak dąb... w kolorze troszke przypomina ten pomarańczowy ale te delikatne niteczki są ciemniejsze, bardziej elegancki, napewno bardziej ustawniejszy, za to trochę chłodniejszy i jednak ciemniejszy.. ale naprawde są to bardzo zbliżone i pokrewne kolorystycznie KOLORY!! a z uwagi że chcemy kolor ten sam na zewnątrz jak i wewnątrz stąd moje myśli czy aby nie będzie troche na tle jasnych bali za ciemny???? taki elegancko- przytłaczający??? dobrze że rozterki tylko są w tych tylko 2-ch kolorach,,,bo jakbym miała wybierać w kolejnych kolorach i koelejnych producentach..to chyba nie do opanowania... ale zobaczymy co mąż powie...jeszcze nie miał sposobności się zapoznać z kolorami... wraca w weckend z wojaży.... http://foto1.m.onet.pl/_m/c4be652819e3970d84a8673ff81ed805,5,19,0.jpg No widzisz Annnja - teraz ja mam identyczną rozterkę Nawet wiem, gdzie wybierasz okna i o jakich kolorach mówisz, bo między tymi samymi kolorkami się wahamy tylko dla dębu (D1 i D2) W mordę Co wybrałaś?? Bo po fotkach to ja sobie mogę zgadywać... A i tak mogę nie trafić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.11.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 OKNA...wybrałam dąb: ale jaki kolor...hm..nie pamiętam kolorystyki- taki najbardziej pomarańczowy!!!!ale powiem Ci że materiałem MERANTI też pasowało mi bardzooooo!tylko się bałam trochę że będzie pomarańczowe- teraz wiem że byłoby super, bo byłoby deko jaśńiejsze, ale jak miałam jeszcze rozterki to na początku XII.08 wycofali kolor pomarańcz Meranti, i został dąb...Galux 88, wzielismy..PLUSY- dąb to dąb..wiadomoMINUSY- ciężkie jak diabli, drzwi salonowe otwierają się jak wrota,..tzn. fajnie, ale ciężkie, masywne, i jakby mniej poręczne, ale to też może przez klamkę z przyciskiem, pozatym były regulowane przy montażu, pochodziły 3mce, i teraz Pan U. przyjechał poregulował bo salonowe trochę opadły,..i po regulacji Pana U. po miesiącu otwierając okno salonowe- wielkie....., mocowaliśmy się z 10min aby zamknąć go z powrotem..poprostu opadło UWAGA- klamki z przyciskiem polecam na dole, ale na górze to już można sobie darować,....ja mam i na górze, i teraz wiem że jak bede miała okazję to zmienie na górze na zwykłe, najzwyklejsze bez cudów zabezpieczeń, bo będą poręczniejsze... Teraz.... za dębine wyszło nam pare tys. więcej, nie wiem czy nie powinniśmy tych tysięcy włożyć w co inne....bo teraz zabrakło,ale takie dylematy to pewnie WY wszyscy macie.. ??? czy nie??z sosnowych oglądałam lokalne, urzedowskiego i przymierzaliśmy się do okien z krosna odrzańskiego (polecane bardzo przez ekipe , i takie okna ma jedna z balowiczek- juz wstawione, )ale z uwagi że nie miałam na żywo próbek i potem poszłam w dębine to i próbek nie ściągaliśmy, ale kolejnymi oknami byłby okna w kolejce właśnie z Krosna..-STOLHAUS,a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts