Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Wracajac do tematów ciążowych :lol: właśnie pożarłam dwie kanapki z mielonką i ketchupem, a teraz wciągam mleczko zagęszczone z tubki :lol: :roll: :roll: :lol: :lol: Czy to jest normalne :roll: :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

hm..

ja wypiłam kubek gorącego rosołu, popiłam dwoma kubkami kubusia, zjadłam

pomadki, miskę chipsów, trochę mizerii (sprawdzałam czy dobra...) i jeszcze teraz na koniec zrobiłam sobie chlebek z masełkiem i do tego pomidorki z cebulką...

i czekam na winogrona (zaraz dotrą do domu... z mężem :lol: :lol: :lol: )

a czy to jest normalne?? :roll:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu za każdym razem jak coś sadzisz to nacinasz i wsadzasz korzenie w tą ziemię pod agrowłókniną, a od góry wysyp korą bo ci w ziemi się znowu chwasty zadomowią..... 8) Ja bym jeszcze w tych przerwach między krzaczkami posadziła jakąś zieleninę płożąco- okrywową o której była wcześniej mowa....

Aniu za każdym razem jak coś sadzisz to nacinasz i wsadzasz korzenie w tą ziemię pod agrowłókniną, a od góry wysyp korą bo ci w ziemi się znowu chwasty zadomowią..... 8) Ja bym jeszcze w tych przerwach między krzaczkami posadziła jakąś zieleninę płożąco- okrywową o której była wcześniej mowa....

Bianca, skarbnico wiedzy ogródkowej (oprócz Toli)..

czekałam tu na Ciebie :p

tak myślałam, że ty będziesz wiedzieć o co chodzi :wink:

Już dziś przejrzałam poradniki na necie i wiem, że ziemi się na tą agrowłókninę nie daje. Albo żwirek albo korę.

To znaczy samo przez się, że korzenie mają być pod tą folią :wink:

Dobrze, że potwierdziłaś moje spostrzeżenia.

Jak jutro pogoda pozwoli, to polezę na zakupy (kawał drogi, bo muszę iść na nogach z młodym) i zobaczę za tą korą albo żwirkiem.

I może jeszcze jakieś drzewko dokupię..

Oby coś było, bo teraz szał i wszystkiego wszędzie brakuje w tym zakresie :-?

U nas w Auchan widziałam reklame 2.79 zł za iglaczki tylko małe na 25cm.

A ja jestem skarbnicą ale teoretyczną. Dużo książek przeczytanych, ale praktyka daleko w tyle........... niestety. Ale kupiłam sobie ostatnio clematis (powojnik) ciemno- fioletowy

http://www.clematis.com.pl/graph/flowers/pix215_Clematis_Etoile_Violette_K1.jpg

łóżeczko jest 130na 70 więc jest dość spore , mój synek wyśpi się w nim wygodnie a nawet ma towarzystwo bo młodszy wpycha dupkę do niego :lol:

Przymierzamy się do kupna drugiego , ale jeszcze wygodniej jest i nawet bezpieczniej jak mały śpi w łóżeczku bo nie wylezie z niego kiedy się go tam wsadzi :roll:

Ja tez bym chciała córeczkę ale to dopiero na swoim , bo teraz nie wiem gdzie by sie zmieściło jeszcze jedno łóżeczko , ale tak za 1,5 roku pomyślimy i podziałamy :wink: :D

Mój Tobiasz ma 3 latka i ma 100cm wzrostu młodszy ma rok :D

Super, masz juz dwójeczkę!

Fajnie, ja też już chcę :roll:

I jeszcze potem...

ale małż zagroził, że mnie wysterylizuje, jak będę szaleć :o

:p

Się nie bój - prawo u nas nie zezwala :wink: :lol:

łóżeczko jest 130na 70 więc jest dość spore , mój synek wyśpi się w nim wygodnie a nawet ma towarzystwo bo młodszy wpycha dupkę do niego :lol:

Przymierzamy się do kupna drugiego , ale jeszcze wygodniej jest i nawet bezpieczniej jak mały śpi w łóżeczku bo nie wylezie z niego kiedy się go tam wsadzi :roll:

Ja tez bym chciała córeczkę ale to dopiero na swoim , bo teraz nie wiem gdzie by sie zmieściło jeszcze jedno łóżeczko , ale tak za 1,5 roku pomyślimy i podziałamy :wink: :D

I jeszcze potem...

mówisz??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no i szersze..

małż stwierdził, że miałby gdzie dupkę włożyć... :lol: :lol: :lol:

a on, stary koń roczku nie ma :lol: :lol: :lol: :lol:

TomKa najwyraźniej dawno nie zaglądałaś :lol: :lol: :lol: :wink:

eee, w sobotę wieczorem byłam, podziwiałam te piękne firanki, ale jak szalone lecicie z tymi stronami :wink: :lol: :lol:

kup większe, nie będziesz musiala zaraz zmieniać ...

I jeszcze potem...

mówisz??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tylko ze względów zdrowotnych :lol: :lol: :lol:

TomKa i Madziulka, mnie raptem parę godzin nie było i miałam 2 stronki do przejrzenia :lol: