Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj matko...a ja kurczę czym bliżej tym bardziej się boję...już wcale mi się nie śpieszy...oj nie...

widać jednak o porodach za dużo się nasłyszałam i naczytałam...a poza tym całe życie do góry nogami...cykora mam :cry:

Amtla nie mów...kurcze ja 90% ubranek różowych mam...ma być dziewczynka...innej opcji nie widzę...narazie... :wink:

A w Krakowie ubranka dla chlopcow sie kupuje rozowe, wiec jak by co, to powiesz, ze nie jestes stad! :lol:

Oj matko...a ja kurczę czym bliżej tym bardziej się boję...już wcale mi się nie śpieszy...oj nie...

widać jednak o porodach za dużo się nasłyszałam i naczytałam...a poza tym całe życie do góry nogami...cykora mam :cry:

Amtla nie mów...kurcze ja 90% ubranek różowych mam...ma być dziewczynka...innej opcji nie widzę...narazie... :wink:

A w Krakowie ubranka dla chlopcow sie kupuje rozowe, wiec jak by co, to powiesz, ze nie jestes stad! :lol:

To nie tylko w Krakowie tylko w Polsce tak jest...a raczej było...moja babcia zawsze mówiła że różowe to dla chłopca...ale teraz już o tym nikt nie pamięta...i mi jakos róż do chłopaka nie pasuje...a tak daleko do Krakowa to ja nie mam...bo mieszkam niedaleko Ani... :wink:

To nie tylko w Krakowie tylko w Polsce tak jest...a raczej było...moja babcia zawsze mówiła że różowe to dla chłopca...ale teraz już o tym nikt nie pamięta...i mi jakos róż do chłopaka nie pasuje...a tak daleko do Krakowa to ja nie mam...bo mieszkam niedaleko Ani... :wink:

No widzisz :D . Wiec wszystko jedno, co sie urodzi, byle zdrowe bylo!

własnie zgrałam zdjęcia z telefonu, to pokażę Wam, jaki słodki widok zobaczyliśmy w Krakowie pod szpitalem...

tylko zdjęcie robiłam przez okno i z daleka, dlatego takie niewyraźne :wink:

http://images33.fotosik.pl/236/18706da5248f0e8emed.jpg

słodkie kociaki, co??

:roll:

a teraz czas przedstawić nowego członka rodziny :p

http://images27.fotosik.pl/204/9ac17d10c99bc07dmed.jpg

http://images23.fotosik.pl/204/e5b7fc8412af64e5med.jpg

mało wyraźne, bo też z komórki, a małe się strasznie wierciło :roll:

co obstawiacie??

on czy ona?

bo ja sie na tym nie znam :lol:

Ło jejku! Jakie piekne zwierzatko! A skad Ty je takie wynalazlas malenstwo? Na plci to sie tylko weterynarz wyzna, one te rzeczy maja baaaardzo pochowane :oops: . Gratuluje baaaardzo serdecznie. Bedziesz teraz miala radoche z psami, kotami i dzieciami... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

będzie dopiero jazda :roll:

dobrze, że małż się zgodził bez żadnego gadania..

tzn. jeszcze jest w pracy, ale już go poinformowałam :lol:

chyba nie wie, ze małe kociaki wszystko gryzą, drapią, łażą po firankach i niszczą fotele...

i dobrze że nie wie :lol: :lol: :lol:

bo bym miała ból... :wink: :wink:

kociątka są jeszcze świeżutkie, z wczorajszego miotu, więc jeszcze trochę na niego poczekamy..

jakby kto pytał o rasę...

najlepsza, jaka może być- dachowiec perski :lol: :lol:

mam nadzieję, bo kocica jest zwykłym dachowcem, ale ma taką sierść jak pers. Długą i puszystą, chociaż nie jest specjalnie zadbana, to bardzo ładnie wygląda.

Kotki juz maja taką dłuższą sierściuszkę, kręcą się im loczki :roll: :o :lol: :lol:

jeszcze taki mi się podoba, ale chyba zostanę przy czarnym, będzie mi do wystroju pasował....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://images34.fotosik.pl/236/acefbd8d6674df42med.jpg

I co z reszta zrobicie? A ta kotka to skad - dzika jakas, czy udomowiona? Sliczne kilaczki. Do wychowania kota potrzebna jest gazeta - jak gdzies wlazi to w leb go. Nie bedzie go bolalo, ale bedzie na tyle nieprzyjemne, ze nie bedzie tam wlazil. No i duzo do drapania musza miec, zeby nie drapaly mebli. Te drapaki ze sklepow sa glupie moim zdaniem. Najlepsza zwykla belka sosnowa.

belka belką, wszystko zależy do czego się kota przyzwyczai :)

nasza delikatnie się przyzwyczaja na starość do drapaka ze sznurka...

wcześniej jakoś wystarczały jej rogi mebli...

i całkiem jej się spodobało :)

trochę belki drewnianej się baliśmy ze względu na drzazgi ewentualne - przy dzieciach element ze wszech miar niepożądany :)

belka belką, wszystko zależy do czego się kota przyzwyczai :)

nasza delikatnie się przyzwyczaja na starość do drapaka ze sznurka...

wcześniej jakoś wystarczały jej rogi mebli...

i całkiem jej się spodobało :)

trochę belki drewnianej się baliśmy ze względu na drzazgi ewentualne - przy dzieciach element ze wszech miar niepożądany :)

Mojemu mezowi kot drapal blejtramy i jak mu dal belke taka miekka to zaczal tam drapac. Najpierw mu ja pokazal - dobry, kotek, dobry, ze tu drapie i juz nie drapal niczego innego... Ale to super-pojetny kot byl. :roll:

hehe... :))

no my naszą też tak uczymy...

ja nawet posunęłam się do zaczepiania jej pazurkami za sznurek, raz drugi i trzeci nie chciała, ale za czwartym już siadła sobie... zaczepiła się

no i juz specjalnie zaczęła się zaczepiać żeby móc się odczepiać od tego ...

dzieci też pomogły bo się z nią bawiły przy tym

no i oczywiście głaskały kota pieszczocha jak tylko się pojawiała przy drapaku :)

hehe... :))

no my naszą też tak uczymy...

ja nawet posunęłam się do zaczepiania jej pazurkami za sznurek, raz drugi i trzeci nie chciała, ale za czwartym już siadła sobie... zaczepiła się

no i juz specjalnie zaczęła się zaczepiać żeby móc się odczepiać od tego ...

dzieci też pomogły bo się z nią bawiły przy tym

no i oczywiście głaskały kota pieszczocha jak tylko się pojawiała przy drapaku :)

To moze z tym sznurkiem to niezbyt kuszacy dla kota patent jest. No ale dzieci wazniejsze...

nie no kuszący... bo teraz przynajmniej raz dziennie się wdrapuje po tym sznurku na górę i drapie...

tylko nasza kotka to taka... hmm.. pierdoła jest no ;)

leniwa i taka jakaś... no woli za kurczakiem wielkanocnym się uganiać generalnie niż drapać :))

Dobrze, ze jej ten drapak nie goni.... :lol: