Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja jeśli mogę coś powiedziec -to faktycznie wolałabym sobotę... najpierw i tak muszę do siory dojechac -prawdopodobnie w piątek wieczorem (po pracy :-? ) lub w sobotę rano -potem ona mnie do Was podrzuci....

No dobra, to jeszcze zobaczymy, bo do czerwca daleko. Moze jeszcze sie 100 roznych rzeczy okazac... A gdzie ta Ania zniknela? :-?

No dobra, to jeszcze zobaczymy, bo do czerwca daleko. Moze jeszcze sie 100 roznych rzeczy okazac...

No fakt.. ale fajnie byłoby się spotkac "na żywca" :) (chyba że -jak mi wmawia moja rodzina -okażecie sie pedofilami, gwałcicielami, mordercami i w ogóle kim innym niż się podajecie :lol: ).

Juz w jednym watku przyznalam sie, ze zawodowo wymuszam haracze :lol: ...

No dobra, to jeszcze zobaczymy, bo do czerwca daleko. Moze jeszcze sie 100 roznych rzeczy okazac...

No fakt.. ale fajnie byłoby się spotkac "na żywca" :) (chyba że -jak mi wmawia moja rodzina -okażecie sie pedofilami, gwałcicielami, mordercami i w ogóle kim innym niż się podajecie :lol: ).

:o :o :o :o :o :o

a mówiłam, że po tej parapetówie każda z nas przeżyje na swój sposób wstrząs moralny...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Acha, jeszcze chciałam nadmienić, Aniu, że Ty do Warszawy masz mniej więcej tyle samo, co ja do Trzebinii :lol: :lol: :lol:

wiem, wiem :wink:

powiem Ci, że mój małż był tam w wojsku, a jego tata pracował tam przy metrze :lol:

oni juz znają tą okolicę :wink:

tylko pomimo tego, ze nie pracuję to jestem mało dyspozycyjna...

dziecko w tym wieku, długa droga i napewno powrót na drugi dzień... równa sie nie usiedzenie w aucie (póki co, nawet do Krakowa często mamy problem z nim na spokojnie dojechać...) i pewnie marudzenie co nie miara. Wiesz, dziecko jest łatwo wybić z rytmu.

Przynajmniej jego, on jest strasznie energiczny, tak jak ja.

W przeciwieństwie do drugiego...

Kurczę, teraz to czuję sie, jakbym w ciąży nie była, pomijając rosnący brzuch (już spory :o :o :o ), mdłości i inne rzeczy. Ale dzidzi jest tak grzeczne i spokojne, jakby go tam nie było. A młody to od początku tak sie kręcił w brzusiu, że spać po nocach nie mogłam od pierwszych wyuczuwalnych ruchów. Czyli teraz bedzie charakterek po tacie...

I dla mnie za to mniej kłopotów :lol: :lol: :lol:

OK ja do Ciebie napewno dojadę, Ty się nic nie martw, nie przepuszczę okazji :wink:

Tylko nie teraz, bo mamy tu na głowie jeszcze ten balkon, barierki, ocieplenie i coraz bliższe rozwiązanie...

I najgorsze jest to, że jak tylko wsiądę do auta, to już mi niedobrze...

Choroba lokomocyjna w pełnym wymiarze...

Zaczęła się razem z tą ciążą :-?

No ja jeśli mogę coś powiedziec -to faktycznie wolałabym sobotę... najpierw i tak muszę do siory dojechac -prawdopodobnie w piątek wieczorem (po pracy :-? ) lub w sobotę rano -potem ona mnie do Was podrzuci....

No dobra, to jeszcze zobaczymy, bo do czerwca daleko. Moze jeszcze sie 100 roznych rzeczy okazac... A gdzie ta Ania zniknela? :-?

