OK 28.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 28.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.05.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? On to mowil o biednym chlopcu z cwiczenia. Gdyby sie sam muzykiem interesowal to nie widze problemu, ale niech innym nie imputuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 28.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Na jeden rok na płocie to i nasturcja się sprawdzi, ale widzę, że kwiatków tu niewiele, raczej krzaczki i drzewka. Bo jeśli bierzesz pod uwagę kwiaty, to bez problemu uzupełnisz te puste miejsca jakimiś jednorocznymi sadzonkami. O tej porze to kupisz je bez problemu, bo na wysiewanie to już chyba trochę późno się robi. własnie tak myślę, tylko co jest jednoroczne?? Niecierpki?? Z takich kwiatków jeszcze dużo widuje begonii i petunii, ale które są jednoroczne, to jeszcze nie wiem. Ide pogrzebać na google, zaraz będę mądrzejsza Kwiatków jednorocznych jest mnóstwo - niecierpki, cynie, lobelie, szałwie, maciejka, aksamitki, słoneczniki ogrodowe, astry, werbeny, itd itd. Ostanio byłam u mnie na targu - mnóstwo sadzonek już kwitnących, tylko wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Na jeden rok na płocie to i nasturcja się sprawdzi, ale widzę, że kwiatków tu niewiele, raczej krzaczki i drzewka. Bo jeśli bierzesz pod uwagę kwiaty, to bez problemu uzupełnisz te puste miejsca jakimiś jednorocznymi sadzonkami. O tej porze to kupisz je bez problemu, bo na wysiewanie to już chyba trochę późno się robi. własnie tak myślę, tylko co jest jednoroczne?? Niecierpki?? Z takich kwiatków jeszcze dużo widuje begonii i petunii, ale które są jednoroczne, to jeszcze nie wiem. Ide pogrzebać na google, zaraz będę mądrzejsza Kwiatków jednorocznych jest mnóstwo - niecierpki, cynie, lobelie, szałwie, maciejka, aksamitki, słoneczniki ogrodowe, astry, werbeny, itd itd. Ostanio byłam u mnie na targu - mnóstwo sadzonek już kwitnących, tylko wybierać. dzięki może jeszcze w tym tygodniu pojadę na zakupki... kwiatowe... dobrze, że mąż tu nie zagląda powiedział mi, ze limit na roślinki to już na następny sezon wyczerpałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? On to mowil o biednym chlopcu z cwiczenia. Gdyby sie sam muzykiem interesowal to nie widze problemu, ale niech innym nie imputuje... CO??? moje ulubione tematy się zaczynają chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ania a mi padł jeden z tych pięciu cyprysików, które ostatnio kupowałam... Zrobił się zupełnie brązowy I następny też zaczyna zmieniać kolor Mam nadzieję, że choć te trzy przeżyją... Co do Twoich roslinek to też mi się wydaje, że troszkę za gęsto (za jakis czas będziesz musiała przesadzać bo się poduszą - u nas też tak było, a niektórych juz sie nie dało uratować ) to nie dobrze, że padły moje też troszkę brązowieją od spodu, ale trzymają sie póki co jeszcze w miarę dobrze. A może to zła ziemia? Może trzeba było ją zakwaśić?? One sa posadzone w jednym rzędzie a ten zdychający rośnie po środku. To chyba nie to .. to ciekawe tak jeszcze myślę, że może coś podgryzło korzenie, albo co.. chyba, że już miał jakąś chorobę ze sklepu ze sobą.. mi co drugi kwiatek kupiony w markecie pada po paru miesiącach u mnie się okazało że tuje zdechły z powodu kurcze urządzonego mrowiska... wytrzymały kilka miesięcy a potem zaczęły usychać... w korzeniach się tałatajstwo zalęgło, jak wywaliłam suche już badylki to się okazało, że w doniczce normalnie mrówa na mrówie i larwa na larwie ale fakt, że Twój może chory jakiś, albo miał podcięte korzenie czy coś... nawet nie strasz ale w doniczce miałaś czy w ziemi na ogrodzie?? ja mam pełno mrówek na ogródku.. pod każdym z tych kamieni, co tworzą mój skalniak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Przyszłam się przywitać. Przeczytałam ostatnią stronę, ale wymiękam, bo pędzicie jak burza! Trzeba by tu siedzieć dzień i noc przy kompie, by nadążyć ...Lecę na poprzednia stronęGdzie znajdę zdjęcia balkonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zdjęcia balkonu to może będa za jakieś 10 stron... na razie to mam tylko stopy wylane i dziś dziurę częściowo zasypaną gruzem i pokrytą częściowo ziemią... już wrzucam fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 no, to balkon w całej krasie.... http://images24.fotosik.pl/221/09cd7885d1282c15med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 o jeszcze ten płotek tyle co przybyły do naszego domku http://images25.fotosik.pl/220/dfe2b914344ee0d8med.jpg zaimpregnowany jest, ale muszę go pomalować. Jutro będe poprawiać co trzeba papierkiem ściernym ,zeby był jeszcze gładszy i może przez weekend zdążę pomalować na swoje miejsce w ogrodzie pójdzie, ja skończą balkon na zdjęciu widoczne jedno przęsło tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.05.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? On to mowil o biednym chlopcu z cwiczenia. Gdyby sie sam muzykiem interesowal to nie widze problemu, ale niech innym nie imputuje... CO??? moje ulubione tematy się zaczynają chyba.... No co? Powinnam nagrywac moich orlow, niezly mialybyscie ubaw... "Ide na moja dziewczyne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 i zapomniałabym... w niedzielę w końcu kupiliśmy roletę do pokoju Dawidka, bo okno ma na wschód, więc od rana razi tam słonko po glazach... teraz może zacznie dłużej sypiać.... http://images31.fotosik.pl/265/815c4993f0c49164med.jpg a tu pokażę, co mój synek robi w wolnych chwilach... http://images28.fotosik.pl/221/125fa4604e0a0292med.jpg http://images28.fotosik.pl/221/baa8742f4f7aba31med.jpg z moich kapci przerzucił się na szpilki.... i tak w nich depta po chałpie i stuka, aż łeb boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? On to mowil o biednym chlopcu z cwiczenia. Gdyby sie sam muzykiem interesowal to nie widze problemu, ale niech innym nie imputuje... CO??? moje ulubione tematy się zaczynają chyba.... No co? Powinnam nagrywac moich orlow, niezly mialybyscie ubaw... "Ide na moja dziewczyne"... ja nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłaś... teksty mają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 28.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 u mnie się okazało że tuje zdechły z powodu kurcze urządzonego mrowiska... wytrzymały kilka miesięcy a potem zaczęły usychać... w korzeniach się tałatajstwo zalęgło, jak wywaliłam suche już badylki to się okazało, że w doniczce normalnie mrówa na mrówie i larwa na larwie ale fakt, że Twój może chory jakiś, albo miał podcięte korzenie czy coś... nawet nie strasz ale w doniczce miałaś czy w ziemi na ogrodzie?? ja mam pełno mrówek na ogródku.. pod każdym z tych kamieni, co tworzą mój skalniak.. W doniczce wkopanej w ziemię... wymyśliliśmy taki patent na trawiastym tarasie przy obecnym mieszkaniu, coby potem można było bezboleśnie roślinki przenieść no i żeby nie rozwaliły tarasu, bo jednak jakby się to to rozrosło to pod tarasem garaż no i w tych donicach normalnie sobie zrobiły zaciszne mrowisko wytępiłam, wywaliłam suszki, teraz mi rośnie koperek sumiennie podżerany przez kocicę ale tymi mrówkami się sama zaskoczyłam, na żywo nigdy nie widziałam tylu larw na tak małej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.05.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 u mnie się okazało że tuje zdechły z powodu kurcze urządzonego mrowiska... wytrzymały kilka miesięcy a potem zaczęły usychać... w korzeniach się tałatajstwo zalęgło, jak wywaliłam suche już badylki to się okazało, że w doniczce normalnie mrówa na mrówie i larwa na larwie ale fakt, że Twój może chory jakiś, albo miał podcięte korzenie czy coś... nawet nie strasz ale w doniczce miałaś czy w ziemi na ogrodzie?? ja mam pełno mrówek na ogródku.. pod każdym z tych kamieni, co tworzą mój skalniak.. W doniczce wkopanej w ziemię... wymyśliliśmy taki patent na trawiastym tarasie przy obecnym mieszkaniu, coby potem można było bezboleśnie roślinki przenieść no i żeby nie rozwaliły tarasu, bo jednak jakby się to to rozrosło to pod tarasem garaż no i w tych donicach normalnie sobie zrobiły zaciszne mrowisko wytępiłam, wywaliłam suszki, teraz mi rośnie koperek sumiennie podżerany przez kocicę ale tymi mrówkami się sama zaskoczyłam, na żywo nigdy nie widziałam tylu larw na tak małej powierzchni W tym tygodniu, dokonałam takiego samego odkrycia Już sama nie wiem czy więcej tam ziemi było czy mrówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 no, to pięknie a w tym roku w naszych okolicach to ponoć inwazja mrówek, u rodziców męża (mieszkają niedaleko) i ich sąsiadów mrówki włażą nawet na piętra każdą dziurą!! a to dopiero początek okresu letniego aż się sama boję o moje roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.05.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zwłaszcza jak jakiś tuman się trafi, co??? Noooo, taki co to czasownika od przymiotnika nie odroznia i mowi mi, ze jak ma w zdaniu: oglada, to to jest zenski czasownik, bo sie konczy na "a". No i wez tu gadaj z glupim... Może myli z francuskim "e" na końcu? Taaaaaa. I dlatego mowi: on interesuje sie muzykiem... (bo przeciez on jest meski...). Może akurat ten jest A co to? Muzykami już się nie można interesować? Nie no, mozna... Tylko motywacja musi byc poprawna (gramatycznie). Raz mnie uczen doprowadzil do lez. Byla tabelka do uzupelnienia - brakowalo meskiego, albo zenskiego odpowiednika. Kobieta - mezczyzna, on - ona, student - studentka... No i byla "bezrobotna". Meski odpowiednik? BEZROBOT!!! Małgoś, ale z motywacji poprawnej gramatycznie, też się uśmiałam Skąd wiesz, jaką on ma motywację, że się muzykiem interesuje? On to mowil o biednym chlopcu z cwiczenia. Gdyby sie sam muzykiem interesowal to nie widze problemu, ale niech innym nie imputuje... CO??? moje ulubione tematy się zaczynają chyba.... No co? Powinnam nagrywac moich orlow, niezly mialybyscie ubaw... "Ide na moja dziewczyne"... ja nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłaś... teksty mają super [/quote:e452e48f1a] A jestem goracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 zdjęcia balkonu to może będa za jakieś 10 stron... na razie to mam tylko stopy wylane i dziś dziurę częściowo zasypaną gruzem i pokrytą częściowo ziemią... już wrzucam fotkę eee, nie jest źle Od czegoś trzeba zacząć ... Z czy jutro Twoi majstrowie mają zamiar pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts