Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moj szary woli ptaszyska niz myszy... myszy sa za male i nie interesujace a takie ptaszysko za siatka jest mniam :lol: kiedys probowal takiego wielkiego przeciagnac przez oczka w siatce, dobrze ze uratowalam stworzenie bo bylo by z nim kiepsko. Szary obrazil sie na tydzien :roll:

:o :o :o oj, biedny ptaszek

a kot honorowy :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

myślisz, że będzie gorzej niż z młodym??

o ile sobie przypominam, to pod koniec ciąży to tak mnie bombarodował kopniakami, że nawet Darka (jak spał do mnie plecami) po du...ie kopał :lol: :lol: :lol:

Jak będziesz zapominać, to będzie Ci przypominać o sobie, nie? :wink:

A Darkowi się widać należało :lol:

moj szary woli ptaszyska niz myszy... myszy sa za male i nie interesujace a takie ptaszysko za siatka jest mniam :lol: kiedys probowal takiego wielkiego przeciagnac przez oczka w siatce, dobrze ze uratowalam stworzenie bo bylo by z nim kiepsko. Szary obrazil sie na tydzien :roll:

:o :o :o oj, biedny ptaszek

a kot honorowy :lol: :lol: :lol:

Tia, honorowy :roll: Dużo to kotu nie trzeba, żeby się na tydzień obrazić - tylko na żarcie się nie obrażają jakoś :lol:

No i sama kobieto na gryzonie nas skręcasz, a potem narzekasz.!

A ja o to maleństwo w brzuchu pytałam, a z dwulatkami to ja wiem jak jest.... 8) Ciąża i poród to będą nowe przeżycia dla mnie a reszta juz była..... :wink:

:o :o :o :o

chyba nie mówisz o biance? :wink:

nie, mówię o moim podopiecznym kuzynie... do szóstego roku ich życia mam opanowane wychowanie dzieci.... :-?

To moja poprzednia tak miała :x Na żwirek też się obrażała. Uznawała jeden - ten najdroższy :evil: Każdy inny był jednorazowy, a potem obok kuwety :evil: I nic nie pomagało :evil:

u...

to jakiś rasowiec może był..

raz i tyle..

wodę trzeba było spuścić :lol: :lol:

Rasowiec - rasa "europejska" :lol:

Faktem jest, że tej ten sam żwirek do niedawna kupowałam, bo jednak inne śmierdzą i są dużo mniej wydajne :wink: Czyli miała gust kocica :lol:

Bianca 6 lat to sporo, ja to mam jeszcze przed sobą. To już jesteś obcykana w temacie, nie ma co.

Już wiesz co mnie czeka..

ja jeszcze nie :roll: :lol:

i może tak jest lepiej :lol:

Ja też już wiem, co Cię czeka :lol: I masz rację - lepiej nie wiedzieć :lol: :wink:

Wiem jedno i to z pewnością nic nowego. Dzieci trzeba traktować "poważnie", trzeba im tłumaczyć różne rzeczy,ale "na poziomie" a nie na zasadzie zbywania, "powiem ci jak dorośniesz...."

Ten mały skurczy.... miał dwa lata jak zaczął sięgać po książki, bo widział jak ja czytam na okrągło.... i wiedział że jak mówię nie to nie ma zmiłuj..... konsekwencja to też sposób na budowanie swojego autorytetu u dziecka i wzajemnego zaufania..... czasem się wydaje że takie błahe sprawy nie mają znaczenia, a dziecko wszystko koduje w swej pamięci, przetwarza to na poziomie swojej już nabytej wiedzy..... i nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie w dorosłości....

Bianca tak sobie myślę, że będziesz dobrą mamą :wink:

ja aż tak dobrą nie jestem, bo nerwy mam nie takie jak trzeba :wink:

ale rację masz, konsekwencja to podstawa, młody już wie, ze papierek do kosza się wyrzuca, że jak podłoga mokra to się nie wchodzi (choć czasem mu się zdarzy), czy, że pijąc ze szklanki trzeba ją trzymać dwoma rękami. Takie błache sprawy, ale jaka jestem zadowolona, że tak robi. Teraz uczy się po sobie sprzątać..

róznie to bywa :wink:

tylko tego psa, żeby jeszcze przestał męczyć, bo jak widzę jego minę, gdy go młody za ogon ciągnie..

to aż mi go żal...

a jak widzę satysfakcję i radochę w okach Dawidka..

szkoda gadać :lol: :lol:

Witam

Piszę jeszcze odnośnie firanek. Widziałam fajne firanki w ZEDERMANIE to jest za Olkuszem, taka babeczka sprzedaje a teraz ma firmę gdzie szyje i projekty Ci sama wykonuje. Swojego czasu tez był (nie wiem czy jescze jest) fajny sklepik z firankami w samej Trzebini niedaleko kolo ronda. Mam też fajną stronkę z firankami

http://www.alefajne.pl/

http://www.magdalena.pl/zaslony

http://www.agnieszkaderek.pl/images/tkaniny/galeria/typy2.html

http://sklep.dekoria.pl/groups/view/18

można cos podpatrzeć

Cześć :D

Co tu takie puchy? Odsypiamy pogaduchy? :lol:

Aniu, maltretowaniem psa się nie przejmuj - pies sobie radę da :D Pies traktuje dziecko jak szczeniaka i pozwala mu na to :wink: Jak będzie chciał to zwieje, albo rzuci się tak, żeby przestraszyć, a krzywdy nie zrobić - to wtedy mały się nauczy, gdzie pies ma granicę :wink:

Agatka, Ty jakaś taka swoja jesteś??

W Trzebini byłam raz przelotem, są tam fajne matriały na firanki i zasłonki, ale jeszcze właśnie jak to je potem upiąć..

Do Olkusza nie mam jak jechać, chyba że chłopa w któryś dzień zwerbuję..

Dzięki za stronki, to jest niezłe :wink:

I Twój pierwszy post padł u mnie, ależ mi miło :p

Widzisz, wczoraj miałam zerknąć na dekorię, dziś muszę tam zrobić przegląd :lol:

Ale jak wrócę..

Jedziemy do tego Krakowa.

Namówiłam małża :wink: :wink:

Wrócimy z kotem czy bez??

:lol: :lol: