Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było PODDASZE, jest ogród i takie tam

Recommended Posts

No to chyba umieracie wszystkie z ciekawosci? :roll: :lol:

No ja bardzo bym się chciała dowiedzieć, bo muszę jeszcze sporo rzeczy kupić i miałabym ułatwione zadanie. Jakoś bym nie chciała mieć niespodzianki przy porodzie :roll: :roll: :roll:

Tylko gorzej, jak Ci lekarz mowi, ze na 100% jedno, a wylazi z Ciebie drugie... :lol: :lol: :lol: Zawsze mozna pomyslec, ze Ci dzieci podmienili... :roll: :wink:

• Odpowiedzi 14,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DarioAS

4062

• malgos2

1528

• OK

1104

• monia i marek

733

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja bardzo bym się chciała dowiedzieć, bo muszę jeszcze sporo rzeczy kupić i miałabym ułatwione zadanie. Jakoś bym nie chciała mieć niespodzianki przy porodzie :roll: :roll: :roll:

Tylko gorzej, jak Ci lekarz mowi, ze na 100% jedno, a wylazi z Ciebie drugie... :lol: :lol: :lol: Zawsze mozna pomyslec, ze Ci dzieci podmienili... :roll: :wink:

No tak od początku dzieci nas zaskakują, nawet już w brzuchu :roll: :wink: :roll: :wink:

No tak od początku dzieci nas zaskakują, nawet już w brzuchu :roll: :wink: :roll: :wink:

Szczegolnie jak ich tam wiecej jest... :roll: :roll: :roll:

Cześć :D

Gosiaczku, a Wy jak się czujecie?

A dobrze dobrze, dziękujemy...dzidzia cały czas przy cycu...taki głodomorek z niej mały...i rośnie rośnie... :lol:

Jutro wybieram się z mężem do kościoła...i się zatanawiam jak to z nia będzie...jak to taki cycol mały...mam nadzieję że spać akurat będzie...bo inaczej sobie nie wyobrażam :roll: :wink:

Cześć :D

Gosiaczku, a Wy jak się czujecie?

A dobrze dobrze, dziękujemy...dzidzia cały czas przy cycu...taki głodomorek z niej mały...i rośnie rośnie... :lol:

Jutro wybieram się z mężem do kościoła...i się zatanawiam jak to z nia będzie...jak to taki cycol mały...mam nadzieję że spać akurat będzie...bo inaczej sobie nie wyobrażam :roll: :wink:

To najwyzej bedziesz robic za Matke Boska... :lol: :lol: :lol: Ciekawa jestem, co ksiadz na to... :roll: :roll: :roll:

:D Znając życie -to napewno mała będzie chciała cyca nie wtedy kiedy to pasi mamusi :D Ale będąc w życiu na kilku chrztach widziałam, że mamusie leciały z "cycem" do Zakrystii -tylko trzeba by wcześniej księdza zapytac :roll: ...

A potem ksiadz przez dziurke od klucza podglada... :lol: :lol:

no...

jestem już :roll:

wczoraj poświęciłam się bezgranicznie czyszczeniu płotka...

raziły mnie widoczne odstające drzazgi i szorstkość przy dotyku, więc zakupiłam papier ścierny i zdrapałam ile sie dało...

teraz jest płotek gładziutki jak ....

pupcia niemowlaka???

mi się raczej z mężem skojarzyła :oops:

no i jeszcze zdążyłam połowę pomalować drewnochronem (ciemny orzech, jak podbitka). Wczoraj jedną warstwe a dziś drugą. Jutro będę kończyć.

bo....

jutro kończą balkon!!!

przynajmniej tak mówią. Mają wylać wieniec, zrobić zbrojenie i wylać płytę.

Ale sie cieszę :roll: :p

Z tym, że to nie koniec...

potem trzeba położyć jakąś tam papę, która zabezpiecza płytki przed działaniem mrozu i na to wylewkę...

więc koleżanki się nie załapiecie na super taras, tylko na niedokończoną robotę :-? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Musieliśmy dziś też poodwiedzać dzieciaczki i obdarować prezentami...

ledwo zipie teraz, bo poszliśmy taki kawał drogi z wózkiem na nogach, zamiast wsiąść do wygodnego autka :roll:

zanim pójdę lulu, to...

stan balkonowy z wczoraj :wink:

http://images25.fotosik.pl/222/0e54a69b5a2e53c6med.jpg

kolumny zalane, jutro wieniec u góry i płyta...

przynajmniej w planie :roll:

a tu totalna dewastacja ogródka :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

http://images26.fotosik.pl/223/096e4c713fabfb52med.jpg

zapewniam, że na żywo wygląda to sto razy gorzej, mam chwilową załamkę, bo znikła cała trawka :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

kiedyś się pewnie wyłoni :cry: :cry: :cry:

ale tak myślę,żeby tam posiać trawkę, co by przyśpieszyć to i owo :roll:

tylko...

czy na piasku coś urośnie??

już wiem skąd mamy nazwę ulicy :o :lol: :lol:

same piachy naokoło :o :o :o

potrzebuję ekspertów od trawy- jaką kupić i co zrobić, żeby była szybko i ładnie rosła???

Witam:) Podziwiam Cię z tym płotkiem, mnie by się nie chciało:) A co do trawy to właśnie to przerabiałam:) Na piasku:) U mnie ziemia taka, że sam piasek, biały i żółty:( Miejscami było trochę lepiej, bo rodzice kiedyś przywieżli ziemię, ale to 3-4cm. i tam gdzie było trochę lepszej ziemi to trawa rosła, a tam gdzie był sam piasek, to rosł kępkami i były placki gołej ziemi. Piasek jest upierdliwy dla trawy, bo nic nie trzyma wody i aby ładnie rosła należałoby cały czas podlewać....

My zrobiliśmy tak, że ściągnęliśmy wierzchnią darń (za Ciebie zrobili to budowlańcy :D ), rozsypaliśmy lepszą ziemię (tak 5-10cm), zwałowaliśmy, posialiśmy trawę (tydzień temu), przysypaliśmy ziemią i podlewamy:( Trafiliśmy na super upały i baliśmy się, że nam trawa wyschnie, ale rośnie:))))))) Oczywiście wygląda to bardzo "wyłysiale", ale mam nadzieję, że się rozkrzewi:)

P.S.Bardzo ładnie już wygląda ten kawałek ogródka wzdłuż płotu:)