Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

najbardziej podoba mi się myśl, że te paskudne owady nie będą wlatywać..

o ile nie będą :wink:

na takich mini miasteczkach (wsiach?? Sama nie wiem, bo kurczę pocztę mamy, a na wsiach chyba nie ma?) jak moje, gdzie pełno lasów naokoło to i pełno wszystkiego co lata, pełza itd :roll:

No właśnie chyba pomogła :roll:

Jak sprzątałam sobie po kupieniu, to w szafce pod zlewem, gdzie te rury wszystkie dochodzą, to były odchody mysie :-? A jak wywalałam potem te meble już przed remontem, prawie rok później, to nic - czyściutko.

Za każdym razem, jak wywalałam śmieci, to zostawiałam otwarte drzwiczki i kota tam musiała zrobić przegląd (jak w każdej otwartej szafce). I chyba ten koci zapach swoje zrobił - w końcu dookoła mają kupę mieszkań bez kotów :wink:

Teraz to ją wpuszczam pod szafki, jak cokoły do mycia podłogi zdejmuję - niech się tam trochę poociera. No i rury mam zabudowane, ale z tym to myszy sobie poradzą, jak zechcą :roll:

W bezpośredniej konfrontacji mojej koty z myszą, to bym raczej myszę obstawiała. Ale na takim osiedlu jak moje, dość zwarta zabudowa, sporo mieszkań - to chyba im sam zapach kota wystarcza, żeby się wynieść do sąsiadów :wink:

W domku to insza inszość - strasznie daleko taka mysz się musi wyprowadzić :roll:

Ania a jak tam noce ci mijają??? Maleństwo juz daje popalić czy masz spokój ???

raz lepiej raz gorzej

dopiero teraz przestał jeść w nocy, do tej pory koło 2.00 pijał przez sen mleczko..

jak mu się coś śni, to płacze co chwilę i latam bez przerwy, zeby go przytulić, ponosić..., często się odkrywa i budzi się bo mu zimno itd.

Ale jest coraz lepiej, już zdarza się, że do rana obudzi się tylko raz albo wcale :roll:

A nieraz w nocy wstaje i wiesz co mówi??

autko...

a ja myślę, czy bajkę czy gazetę z autami (bo ma swoje maniak jeden), czy autko z półki czy chce popatrzeć przez okno na auto sąsiada...

:lol: :lol: :lol:

raz lepiej raz gorzej

dopiero teraz przestał jeść w nocy, do tej pory koło 2.00 pijał przez sen mleczko..

jak mu się coś śni, to płacze co chwilę i latam bez przerwy, zeby go przytulić, ponosić..., często się odkrywa i budzi się bo mu zimno itd.

Ale jest coraz lepiej, już zdarza się, że do rana obudzi się tylko raz albo wcale :roll:

autko...

a ja myślę, czy bajkę czy gazetę z autami (bo ma swoje maniak jeden), czy autko z półki czy chce popatrzeć przez okno na auto sąsiada...

Miałam wrażenie, że Bianca o to drugie pyta :roll: Ale ja się nie znam :wink:

jak sobie przypominam, to moja kićka myszę traktowała jak maskotkę :lol: :lol: :lol:

zamiast ją zabić i coś tam, coś tam, to ją brała i przerzucała z łapy do łapy :lol: :roll:

na żywo miała tylko raz okazję, potem już miała same maskoteczki, żeby nie zapomniała co to mysza :wink:

raz lepiej raz gorzej

autko...

Miałam wrażenie, że Bianca o to drugie pyta :roll: Ale ja się nie znam :wink:

Ty wiesz OK, że chyba masz rację :oops: :oops:

Zapomniałam o drugim :oops:

pewnie dlatego, że jeszcze mam spokój :wink:

pod koniec ciąży jest gorzej, ale teraz spoksik, rusza się ale to bardzo delikatne ruchy, jeszcze nie bolesne, raczej jak łaskotki :wink:

Mdłości powoli mi przechodzą, ale kawy nadal pić nie mogę :cry: .

A uwielbiam..

W nocy jeszcze luzik :wink:

W bezpośredniej konfrontacji mojej koty z myszą, to bym raczej myszę obstawiała. Ale na takim osiedlu jak moje, dość zwarta zabudowa, sporo mieszkań - to chyba im sam zapach kota wystarcza, żeby się wynieść do sąsiadów :wink:

W domku to insza inszość - strasznie daleko taka mysz się musi wyprowadzić :roll:

moj szary woli ptaszyska niz myszy... myszy sa za male i nie interesujace a takie ptaszysko za siatka jest mniam :lol: kiedys probowal takiego wielkiego przeciagnac przez oczka w siatce, dobrze ze uratowalam stworzenie bo bylo by z nim kiepsko. Szary obrazil sie na tydzien :roll:

ps narazie zwierza urzeduja w mieszkaniu na parterze z ogrodkiem, prawie w centrum miasta... ale niedaleko tz dwie ulice dalej jest rzeczka z lakami przeciwpowodziowymi, do tego pelno domkow jednorodzinnych to polnych myszek, jezy, ptakow jest troche i tez nie musialam daleko wyprowadzac lokatorow :lol: jedyne co zrobilam to wycielam caly bluszcz na plocie bo robily sobie tam sciezki przechodnio-ochronne.