Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cholercia, nie pamiętam :roll: :oops:

Może jej się w ciąży pozmieniało?

Strasznie trudno ją leczyć - czosnku nie lubi, czekolady nie lubi... :roll: :wink:

Ania, napisz co lubisz, to wymyślimy, na co Ci to pomaga :lol: Może tak będzie łatwiej :lol: :lol: :lol:

Ania na skurcze łydek to magnez i potas. A palce drętwieją od kręgosłupa. Jeśli powiesz mi które (od kciuka czy od małego palca) to powiem ci na który odcinek jest nacisk 8)

różie, ale zazwyczaj najbardziej mały palec i od niego dwa pozostałe trochę mniej. teraz u lewej ręki, ale często też i u prawej :roll:

Bea z tym drętwieniem to niestety nie jest tak łatwo :roll:

Tzn. najczęściej jest od kręgosłupa, ale ja drętwieję z niewiadomych przyczyn. I niczego bardziej nie chciałabym się dowiedzieć, niż dlaczego drętwieją mi łapy i nogi :(

Aniu, u Ciebie to pewnie jednak od kręgosłupa - i tu może być przyczyną spore powiększenie biustu (jeśli to się w ciąży tylko dzieje, a na obciążenie od brzucha jeszcze zbyt wcześnie). To jest całkiem spore obciążenie dla kręgosłupa i inaczej on zaczyna pracować :roll:

Poza tym drętwienia i skurcze to też z niedoboru witamin "B", spytaj swojego lekarza przy najbliższej okazji :roll:

Olga Ty drętwiejesz...

może przez wysokość ciałka?

ja o biuscie nie pomyślałam, ale to bardzo możliwe, od kilku dni wogóle boli mnie kręgosłup, nie dam rady się na plecach na podłodze położyć.

Te palce mogą również drętwieć od ucisku przez dzidzię nie w tym miejscu co trzeba, przynajmniej z taką tezą się spotkałam w poprzedniej ciąży :roll: :wink:

Przy drętwieniach w rękach to ucisk jest na wysokości odc. piersiowego - tam raczej dzidzia nie uciska. W zaawansowanej ciąży gra rolę spory ciężar brzucha - kręgosłup siada cały. Ty jeszcze nie masz takiego brzucha, ale i tak spory biust jeszcze się powiększył o parę kilo - to swoje robi, inne obciążenie kręgosłupa.

Nie wiem, jak u nas, ale na tzw. "Zachodzie" operacja zmniejszenia zbyt obfitego biustu u młodych dziewczyn (oczywiście nie takiego ciążowego :wink: ) jest finansowana przez państwową służbę zdrowia, właśnie ze względu na możliwe uszkodzenia kręgosłupa i jest traktowana jako profilaktyka :roll:

A ja drętwieję, głównie jak śpię i na siedzącą (np. zbyt długo za kierownicą) - to raczej nie w związku ze wzrostem :roll:

chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia :o :-?

Olga, zadziwiasz mnie w następnej dziedzinie..

Twoja wiedza nie zna granic :roll:

Znów będe mysleć co Ty masz za zawód :lol: :lol: :lol:

:o :o :o :o

ale wy cwaniary jesteście...

:lol: :lol: :lol: :lol:

w życiu nie pokapowałabym o co biega :roll:

jakie miłe cosik znalazłam, to aż dech w piersi zapiera :o :p

http://photos92.nasza-klasa.pl/dev155/0/178/948/0178948222.jpg

mogłabym już teraz wszystkie cztery zwierzaczki wyściskać, takie śliczne :roll:

a teraz idę leżeć bo kręgosłup to mi daje już całkiem popalić, na dodatek zbliża się kolejna faza mdłościowa...

kibelek czy miseczka??

i :cry: :cry: :cry: :cry:

chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia :o :-?

Ciekawe, co by maz na to zmniejszenie powiedzial... :roll: :wink:

Dokładnie to samo sobie pomyślałam :lol:

Bo nie chcę mu podpaść, ale jakby ktoś się poważnie zastanawiał nad takim rozwiązaniem, to trzeba od d.py strony zacząć - czyli od ortopedy :wink: U niego się dopytać, czy u nas jest to możliwe w ramach profilaktyki schorzeń kręgosłupa :lol:

Dokładnie to samo sobie pomyślałam :lol:

Bo nie chcę mu podpaść, ale jakby ktoś się poważnie zastanawiał nad takim rozwiązaniem, to trzeba od d.py strony zacząć - czyli od ortopedy :wink: U niego się dopytać, czy u nas jest to możliwe w ramach profilaktyki schorzeń kręgosłupa :lol:

U nas profilaktyka schorzen kregoslupa polega na zleceniu robienia "ptaszkow" i "motylkow" 3 razy w tygodniu na wlasnym dywanie. Nie szkodzi, ze juz nikt w to nie wierzy, ze to komukolwiek pomaga. Ba, nie szkodzi, ze udowodniono, ze mozna sobie nawet tym zaszkodzic. I tak jest to jedyna metoda znana w naszym cudownym kraju. No, jeszcze jak dostaniesz 10 x solux i masaz to mozesz sie uznac za szczesciare...