Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Witam

Agatka swoja bo mąż z Trzebini pochodzi i rodzine ma w Olkuszu i po drodze do Olkusza, i w Trzebini czasami bywam. Kiedyś bywałam częściej i z nudów łaziłam po sklepach, stąd wiem gdzie co kiedyś było.

A zobacz na rolety rzymskie czy Ci pasują mi swojego czasu bardzo podchodziły ja jeszcze lookne na taki katalog i poszukam bo też ,miałam fajny pomysł na firanki tyle że chciałam sama to zrobić :lol: to Ci wyśle po południu.

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :D

Co tu takie puchy? Odsypiamy pogaduchy? :lol:

Aniu, maltretowaniem psa się nie przejmuj - pies sobie radę da :D Pies traktuje dziecko jak szczeniaka i pozwala mu na to :wink: Jak będzie chciał to zwieje, albo rzuci się tak, żeby przestraszyć, a krzywdy nie zrobić - to wtedy mały się nauczy, gdzie pies ma granicę :wink:

Eee..

ja już śniadanie zrobiłam, rosołek kończy się gotować, do drogi rodzinę przygotowałam..

Ciekawe co pies powie na kota..

:lol: :lol: :lol: :lol:

już będzie miał całkiem prze...

Cześć :D

Co tu takie puchy? Odsypiamy pogaduchy? :lol:

Aniu, maltretowaniem psa się nie przejmuj - pies sobie radę da :D Pies traktuje dziecko jak szczeniaka i pozwala mu na to :wink: Jak będzie chciał to zwieje, albo rzuci się tak, żeby przestraszyć, a krzywdy nie zrobić - to wtedy mały się nauczy, gdzie pies ma granicę :wink:

Eee..

ja już śniadanie zrobiłam, rosołek kończy się gotować, do drogi rodzinę przygotowałam..

Ciekawe co pies powie na kota..

:lol: :lol: :lol: :lol:

już będzie miał całkiem prze...

A co kot na psa? :lol: Różnie to może być :wink:

niedziela do du...

zmarnowana jednym słowem :roll:

pojechaliśmy do LM po cyprysy (te co Bea kupiła), nie było już nic. Wszystko z promocji wysprzedane. Ale ludzie szaleją :o .

Kupiłam jednego cyprysa, ale o połowę mniejszego i raz tyle droższego. Za to miałabym dwa. Przeżyję. Póki co jeden, bo na razie robię rozeznanie. Muszę obadać, jak będzie wyglądał już wsadzony. Dwie roślinki skalniaczkowe też dorwałam, reszta mi się nie podobała, więc mam tylko rozchodnik 2 rodz. Ale bardzo malutkie, mam nadzieję, że szybko się rozrosną.

Teraz sprawa agrowłókniny...

Jak powiedziałam panu, że na półce jest biała a ja chcę czarną, to popatrzył na mnie jak na ... :o :o :o :o

Stwierdził, że ludzie nie wiedzą co mówią i piszą (a jakoś u nas w sklepie babka odrazu zajarzyła o co chodzi) i, że to nie jest agrowłóknina tylko tkanina ogrodnicza.

No dobra nazwa nieważna, powiedział, że na chwasty :wink:

Tylko, że to wygląda jak zwykły worek, taki w jakim się kupuje ziemniaki (lniany chyba..).

I wszystko byłoby ok, ale tej tkaniny była końcówka...

Ostatnie 5 metrów :o :-?

Na połowę ogródka nie wiem czy mi styknie :( .

Ale i tak jutro idę działać.

KOT...

Tydzień chłopa przekręcałam na tego kota, obiecałam, że będę po nim sprzątać (po poprzednim sprzątał on) itd. Jechałam z radością w sercu, ze młody będzie miał kogo pogłaskać....

I znów pindka nie stała!!!

To chyba nie rozumiem :o

W sobotę stoi, co ludzie pracują i na zakupy nie jeżdżą a w niedzielę jak tłumy walą gęste na sklepy to jej nie ma.

Obeszłam się smakiem i to dużym.

Małż na dodatek stwierdził, że to znak iż kota ma w domu nie być...

Bo to już było trzecie podejście i nic...

Aniu te cyprysiki jak u nas do LM rzucili to się po 12 rozeszły. Ja byłam ok 11 to już mało zostało. A tydzień wcześniej kupowaliśmy w Obi (ta sama cena i wielkość). Były też jedynie do południa !!

A co do myszek to ja kiedyś miałam teriera i skubaniec myszkę w lesie dopadł ale nie wiedział co z nia zrobić to na śmierć ją zalizał :o Jechał ją tak tym swoim jęzorem od uszek aż po koniec ogonka dociskając przy tym do mchu. I tak chyba ze sto razy. Biedna padła z wycieńczenia. A może się utopiła...

Nadążyc za Wami nie mogę :x w kwestii firanek -mi najbardziej podoba się ta opcja:

http://images31.fotosik.pl/193/9e8b51536d99e6a8med.jpg

W kwestii dzieci -nie wiem nic.. no prawie -moja siostra tak rozpieściła swojego synka (obecnie 3latka) -że nawet siku sama nie może zrobic :( Porażka totalna -młody jej na głowę wchodzi. Nawet jak w korku stoi 25 sekund- to młody ryczy bo "mu się nudzi :o ", miałam nadzieję na latanie po galeriach za ciuchami -ale nic z tego -bo młody "nie lubi takich sklepów". Wróciłam z Krakowa strasznie zeźlona :evil: (i zniechęcona do potomstwa)

Chyba nie podałam kodu tej firank EC638580

Co do kota to ja mam 2 szt piesków tyle że małych pekina i Shi-tzu i niedawno kupowaliśmy kota na początk był dramat ale później kitek się przyzwyczaił i jest ok

Agatko właśnie tego zdjęcia nie mogłam tu wkleić, myślałam o tych czerwonych firankach, bo ostatnio moja znajoma (a dokładniej fryzjer psa) mówiła mi, że kupiła w quelle czerwone firanki i że są za.. super wyglądają na oknie. ponoć robią taki klimat, że nic więcej nie trzeba.

Shi-tzu to śliczny piesek, zastanawialismy się czy takiego sobie nie sprawić. Wygrał sznaucer, ale i tak jakoś nie wygląda jak sznaucer.. :roll:

Firanki są w deche poprostu dla mnie rewelacja tyle że zastanawiam się nad kolorkiem bo jest bardzo odważny i podoba mi się. Ja się przeprowadzam w lecie do naszej chaupki i też powoli rozglądam się za firankami.

Mam podobną sytuacje w tyle za domem jest las i owadow łącznie z gzami jest w cholere a takie rolety- firanki by mi się sprawdziły

Mam na kompie pare fotek firanek ale nie moge obczaić jak tu się zdjęcie załącza.

Co to pieska to powiem tak z tą rasą jest przesrane jednym słowem;

do fryzjera chodze częściej niż ze sobą- włosy mu szybko rosną.

musze mu łapy sprawdzać bo jak się kołton między palcami mu zrobi to jest przewalone.

czasami jak coś z jedzenia mu nie podejdzie to dupsko do mycia.

Podobno ta rasa jest dla alergików znajomej załatwialiśmy takiego pieska bo ma alergie. [/img]

Co to pieska to powiem tak z tą rasą jest przesrane jednym słowem;

do fryzjera chodze częściej niż ze sobą- włosy mu szybko rosną.

musze mu łapy sprawdzać bo jak się kołton między palcami mu zrobi to jest przewalone.

:o :o :o a co z tym kołtonem?

cóż...

ja z Brunem też latam częściej do fryzjera niż ze sobą a i płacę więcej :roll:

A gdzie to będziecie mieszkać?

Może niedaleko?

Żeby rzucić zdjęcia musisz najpierw przesłać je na fotosika (http://www.fotosik.pl)

Trzeba sie tam zalogować, założyć album, no i po sprawie. Potem to już tylko klikasz we właściwości, zaznaczasz adres(URL) i kopiujesz ten adres, wchodzisz na muratorka, no i żeby zdjęcie się pojawiło to naciskasz img, wklejasz adres i znów img. Bez przerwy. Każde zdjęcie, jakie chcesz wkleić musi mieć na końcu adresu jpg, inny system odpada.

Bezpośrednio z neta robisz tak samo, wchodzisz we właściwości i kopiujesz. Tylko, że właśnie nie każde zdjęcie jest zapisane w systemie jpg.

Kołtony mu się robią między palcami jak nie ma włosów wyciętych i wtedy jest tragednia, bo go to boli a nie ma jak powiedzieć to mi pekińczyka gryzie to wtedy wiem że jest coś nie tak. Co do drzewek to będe miała podobny problem bo ma psy i siurają po wszystkim po czym się da jak poczują jakąś suczkę to jest tragedia a w domu w którym mieskam ( czyli u rodziców jest więcej psów i suczek) boje się tez o kwiatki i drzewka na budowie bo pare razy mi już osikały. Zauważyłam jednak że np jak postawie klocek drewniany to sikają w jedno miejsce jeden przez drugiego i wtedy mniej sikają na kwiatki. Jak nie to zostają mi jeszcze takie małe płotki a jak nie to pastycha załoze :p żartowałam. Myśle gdzie jeszcze można takie drzewka kupć ? Ja dużo rzeczy kupuje przez allegro tz roślinek tylko patrze jakie to jest wysokie.

My budujemy się w Dąbrowie Tarnowskiej to jest koło Tarnowa. Posiedze jutro nat tymi zdjęciami to powklejam więcej zdjęć. Ładne firanki tyle że same firanki i niedrogie widziałam na TOMEXie w Krakowie.

Jak opanuje wklejanie zdjęć to coś fajnego powklejam.

Ja muratora już chwile czytam i co było fajnego to kopiowałam i tak się tego troche uzbierało.

też już tu trochę siedzę, ze trzy lata będzie, ale też późno zaczęłam tu pisać.

Nie mialam wcześniej potrzeby, żeby się wypowiadać :wink:

Muszę zobaczyć na tym TOMEXie, może faktycznie coś tam wynajdę ciekawego. Najlepsze jest to, że jeszcze tam nie byłam i nawet nie wiem gdzie to jest.

A już o tym słyszałam parę razy.

Spróbuj jutro pobawić się tymi zdjęciami, będę wdzięczna :wink:

Myślałam, że bliżej będziesz mieszkać :cry:

też już tu trochę siedzę, ze trzy lata będzie, ale też późno zaczęłam tu pisać.

Nie mialam wcześniej potrzeby, żeby się wypowiadać :wink:

Muszę zobaczyć na tym TOMEXie, może faktycznie coś tam wynajdę ciekawego. Najlepsze jest to, że jeszcze tam nie byłam i nawet nie wiem gdzie to jest.

A już o tym słyszałam parę razy.

Spróbuj jutro pobawić się tymi zdjęciami, będę wdzięczna :wink:

Myślałam, że bliżej będziesz mieszkać :cry:

Kochana, no jak to nie wiesz, gdzie jest TOMEX? :o :o No co Ty? :o :o :o :o Legenda Nowej Huty! :lol: