OK 07.05.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Aniu, mg i witaminy z grupy "B" - ale najlepiej niech Ci lekarz coś zaleci. Z domowych środków to te przyjemniejsze - czekolada i orzechy, o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.05.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Aniu, mg i witaminy z grupy "B" - ale najlepiej niech Ci lekarz coś zaleci. Z domowych środków to te przyjemniejsze - czekolada i orzechy, o ile dobrze pamiętam Nie pamietasz, ze Ania nie za bardzo leci na czekolade? Nie, zebym to rozumiala, ale tak pamietam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Cholercia, nie pamiętam Może jej się w ciąży pozmieniało? Strasznie trudno ją leczyć - czosnku nie lubi, czekolady nie lubi... Ania, napisz co lubisz, to wymyślimy, na co Ci to pomaga Może tak będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 lubię wszystko co śmietankowe i kokosowe i chipsowe i piwkowe... czekoladę zjem, ale nie jestem jakimś tam łakomczuchem, wiem, że to dziwne coli też nie lubię dziewczynki, przegrałam miska i kibel to teraz moi najwierniejsi przyjaciele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Trzymaj się Aniu mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 07.05.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ania na skurcze łydek to magnez i potas. A palce drętwieją od kręgosłupa. Jeśli powiesz mi które (od kciuka czy od małego palca) to powiem ci na który odcinek jest nacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ania na skurcze łydek to magnez i potas. A palce drętwieją od kręgosłupa. Jeśli powiesz mi które (od kciuka czy od małego palca) to powiem ci na który odcinek jest nacisk różie, ale zazwyczaj najbardziej mały palec i od niego dwa pozostałe trochę mniej. teraz u lewej ręki, ale często też i u prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Bea z tym drętwieniem to niestety nie jest tak łatwo Tzn. najczęściej jest od kręgosłupa, ale ja drętwieję z niewiadomych przyczyn. I niczego bardziej nie chciałabym się dowiedzieć, niż dlaczego drętwieją mi łapy i nogi Aniu, u Ciebie to pewnie jednak od kręgosłupa - i tu może być przyczyną spore powiększenie biustu (jeśli to się w ciąży tylko dzieje, a na obciążenie od brzucha jeszcze zbyt wcześnie). To jest całkiem spore obciążenie dla kręgosłupa i inaczej on zaczyna pracować Poza tym drętwienia i skurcze to też z niedoboru witamin "B", spytaj swojego lekarza przy najbliższej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Olga Ty drętwiejesz... może przez wysokość ciałka? ja o biuscie nie pomyślałam, ale to bardzo możliwe, od kilku dni wogóle boli mnie kręgosłup, nie dam rady się na plecach na podłodze położyć. Te palce mogą również drętwieć od ucisku przez dzidzię nie w tym miejscu co trzeba, przynajmniej z taką tezą się spotkałam w poprzedniej ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Przy drętwieniach w rękach to ucisk jest na wysokości odc. piersiowego - tam raczej dzidzia nie uciska. W zaawansowanej ciąży gra rolę spory ciężar brzucha - kręgosłup siada cały. Ty jeszcze nie masz takiego brzucha, ale i tak spory biust jeszcze się powiększył o parę kilo - to swoje robi, inne obciążenie kręgosłupa. Nie wiem, jak u nas, ale na tzw. "Zachodzie" operacja zmniejszenia zbyt obfitego biustu u młodych dziewczyn (oczywiście nie takiego ciążowego ) jest finansowana przez państwową służbę zdrowia, właśnie ze względu na możliwe uszkodzenia kręgosłupa i jest traktowana jako profilaktyka A ja drętwieję, głównie jak śpię i na siedzącą (np. zbyt długo za kierownicą) - to raczej nie w związku ze wzrostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia Olga, zadziwiasz mnie w następnej dziedzinie.. Twoja wiedza nie zna granic Znów będe mysleć co Ty masz za zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Jeśli już to technik DTP, ale niewykonywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 teraz wyjdę na blondynkę... co to jest DTP?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.05.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 teraz wyjdę na blondynkę... co to jest DTP?? Desktop Publishing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Desktop Publishing - czyli komputerowe przygotowanie do druku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ale wy cwaniary jesteście... w życiu nie pokapowałabym o co biega jakie miłe cosik znalazłam, to aż dech w piersi zapiera http://photos92.nasza-klasa.pl/dev155/0/178/948/0178948222.jpg mogłabym już teraz wszystkie cztery zwierzaczki wyściskać, takie śliczne a teraz idę leżeć bo kręgosłup to mi daje już całkiem popalić, na dodatek zbliża się kolejna faza mdłościowa... kibelek czy miseczka?? i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.05.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia Olga, zadziwiasz mnie w następnej dziedzinie.. Twoja wiedza nie zna granic Znów będe mysleć co Ty masz za zawód Ciekawe, co by maz na to zmniejszenie powiedzial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.05.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 szukałam takiego rozwiązania jeszcze przed zamężowieniem teraz już się przyzwyczaiłam do tego co mam mógłby tylko znajdować się o jeden poziom wyżej, żebym nie zawsze musiała szukać go koło brzucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.05.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia Olga, zadziwiasz mnie w następnej dziedzinie.. Twoja wiedza nie zna granic Znów będe mysleć co Ty masz za zawód Ciekawe, co by maz na to zmniejszenie powiedzial... Dokładnie to samo sobie pomyślałam Bo nie chcę mu podpaść, ale jakby ktoś się poważnie zastanawiał nad takim rozwiązaniem, to trzeba od d.py strony zacząć - czyli od ortopedy U niego się dopytać, czy u nas jest to możliwe w ramach profilaktyki schorzeń kręgosłupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 chciałabym, żeby i u nas finansowali zmniejszenie biustu, już się kiedyś rozglądałam. Bo mnie to tylko przeszkadza taki rozmiar, ale nic z tego. I taka operacja wcale nie jest dużo tańsza od powiększenia Olga, zadziwiasz mnie w następnej dziedzinie.. Twoja wiedza nie zna granic Znów będe mysleć co Ty masz za zawód Ciekawe, co by maz na to zmniejszenie powiedzial... Dokładnie to samo sobie pomyślałam Bo nie chcę mu podpaść, ale jakby ktoś się poważnie zastanawiał nad takim rozwiązaniem, to trzeba od d.py strony zacząć - czyli od ortopedy U niego się dopytać, czy u nas jest to możliwe w ramach profilaktyki schorzeń kręgosłupa U nas profilaktyka schorzen kregoslupa polega na zleceniu robienia "ptaszkow" i "motylkow" 3 razy w tygodniu na wlasnym dywanie. Nie szkodzi, ze juz nikt w to nie wierzy, ze to komukolwiek pomaga. Ba, nie szkodzi, ze udowodniono, ze mozna sobie nawet tym zaszkodzic. I tak jest to jedyna metoda znana w naszym cudownym kraju. No, jeszcze jak dostaniesz 10 x solux i masaz to mozesz sie uznac za szczesciare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts