Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A z kuchni jesteś zadolowolona? Bo jak się przeprowadzałaś to jeszcze nie miałaś w całości. A teraz to kuchnia tylko tak ukradkiem ze zdjęć:)

z kuchni jestem bardzo zadowolona, mimo tego, że ma mały metraż, meble zostały tak rozplanowane, że wydaje się dużo większa :wink:

blat roboczy takiej wielkości jest super, mogę jednocześnie robić sałatkę, ciasto i co tam trzeba i jeszcze mam miejsce na to, żeby coś postawić.

Najbardziej martwił mnie ten zlew, że będzie za blisko pieca, ale jest super. Mogę odrazu wszystko rzucać do mycia, no i jak robię zupkę, czy ziemniaki, to nie zalewam podogi. Myk, myk i już. Myślę, że plusem jest to, że duża komora zlewu, w której myję gary jest po lewej stronie, a ociekacz po prawej, czyli od pieca :wink:

http://img145.imageshack.us/img145/2847/pb190113hi0.jpg

a teraz...

samo życie :roll:

wczoraj przez pół dnia nic nie piłam, bo na te badania trzeba być na czczo, więc jak wróciłam do domu, to pić mi się chciało, jak cholerka.

A gatowałam zupkę..

Więc było tak..

szklanka wody (gazowana mineralna), troszę kapustki (rarytas póki co :roll: ), znów woda mineralna, woda z kapusty (jeszcze lepsza niż ta kapusta). Potem jak się kapuśniak ugotował, to zjadłam obiadek, no i w międzyczasie popiłam wodą. Ale to siła wyższa. Tak szczerze mówiąc, to nawet nie pomyślałam, co robię. Teraz dużo rzeczy robię jak w letargu i dopiero potem myślę co i jak. O tej wodzie, to pomyślałam dopiero dziś rano, że ją piłam. Wczoraj to do mnie nie dotarło :o .

Wieczorem zaczęło się od bólu brzucha..

Potem nadęłam się jak balon...

Potem przyszły mdłości...

A teraz leżę w łóżku (doczołgałam się tu do kompa, bo stoi przy łózku) i jest masakra.

W brzuchu mam rewolucję, w głowie to mi się tak kreci, jak na dobrej karuzeli, tak mi słabo, że nie mogę stanąć, bo mam odrazu odloty, a wymiotować to bym ciąle mogła.

Już nie mam czym.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ale się załatwiłam, wyciągnijcie z tego wnioski, bo to jest tragedia i lepiej żeby to nikogo nie spotkało.

Najpierw to te objawy skojarzyłam z grypą żołądkową..

Ochota na kapuśniak to już mi na dłuuuugi czas przeszła. Jestem pewna. Na samą myśl rzuca mi żołądkiem :-?

do du..

jak leżę, to da się przeżyć, jak siadam, to mam odloty..

wstać nie mogę :cry:

a tu nie ma się kto dzieckiem zająć :cry: :cry:

nic mi nie przechodzi, jak poszłam zrobić sobie cherbatkę, to bym zaliczyła dwa razy podłogę w jedną stronę.

Strasznie jestem słaba :roll:

modle się tylko, żeby Darek jak najszybciej wrócił z pracy i chociaż przytulił :cry: :cry: :cry:

coś mi centralnie dalej siedzi na tym żołądku, zaczynam się martwić o maleństwo. A najgorze, to jest to, że oprócz apapu to w ciązy nic nie wolno tosować na własną rękę, więc piję tylko cherbatkę, której już też mam dość :roll:

o rany..

żyję :p

wczorajszy cały dzień łącznie z dzisiejszą nocą to jeden koszmar, ale wracam do siebie. Jesetm słabiutka, jakbym z tydzień nic nie jadła, ale już zdążyłam przygotować wszystko na obiad a nawet posprzątałam chatę :roll:

Teraz myślę, czy nie spróbować łyknąć kawki..

ze trzy łyki powinny mnie bardziej postawić na nogi :wink:

myślę, że wejdą..

Ostrożnie :wink:

Mi po takich historiach najlepiej robi słaba herbata odrobinę posłodzona :roll: Na co dzień nie jestem w stanie przełknąć słodkiej herbaty, ani kawy - tylko jak się źle czuję, albo właśnie jestem osłabiona :roll: