Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

hihi mój tylko czasem marudzi, jak ma coś do sprawdzenia w kompie, a poza tym przyzwyczaili się, że po 22, czasem wcześniej komputer należy do mamusi :lol: :lol:

Ja wcześniej nie mogę, najpierw praca, potem chwila dla domu i jak towarzystwo pójdzie spać dopiero mam czas dla siebie ....

Ooo,to tak jak ja :D

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nio..

jak i ja..

po 19tej kończę obiadek, trzeba pomyć gary, wykąpać dziecko, posprzątać kuchnię po obiedzie (trzeba widzieć, jak je przy stole na jednym krześle małż a na drugim Dawidek.. ja już zostałam wykluczona i z nimi nie siedzę... trzeba dokupić trzecie krzesło :roll: ), bałagan na pół kuchni

o i jeszcze pies pod stołem..

bałagan na połowę podłogi :-? :roll:

potem kąpiele moja, młodego...

małż w tym czasie siedzi na kompie, ostatnio ma manię i ciągle lata po Naszej Klasie..

i jak młody idzie spać (tatuś go usypia, bo ja się brzuszkiem wymiguję :wink: ) to mam czas w końcu dla siebie

tzn. dla Was (nas):wink:

Ale zaszalałyście z postami:)

Co do łóżeczka to ja mam jakieś obawy przed tego typu modelami. Boję się o jakość materaca. Dlatego ja kupiłam zwykłe sosnowe drewniane (ceny bardzo różne, od 150 zł za samą ramę to 900 za łóżko-skrzynię) do tego dobry jakościowo materac i jest super:) Łóżka sosnowe bardzo ładnie wyglądają w pokoju dziecięcym i wydaje mi się, że się nie znudzą za rok czy dwa. A co do nastolatków to oni i tak wolą coś rozkładanego w stylu sofy, bo to lata co się już "gości zaczyna przyjmować":)

no, i z kierownicą (dobrze widzę?)

Tutaj porządny materac można dobrać.

Tylko jakieś wąskie to wszystko, a ja tak sobie myślałam, że jak mu zmienimy na normalne łóżko, to będę mogła sypiać koło niego, bo teraz jak się usypia to kwitnę na podłodze :-?

ale za to mniej roboty z rozkładaniem :roll:

a czasem rano nie ma czasu na to, żeby zdążyć posprzątać i złożyć łóżko :-?

z kierownicą...

no nie jest to łóżko do usypiania...

i raczej też nie dla nastolatka ;)))

myśmy kupili, żeby łatwiej przenieść z łóżeczka dziecięcego na zwykłe ;)

możesz je sobie obejrzeć na allegro bo stamtąd przyjechało...

http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=341699075

jako miejsce pierwsze samodzielne do spania i super miejsce do zabawy jest naprawdę świetne ;)

no i dobrze się składało i porządnie wykonane...

ale jak szukasz czegoś co będzie rosło z dzieckiem to raczej trzeba coś rozsuwanego i szerszego...

jeszcze sobie jedno przypomniałam..

bardzo mi się podobało takie coś

http://images29.fotosik.pl/35/e07fea27709fe110med.jpg

ale nie wiem, czy młody nie jest za mały.

W sumie to napewno jest, tylko myślę, że może da się to łózko na razie mieć na dole, a u góry coś innego..

sama nie wiem :roll:

bo potem, jak dzidziuś podrośnie, to znów będzie problem, żeby upchać w pokoju Dawidka drugie łóżko :-?

a rozdział dopiero zrobimy, jak będą oboje dobrze przesypiać noce, żebym daleko do nich nie mała :wink:

Fakt, zależy od dziecka. ale mój też jest łazęga i się obeszło bez barierki (ale to żaden problem dorobić). Takie łóżeczko może być z wysuwanymi pojemnikami na pościel (lub zabawki) albo otwierane jak tapczanik. Takie łóżeczka typowo dziecięce są super na rok, dwa, a czas szybko płyniei 3-4 latek to już naprawdę duży chłopczyk.