Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

właśnie chciałabym, żeby łóżeczko miał na dłużej niż na dwa lata. Czas szybko leci, teraz już jego łóżeczko ma prawie dwa lata, ani się nie obejrzałam i trzeba wymienić.

Takie sosnowe byłoby na dłużej.

Młody to też wędrownik, i to konkretny.

Nogi to ma prawie na suficie :roll: .

Ja go przed spaniem położę, jak ma być, a za chwilę znowu śpi po swojemu..

Po drugiej stronie, na kołdrze i w poprzek :o

barierka musiałaby być. Miejsce na schowanie pościeli też.

A to łóżko z BRW ma pojemnik, jest bardzo niskie i szerokie po rozłożeniu.

Tam nie bałabym się go położyć bez barierki, bo myślę, że tyle miejsca by mu wystarczyło.

Anoleiz to łóżeczko Waszego szkraba jest super, ale myślę, że nie przejdzie przez opinię małża, bo właśnie powie, że ne będzie za dwa lata kupował następnego.

Chyba, że zostałoby dla drugiego dziecka..

O tym nie poyślałam, ale musiałby być chłopczyk :roll:

Mikita a gdzie zamawiałaś to łóżko sosnowe?

Pasowałoby do mebli 8)

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

;))

nasze ma dziewczynka ;)))

jak starszy był mały niestety takich fajnych nie było albo były w kosmicznych cenach...

dlatego teraz oba i młodsza 4 -latka i starszy 9-cio siedzą często razem w Gabrysi łóżku i jeżdżą samochodem ;))

ja zdaje sobie sprawę, że to na krótki czas

jakieś 4 lata jeszcze max... bo nasza mała jest z tych drobniejszych...

ale później pewnie już sama sobie wybierze jakieś "dorosłe" łóżko czy tapczan...

a to się sprzeda i już

niech też ma radochy trochę :))

kupowałam w lokalnym sklepie, ale jak szukałam w necie to w większości miast są sklepy z sosnowymi meblami.

Ja bym jeszcze przemyślała, jak w przyszłości chcesz rozmieścić łóżeczka dziecięce. Bo jak Ci się zmieszczą dwa to super (ale jak dla mnie to ten sam styl łóżeczek), a jak nie to już teraz kupiłabym podwójne piętrowe. Na razie Dawidek spałby na dole, a później u góry. Nie wiem, czy w Ikei nie ma takich piętrowych, że można je też oddzielnie ustawiać.

To z BRW ładnie wygląda tylko pościelane niestety, na zwykłym mozna tak złożyć pościel, że nie wygląda to niechlujnie

kupowałam w lokalnym sklepie, ale jak szukałam w necie to w większości miast są sklepy z sosnowymi meblami.

Ja bym jeszcze przemyślała, jak w przyszłości chcesz rozmieścić łóżeczka dziecięce. Bo jak Ci się zmieszczą dwa to super (ale jak dla mnie to ten sam styl łóżeczek), a jak nie to już teraz kupiłabym podwójne piętrowe. Na razie Dawidek spałby na dole, a później u góry. Nie wiem, czy w Ikei nie ma takich piętrowych, że można je też oddzielnie ustawiać.

To z BRW ładnie wygląda tylko pościelane niestety, na zwykłym mozna tak złożyć pościel, że nie wygląda to niechlujnie

właśnie to ścielanie mnie martwi.

wiem, że ono tylko złożone ładnie sie prezentuje..

A w sumie to BRW ma też łóżko z tego kompletu, co ma Dawidek

http://www.brw.com.pl/flash/systemy/tiptop/meble/tloz_90w.jpg

oj, ale chyba za wysokie :-?

mi się wydaję, że przy dwójce dzieci i mniejszej ilości miejsca

to łóżko piętrowe to dobry pomysł :)

ale to też nie dla każdego dziecka

w tej chwili mam piętrowe w sensie antresoli,

na dole śpi w samochodzie Gabrysia

a starszy Staś na górze

problemy były np. żeby do łózka go włożyć jak zasnęło mu się przy bajce ;)

bo mimo że duży to się obudzić nie chciał...

a takiego klocka tachać po drabinie, albo wsadzić go na nia...

no nieźle się nakombinowałam ;))

no i różnie jest z tą wysokością - wiem że niektóre dzieci nie bardzo się dobrze czują śpiąc na górze...

:)

więc recepta jest jedna :)

dopasować łóżko do swojego własnego dziecka :)

nam się podobały łóżka kute dla małej...

ale ona zupełnie nie chciała takiego, tylko samochód i koniec...

to wpływ starszego brata... no to ... niech ma :))

takiego z brw nie widziałam na żywo, i nie wiem jak z wykonaniem

więc się nie wypowiadam,

:)

A mnie sie wydaje, ze ten pierwszy niebieski samochodzik byl najzgrabniejszy, przynajmniej nieprzekombinowany kolorystycznie, a jednak dosc odjechany.

mnie też się tak wydaje :roll:

tylko właśnie z tym ścielaniem będzie problem.

Trzeba rozłożyć, położyć prześcieradło, no i dopiero pościel. A rano to wszystko złożyć.

Naszego wyrka nie chce mi się ścielać, a dwóch...

A tak to tylko poprawić pościel, czy ją schować, ale odpada składanie łóżka i przykryć kocykiem. I po sprawie.

Ale jestem niezdecydowana :roll:

Chyba muszę obadać na żywca tą sprawę.

Nie ma sie co śpieszyć.

A mnie sie wydaje, ze ten pierwszy niebieski samochodzik byl najzgrabniejszy, przynajmniej nieprzekombinowany kolorystycznie, a jednak dosc odjechany.

mnie też się tak wydaje :roll:

tylko właśnie z tym ścielaniem będzie problem.

Trzeba rozłożyć, położyć prześcieradło, no i dopiero pościel. A rano to wszystko złożyć.

Naszego wyrka nie chce mi się ścielać, a dwóch...

A tak to tylko poprawić pościel, czy ją schować, ale odpada składanie łóżka i przykryć kocykiem. I po sprawie.

Ale jestem niezdecydowana :roll:

Chyba muszę obadać na żywca tą sprawę.

Nie ma sie co śpieszyć.

To moze wybierz z 2 - 3 opcje, ktore wydaja Ci sie rozsadne, a w kwestii gustu zdaj sie na malego. Bo moze nam sie podobaja inne rzeczy niz malym chlopcom :-?

pamiętam, że jak kupowaliśmy meble do jego pokoju, to też musiałam je "omacać" :wink:

i obok stały łóżka, sofy itd. Dlatego zapamiętałam to autko, bo akurat je wypatrzył i nie chciał z niego zejść. Kładł się, wspinał na nie, skakał po nim..

i była wojna, jak go próbowałam odciągnąć.

Kolorowe robi swoje.

Zwykłe łóżko, takie jak to sosnowe ani na moment nie przykuło jego uwagi.

Takich łóżeczek, jak ma Anolieiz nie było.

Myślę, że też nie mogłabym go odciągnąć z takiego miejsca.

Ale to było prawie rok temu, mogło się mu odmienić..

Przypominam, że to maniak autek, nawet czasopisma z autami zabrał tatusiowi i ogląda :o :roll:

a tak po za tym to boli dziś kogoś łebek??

bo mi pęka od rana :-?

pamiętam, że jak kupowaliśmy meble do jego pokoju, to też musiałam je "omacać" :wink:

i obok stały łóżka, sofy itd. Dlatego zapamiętałam to autko, bo akurat je wypatrzył i nie chciał z niego zejść. Kładł się, wspinał na nie, skakał po nim..

i była wojna, jak go próbowałam odciągnąć.

Kolorowe robi swoje.

Zwykłe łóżko, takie jak to sosnowe ani na moment nie przykuło jego uwagi.

Takich łóżeczek, jak ma Anolieiz nie było.

Myślę, że też nie mogłabym go odciągnąć z takiego miejsca.

Ale to było prawie rok temu, mogło się mu odmienić..

Przypominam, że to maniak autek, nawet czasopisma z autami zabrał tatusiowi i ogląda :o :roll:

a tak po za tym to boli dziś kogoś łebek??

bo mi pęka od rana :-?

No widzisz, wie co ladne. :D Jesli chcesz go nauczyc spac w tym lozku, to efekt bylby osiagniety w 150%. Z posciela to zawsze jest problem, ale nie widze roznicy miedzy scieleniem sosnowego lozka, a lozka - autka (jak Ci sie nie bedzie chcialo chowac poscieli, to ja zostawisz, a na sosnowym caly czas bedzie musiala byc na wierzchu).

w łóżeczku też mam na wierzchu, ale złożę ją na cztery, przykryję kocem i jest czysto.

A tam trzeba będzie złożyć łóżko..

Mi nawet nie tak o to ścielanie chodzi, ale o to składanie :-?

ale i tak chyba zostanę przy tamtym.

Przynajmniej na tą chwilę. Myślę, że będzie na dłużej, jest szerokie, mogą tam spać dwie osoby (ja z młodym...) a może i jeszcze jedno dzidzi tam się wciśnie..

pomyślałam, że piętrowe jednak odpada..

co z tego, że kupię piętrowe, jak młody i tak musiałby spać na dole.

Kupić drugie i wstawić pod spód?

To nieopłacalne.

Nie wiem, czy drugie dziecko potem by chciało tam spać.

Po za tym i tak pokoje będą mieli kiedyś tam osobno, więc muszą mieć każdy swoje łóżka. I piętrowe będzie niepotrzebne.

Ale widziałam na allegro takie fajne ze zjeżdżalnią...

ale się kręcę :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

W końcu dotarłam a ty się temat troszku zmienił :)Odnośnie kwiatków to te Milion bells są kapitalne i wytrzymałe moja mama kupuje je co roku na oknai są super, ja w ty roku już troszku pokupowałam kwiatków

http://www.allegro.pl/item337934022_swiecace_kolorowe_kwiaty_zjawisko_w_ogrodzie_.html

http://www.allegro.pl/item337934034_lipka_pokojowa_sparmania_cudowne_kwiaty_.html

Wogóle lubie u tej Pani kupować bo ma fajne rzeczy

Jeszcze mam coś takiego

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/608caaaa3d54a508.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af1fc233e9b2b783.html

a co do firaneczek t jeszcze znalazłam:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38c9b82d90aff04a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/51fd35218578eddc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cbd80dd272fd763.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e147cac1d861913.html

Aczkolwiek wczoraj znalazłam takie odjechane ale w sklepie, że do tych firanek nic dodać nic ująć tyle że one są albo do kuchni albo do jaskółki ( tak mi pani w sklepie mówiła może w przyszłym tygodniu machne zdjęcie ( jak je kupie albo jak jeszcze będą )

Jeszcze mam taką stronke rzeczy mają super ale ceny też :)

http://www.schaefer-boutique.pl/index.php?url=9483430313030344d33636

W sumie to nie wiem, czy powinnam się wypowiadac w temacie łóżeczek -bo ja jestem tylko ciocią a nie mamą -ale mi osobiście najbardziej podoba się propozycja Mikity -w prostocie piękno, no i szybko się nie "przeje", zresztą Dawidek ma i tak już bardzo kolorowy pokoik :) Ten pierwszy tapczanik wydaje mi się (sorry..) -strasznie kiczowaty :oops: ...