Ania znikła dziś najpierw w ogródku, potem pranko, prasowanko, obiadek, leżanko... :lol: :lol: :lol: :lol:

pewnie różnicy nie widać, ale dosadziłam kolejne drzewka:

http://images31.fotosik.pl/225/0d53edad9c60fb6amed.jpg

skalniak już z jednej strony całkowicie usunięty, w końcu zrobiło się przejście :lol:

http://images32.fotosik.pl/225/34d2127a27aeacb3med.jpg

zdjęcia robiłam jak zwykle już z domu, więc dlatego wyglądają tak z lekka górnolotnie :wink:

i powoli kształtuje sie przyszła rabatka :p

dziś już nie nosiłam ziemi na łopacie, bo mnie nie powiem co zalewało :evil:

wzięłam se wiadro :lol:

http://images27.fotosik.pl/199/eaf39089a508c2f7med.jpg

i na koniec sesji moja wiosna w domku :lol:

http://images25.fotosik.pl/198/644022df0349741dmed.jpg

tiaaa...

jakby kto nie wiedział o co chodzi, to myślałam o tym kwitnącym na biało kfiatku :lol: :lol: :lol:

OK ja do Ciebie napewno dojadę, Ty się nic nie martw, nie przepuszczę okazji :wink:

Tylko nie teraz, bo mamy tu na głowie jeszcze ten balkon, barierki, ocieplenie i coraz bliższe rozwiązanie...

I najgorsze jest to, że jak tylko wsiądę do auta, to już mi niedobrze...

Choroba lokomocyjna w pełnym wymiarze...

Zaczęła się razem z tą ciążą :-?

Na razie jesteś usprawiedliwiona i nie musisz się tłumaczyć :lol: :lol: :lol:

Jak Ci w ogródku będzie rosło tak jak w domu, to lepiej zaopatrz się za wczasu w solidny sekator, piłę spalinową i co tam jeszcze potrzebne, bo do furtki nie trafisz :lol: :lol: :lol:

no więc tak...

Bea grzywka ścięta, zdjęcie zrobione, ale...

nie mogę go wysłać na fotosika :o :o :o

nie otwiera mi się to zdjęcie, jak chcę je dodać :evil:

zrobiłam z koloru sepię, nie wiem, czy nie przez to.

Ale na gęby wcześniej wysyłałam fotę z grzywką w trakcie zapuszczania i też robiłam sepię i poszło :roll:

nie wiem co jest grane :evil: :evil: :evil:

Mikita u nas też leje cały dzień :-?

Ale dziś byłam na badaniach, już minął miesiąc od ostatnich, potem przez przypadek dowiedziałam się, że ojca mam w szpitalu (ojczyma, nie tego ojca z dołu), potem sprzątanko, obiadek...

wsadziłam jeszcze 4 krzaczki, chociaż deszczyk rosił mi plecki....

no i jestem

Czekam na koleżanki, mają przyjechać na kawkę. Gosia jeszcze się doturlika do mnie przed porodem :wink:

tyle pracy wymaga ogród:))) eh, u mnie to chyba jeszcze przez 10 lat końca nie będzie widać:(

mnie też się tak wydawało :wink:

ale juz powoli dostrzegam efekty i mnie to cieszy. Pracy wsadziłam dużo, a jeszcze dużo przede mną. ..

na zdjęciach nie widać tego tak jak się popatrzy na żywo. Nie obejmie kadr całości :roll:

Więc Mikita, byle do przodu, napewno nie bedzie potrzeba czekać 10 lat na efekty :wink:

tyle pracy wymaga ogród:))) eh, u mnie to chyba jeszcze przez 10 lat końca nie będzie widać:(

mnie też się tak wydawało :wink:

ale juz powoli dostrzegam efekty i mnie to cieszy. Pracy wsadziłam dużo, a jeszcze dużo przede mną. ..

na zdjęciach nie widać tego tak jak się popatrzy na żywo. Nie obejmie kadr całości :roll:

Więc Mikita, byle do przodu, napewno nie bedzie potrzeba czekać 10 lat na efekty :wink:

Widac, widac. A jesli nie widac, to mozna sobie wyobrazic :roll: .

albo zobaczyć na żywo...

dziś wracając z badań szłam sobie przez wieś...

i wiecie, że człowiek dostrzega pewne rzeczy dopiero jak sam potrzebuje podobne??

co druga chałpka ma drewniany balkon!!!

:o :o :o :o :o

jakiś wysyp dzisiaj się zrobił :o :o ..........

i każdy balkon z płotków, tu falowanych, tam prostych, tu rzadsze, tam gęstsze...

no, to już wiecie co wybrałam????

pewnie nie, bo ja zawsze na przekór, nie jak inni :lol: :lol: :lol: :lol:

barierkę zrobimy taką jak daggulka :p

skosiki :p

jutro jedziemy do Krakowa więc w drodze powrotnej zachaczę o LM i popytam o jakieś materiały na taką barierkę. Najlepiej żeby już była gotowa....