Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

Bluszcz ma być przed oknem w sypialni :wink:

A popadacie pewnie za 10 lat, jak se urośnie :lol: :lol: :lol:

Zazdroszczę, bo ten kawałek ziemi, w którym "mogę" sobie pogrzebać, jest nie mój, praktycznie na środku podwórka - w ogóle mnie nie ciągnie :roll: Nie ma gdzie usiąść i cieszyć się tym, co się zrobiło :roll:

ja przedtem, jak nie miałam ogródka, to miałam dżunglę przy każdym oknie w domu..

:lol: :lol: :lol: :lol:

mąż dostawał rozstroju nerwowego, bo nie mógł nawet okna otworzyć, żeby o coś nie zawadzić...

Ja już kiedyś miałam ogród (tzn. mama miała :wink: ) i to był piękny ogród. Założony jeszcze przed wojną, architekci kraj. się nim zachwycali, jak przychodzili :roll:

Brak mi tego domu i ogrodu :roll:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

masz za czym tęsknić, ja niestety dorobiłam sie dopiero pierwszego w moim życiu ogrodu i pewnie jeszcze niejedną zmianę tam zrobię zanim uzyskam to , o co mi chodzi :roll:

albo i nie uzyskam...

a te moje roslinki to są wszystkie takie malutkie, że jak robię zdjecie z oddalenia to ich nawet nie widać, gubią sie w tle...

zanim one urosną... :cry: :roll:

a tak wogóle, to własnie...

zeżarłam kilogram winogrona :o :o :o

nawet nie wiem kiedy, na dodatek popiłam to jogurtem :o

i teraz mam mdłościa, musze iść na wyrko, bo zaraz oddam tak z połowę tego co zjadłam...

kurczę, kiedy i gdzie (??!) ja to wepchałam???

:o :o :o :o

Śliczny ogródek się zapowiada :D

Pełna gama roślinności....jeszcze tylko parę latek i nie poznasz...nie będziesz wierzyła, że jesteś taka zdolna :wink:

no, żeby tylko rosły... :wink:

Olga, nie skończyło sie jak z kapuśniakiem na szczęście :roll:

znów jestem pełna wigoru do pracy i zaraz idę działać :lol: :lol: :lol:

Pięknie, pięknie Aniu :D . A te roślinki na skalniaku sadziłaś najpierw, a potem kamienie, czy sadziłaś pomiędzy kamieniami?

najpierw zrobiłam skalniaka, czyli posadziłam iglaki, położyłam folię i zasypałam korą.

Potem poukładałam kamienie, żeby zakryć stary murek, bo niewyglądał zbyt ciekawie. Teraz dokupuję roślinek i wsadzam pomiędzy te kamienie, tylko podsypuję wybrane miejsce wcześniej ziemią.

I czekam aż sie rozrośnie i zakryje te kamienie :roll:

Aniu mogłaś włożyć te odzyskane od sąsiada roślinki do ukorzeniacza, byłoby pewniejsze, że się ukorzenią. Ukorzeniacz nie jest drogi i nie ma daty przydatności, także można go potem używać x lat. A ja bym się nie martwiła na twoim miejscu że roślinki są maleńkie. Poczekaj do przyszłej wiosny to zobaczysz różnicę. :wink: